Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szerintetek ki nyeri a 2014-es...

Szerintetek ki nyeri a 2014-es választásokat?

Figyelt kérdés
És NEM arra vagyok kíváncsi, hogy kit szeretnétek, hanem, hogy SZERINTETEK ki fog győzni?

2013. ápr. 30. 14:17
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
83%
Nagy valószínűséggel sajnos a Fidesz.
2013. ápr. 30. 18:41
 12/44 anonim ***** válasza:
21%
Mi az h sajnos a fidesz?????Mit akartok megint zárjanak be 1 csomó korházat meg iskolát????gázár és villanyáremelést....nem értem a magyar embereket...szerettek nyomorogni??ha igen akkor szavazattok nyugodtan az e 2014 re v az MSZP re hajrá:))))
2013. ápr. 30. 22:01
 13/44 anonim ***** válasza:
77%
Ne aggódj 22:01, a Fityesz is saját zsebre privatizál. Egyik kutya, másik eb...
2013. ápr. 30. 22:19
 14/44 anonim ***** válasza:
53%

"Mi az h sajnos a fidesz?????Mit akartok megint zárjanak be 1 csomó korházat meg iskolát????gázár és villanyáremelést....nem értem a magyar embereket...szerettek nyomorogni??"

Én sem értem az "embereket" szeretik parlagon hagyni a szürkeállományukat (gyengébbek kedvéért nem egy gazdaság haszonállat csoportjáról van szó, hanem az agy bizonyos részéről)

A Fidesz-KDNP szintén rengeteg kórházat zárt be - sokkal átgondolatlanabbul, iskolákat, óvodákat, bölcsődéket zárt be, tandíjat vezetett be, ami persze nem tandíj, hanem hallgatói hozzájárulás, elkótyavetyélte a nyugdíjfedezetet (a magánnyugdíjpénztárba fizetett pénz mond valamit?) Trafikügy okés? mennyit soroljak még?

A rezsicsökkentés meg elég elhanyagolható ahhoz képest, amennyivel csökkent az átlag NETTÓ reálkereset (tudod, amit kézhez kapsz).

Mond valamit a

2% ÁFA emelés

csekk adó (valójában mindenféle tranzakcióra, így az átutalásra, pénzfelvételre, stb. is vonatkozó adó)

Az minimálbérre vonatkozó SZJA adó visszatérítés eltörlése, ami a kisjövedelműeket sújtja a leginkább

Az 1%-os SZJA, ami a kisjövedelműeknek a legrosszabb, a gazdagok pedig többszázezer nettó plusz jövedelemre tesznek szert?

Én nem tapasztalom az új vasúti vonalak üzemeltetésének "tömeges" visszaállítását.

Mint ahogy a postákat sem.

Annyi mindent ígértek, és mi lett

Nyugdíj megvédése -> rokkant nyugdíj helyett rokkant ellátás, ami rengeteg nyugdíjasoknak járó kedvezménytől való megvonást jelent, jelenthet. Rengeteg nyugdíjast raktak egyik pillanatról a másikra vissza a munkába, anélkül, hogy erre akár a (valóban jogosan vagy csalással hozzájutó) személyek akár a munkaerőpiac felkészült volna - így is hihetetlen nagy a munkanélküliség.

- 9 hónapról 3 hónapra csökkentették az álláskeresési járadékot, amikor az átlagos elhelyezkedés 15 hónap! (aztán tartsd el a családod 22000 Ft-ból!)

Mennyit soroljak még?!

Trafik, Közgép, földpályázat, átláthatatlansági törvény, amivel azt érik el, hogy ne kelljen magyarázkodniuk,

És itt csak néhány gazdasági oldalról beszélek, a demokráciáról, jogcsorbításról nem.

Ja, azért tudod, kevesebb lett a szabadság is, így EU-ban bőőőven mi dolgozunk a legtöbb napot,

korábban szó szerinti indoklás nélküli felmondás törvénye, majd amikor az alkotmányellenes lett, akkor "bizalomvesztés", vagy "lojalitás hiánya miatti" felmondás, ami teljesen ködös. szóval bármikor bárkinek felmondhatnak.

Az MSZP-sem volt igazán jó, de amit a Fidesz csinál, az a magyarság elleni bűncselekmény!!!

2013. máj. 1. 13:06
 15/44 anonim ***** válasza:
55%
az első válaszon percek óta röhögök :D:D :D nagyarc vagy!
2013. máj. 1. 20:55
 16/44 anonim ***** válasza:
28%

13:06

Ezek igazak, de az MSZP és a Bajnai-kormány is csak megszorított.

