Fideszesek! Nem éreztek szégyent amiatt, hogy hozzájárultatok ahhoz, hogy a Fidesz eladja hazánkat?
" Ha egy gazdaságnyereségesen működik, akkor miértis kéne eladni?"
Mert ha nem a hülyeségedet szajkóznád (bár a hozzád hasonlóktól mit is várjon az ember) akkor tudnád, hogy egyre szeszélyesebb idòjárás nagyon bezavar a dolgokba, drágább ugyanazt elõállítani évrõl-évre, satöbbi.
2. És nem utolsó sorban vannak akik erre várnak, és ha jól felverik az árakat egybõl eladják. Vagy szerinted miért van sok ügyvédnek, orvosnak, satöbbinek földje (azon kívül, hogy a pénz benne tartja)?
Elarulna nekem a kedves valaszolo, hogy miert is volt jo bukni a MOLon 150milliardot???! Az emberek enzen vettek 540milliardert egy cosmagot ami most kb 380-400 millardot erhet! Persze magannyugdijpenzbol mert ez jo lesz az embereknek. Miert is lett jo??! Mert olcsobb lett az uzemenyag? NEM sot meg emeltek is a jovedeki adon! De semmi gond mert dongethetjuk a mellunket, hogy vissza vettuk. Nem lenyeg, hogy a TE meg masok es az en nyugdijambol vasaroltal vissza 20%veszteseggel ugye??! Ez nem gond mert hazafiak vagyunk csak azzal kitorolhetjuk a ....! A MOLnak arra van penze, hogy allamkotvenyt vegyen csak nem ertem, hogy ha ilyen tevekenysege van akkor miert nem penzugyi szektorban tenykedik lehet ott sikeresebb lenne!
Masik valaszolo... Idojarasi korulmenyek es egyebek...
Nem furcsa, hogy a szomszedos es tavoli orszagokban is ha van valami termeszeti dolog akkor is olcsobban tudjak eloallitani meg szalitassal is mint mi??! Mert ez szamomra nagyon erdekes! A masik dolog meg amikor baromsi sok termes van akkor miert nem viszik lejebb az arat mert mindig az elozo evihez viszonyitjak es ha nem rossz a termes akkor minden masra hivatkozva emelnek! Vegul edig meselje el nekem valaki legyen szives, hogy az a szo, hogy karom esett az mit jelent! Mert magyarorszagon az osszes mezogazdasagi emberke ezt hasznalja ha kevesebb lesz a termenye... Holott nem fog veszteseget termelni csak kevesebb lesz a VART bevetele.... Tisztelet a kivetelnek mert sok rendes gazda van de sajnos a tobbseg allandoan sir, ri kozben meg a millios hazak, autok nyaralasok vannak kozbe meg napszamosokkal dolgoztatnak... Ezektol vegyunk barmit is??!! Szanalom ami ebben az orszagban van, mindenki jol teszi akki mar nincs magyarorszagon...
Emberek, az ugye megvan, hogy a képzeletbeli gonosz felvásárló bőrgatyás jódlisok álomképe egy nagy kamu?
Magyarországon a harmadik legnagyobb a nagybirtokok mérete az egész EU-ban, a két minket előző ország Csehország és Szlovákia. Nálunk a nagybirtok 3200 hektár átlagban, a svájciaknál 54, osztrákoknál 295, németeknél 1400. Gazdálkodjon akármennyire jól az a svájci gazda, szerintetek egy 50 hektárt művelő embernek mikor lesz pénze 3000 hektár árát kipengetni?
Még akkor is, ha ő történetesen svájci és náluk mondjuk kétszer annyiba kerül a föld.
Meg amúgy is, nagyon beleverte a mindenkori ellenézki jobb (régen a Fidesz, most a Jobbik) az emberek fejébe, hogy amint ez a lehetőség megnyílik, egymásnak fogják adni a kilincset a külföldiek a drága jó zsíros magyar földért a hivatalban...