-Két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét

-Megszűnik a 13. havi illetmény

-Csökkentik az önkormányzati támogatásokat

-2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció

-2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét

-Megszűnik a 13. havi nyugdíj

-10%-kal csökken a táppénz

-Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, a korhatár 23-ról 20 évre csökken

- gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár

-Fokozatosan megszüntetik a gázár- és távhő-kompenzációt

-A tömegközlekedés támogatásának csökkentése, a kedvezmények felülvizsgálata

-Az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben

-20-ról 25%-ra nő az áfa

-5% munkaadói járulékcsökkentés a teljes jövedelemre

-Megszűnik a tételes egészségügyi hozzájárulás

-Összbruttósítás: a bruttó bér és a járulékok együtt válnak adóalappá

stb stb stb...a lényeg az, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP-Bajnai-kormány csak megszorított. Én csak azt furcsállom, hogy ha a Bajnaiéknak elnézik, a Fidesznek miért nem? (Jobbik-szavazó vagyok, nem Fidesz) :)

Egyébként sajnos még mindig a Fidesz fogja.

2013. máj. 1. 22:15
 17/44 anonim ***** válasza:
59%

"Ezek igazak, de az MSZP és a Bajnai-kormány is csak megszorított."

Nem szívesen védem az MSZP-t, de az igazságot annál inkább, és amit írtál, nem fedi a teljes valóságot, sőt!

Nézd át, hogy mi volt Medgyessy Péter 100 napos programjában, írd meg, hogy mit nem valósított meg belőle!

(pl. amit a Fidesz törvénytelenül elvett a nyugdíjasoktól kompenzálták)

Az ÁFA-emelés szintén kár felhozni, mert az eredetileg is 25% volt, és az MSZP-SZDSZ csökkentette 20%-ra, amit később visszaemeltek. Talán rémlik, hogy az volt a célja, hogy olcsóbbak legyenek a termékek, felpörögjön a gazdaság, de valójában a kereskedők többsége többletprofitként fogta fel, nem csökkentettek árat, és így a vásárlók nem élveztek belőle semmit. Kudarc volt.

A 13.havi nyugdíjat is az MSZP vezette be, tehát ez is mellélövés.

Távfűtés támogatást és gázárkompenzációt is ha jól tudom, az MSZP vezette be pontosan két évre tervezték azzal a megfogalmazott céllal (és hibás elképzeléssel, vagy inkább valójában probléma elodázással), hogy az emberek az ebből megtakarított pénzüket energiamegtakarítási beruházásokba fektessék. Már a bevezetéskor közölték, hogy csak két évig adják.

És az sem mellékes, hogy az MSZP emellett milyen fejlesztéseket hajtott végre!

- 2 év alatt szinte 100%-os útfelújítás Budapesten, és vidéken is sok helyen.

- Rengeteg autópálya

- több híd

- vasútvonal felújítás

stb.

Nem mellesleg nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy azért beütött egy gazdasági világválság, ami rendkívüli megszorításokra kényszerítette az akkori kormányt.

Lehet felsorolni egy csomó mindent, hogy mit vett el az MSZP, de a listából húzd ki azokat, amiket a Fidesz nem adott vissza (mert azokat ezek szerint ő is éppen úgy elveszi) A maradékot meg hasonlítsd össze azzal, amit a Fidesz vett el, csinált.

A Jobbik sok dologban még a Fidesznél is rosszabb lenne szerintem.

Csodákra ők sem képesek, sőt! A forint árfolyama olyan mélyen lesz, olyan hatalmas lesz a munkanélküliség, hogy iszonyat! Nem csak hogy Kádárt, de még Rákosit is visszasírnánk, pedig az nagy szó!

2013. máj. 2. 01:17
 18/44 anonim ***** válasza:
32%

Rendben, megértettem, az MSZP, Medgyesi meg Bajnai lenne a legjobb az országnak. :)

"A Jobbik sok dologban még a Fidesznél is rosszabb lenne szerintem.

Csodákra ők sem képesek, sőt! A forint árfolyama olyan mélyen lesz, olyan hatalmas lesz a munkanélküliség, hogy iszonyat! Nem csak hogy Kádárt, de még Rákosit is visszasírnánk, pedig az nagy szó!"

Miért, most nem elszabadult a Forint? Nem hatalmas a munkanélküliség? Csak mert tőletek csak ezt hallom, hogy a Fidesz miket művel, bezzeg az MSZP...

2013. máj. 2. 01:45
 19/44 anonim ***** válasza:
50%
De ha már eleve nem feltételezed, hanem kijelented, hogy mi lenne egy Jobbik-kormány alatt, akkor privátba írd már meg a lottó számokat is :)
2013. máj. 2. 01:46
 20/44 anonim ***** válasza:
43%
A jobbik fog nyerni.
2013. máj. 2. 15:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!