Ez nagyon nincs így, a külföldi földfelvásárlási gyakorlat Latin-Amerikában, Ázsiában és Afrikában divatos, mert csak ott tudnak fél Magyarországnyi farmokat megvenni az iparmágnások, nem szaroznak ők 10-20-100 hektárokkal.
Már megint megy a hisztériakeltés a semmire fel, garantálom nektek, hogy az első adatközlésnél az fog látszani, hogy 6 hónap alatt vett kb. 10 gazda mondjuk összesen 200 hektár földet az országban. Csak azt persze már nem fogja molinón ordibálva hirdetni a Jobbik a Parlamentben.
"Én meg akkor rámutatnék a magyar mentalitásra, és el is fogják adni jó pénzért."
Ohh en ezzel tisztaban vagyok! De akkor valahol meg is erdemeljük. En nem hiszek abban, hogy az allamnak minden egyes dolgot vagy meg kell tiltania, vagy kötelezove kell tegyen. Nem igazan ertem a most a hobörgo gazdakat, mert nem mondanak mast mint: "Kerlek allambacsi tiltsd meg nekem, a nagy hazafinak, hogy eladhassam a földem a krumplizabaloknak vagy a csigaevoknek! Ha ezt nem teszed meg, nem fo semmi sem visszatartani ettol!"
A fityiszek csinaltak mar ennel rosszabbat is, pl. az uj alkotmany elfogadasa, Mediatanacs felallitasa, vagy az Alkotmanybirosag jogainak megnyirbalasa. Csak ezekre nem lehet olyan jol verni a tamtamot, mint a magyar föööödre.
"Mert ha nem a hülyeségedet szajkóznád (bár a hozzád hasonlóktól mit is várjon az ember) akkor tudnád, hogy egyre szeszélyesebb idòjárás nagyon bezavar a dolgokba, drágább ugyanazt elõállítani évrõl-évre, satöbbi."
Nos ha ez igaz lenne, akkor nem kellene megvédeni a földet a külföldiektől, hiszen ki vesz olyan befektetést amiből egyre kevesebb haszna származik. Igenis bődületes pénz van a mezőgazdaságban. Az EU alaptörvényei okkal tartalmaznak olyan passzusokat, hogy bárhol lehet földet venni. Tudod miben nincs pénz? Az oktatásban. Nem is jönnek a sógorok iskolákat vásárolni.
Kedves 13-as! Öröm látni, hogy nem hagyod magad zavartatni a tényektől, úgyhogy ha nem haragszol, én most egy kicsit zavarnálak velük:
Zsebszerződések keretein belül Magyarországon már jelenleg is több mint 10.000 km2 föld került külföldi kézbe. Ez ugye az ország teljes területének kilencede. Nyugat-Magyarországon, Vas és Zala megyében a külföldi tulajdon aránya (ami ugye hivatalosan még nem tulajdon, de amint lejár a moratórium, tulajdonjogot is jelent) megközelíti a kétharmadot.
Tessék, itt van pl. egy nem Jobbikhoz köthető forrás: [link]
A Barikádon meg úton-útfélen belebotlasz ezekbe a számokba.
Ez meg annak civil szervezetnek a honlapja, amelyik az elmúlt hónapokban Ángyán Józseffel együttműködve járta az országot:
Itt is egymillió hektárról beszélnek.
"6: Na ez a tipikus egybites interpretációja a dolognak, megspékelve a szolidaritás hiányával. És sajnos ilyen emberek is döntenek az ország sorsáról."
Az egybites gondolkodás azt jelenti, hogy kb annyit tudsz szajkózni, hogy eladják. Gondolkodás nélkül, mert ezt adták a szádba. Valamint az, hogy aki nem ért egyet ezekkel a szádba adott gondolatokkal, az nem lehet más, csak hazaáruló. Na ez egybites gondolkodás. Nézz utána, hogy amit írtam, az még sehol sem jelent meg, az saját gondolat, tehát nem egy "vezér" adta a számba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!