Szerintetek ki nyeri a 2014-es választásokat?

"Mi az h sajnos a fidesz?????Mit akartok megint zárjanak be 1 csomó korházat meg iskolát????gázár és villanyáremelést....nem értem a magyar embereket...szerettek nyomorogni??"
Én sem értem az "embereket" szeretik parlagon hagyni a szürkeállományukat (gyengébbek kedvéért nem egy gazdaság haszonállat csoportjáról van szó, hanem az agy bizonyos részéről)
A Fidesz-KDNP szintén rengeteg kórházat zárt be - sokkal átgondolatlanabbul, iskolákat, óvodákat, bölcsődéket zárt be, tandíjat vezetett be, ami persze nem tandíj, hanem hallgatói hozzájárulás, elkótyavetyélte a nyugdíjfedezetet (a magánnyugdíjpénztárba fizetett pénz mond valamit?) Trafikügy okés? mennyit soroljak még?
A rezsicsökkentés meg elég elhanyagolható ahhoz képest, amennyivel csökkent az átlag NETTÓ reálkereset (tudod, amit kézhez kapsz).
Mond valamit a
2% ÁFA emelés
csekk adó (valójában mindenféle tranzakcióra, így az átutalásra, pénzfelvételre, stb. is vonatkozó adó)
Az minimálbérre vonatkozó SZJA adó visszatérítés eltörlése, ami a kisjövedelműeket sújtja a leginkább
Az 1%-os SZJA, ami a kisjövedelműeknek a legrosszabb, a gazdagok pedig többszázezer nettó plusz jövedelemre tesznek szert?
Én nem tapasztalom az új vasúti vonalak üzemeltetésének "tömeges" visszaállítását.
Mint ahogy a postákat sem.
Annyi mindent ígértek, és mi lett
Nyugdíj megvédése -> rokkant nyugdíj helyett rokkant ellátás, ami rengeteg nyugdíjasoknak járó kedvezménytől való megvonást jelent, jelenthet. Rengeteg nyugdíjast raktak egyik pillanatról a másikra vissza a munkába, anélkül, hogy erre akár a (valóban jogosan vagy csalással hozzájutó) személyek akár a munkaerőpiac felkészült volna - így is hihetetlen nagy a munkanélküliség.
- 9 hónapról 3 hónapra csökkentették az álláskeresési járadékot, amikor az átlagos elhelyezkedés 15 hónap! (aztán tartsd el a családod 22000 Ft-ból!)
Mennyit soroljak még?!
Trafik, Közgép, földpályázat, átláthatatlansági törvény, amivel azt érik el, hogy ne kelljen magyarázkodniuk,
És itt csak néhány gazdasági oldalról beszélek, a demokráciáról, jogcsorbításról nem.
Ja, azért tudod, kevesebb lett a szabadság is, így EU-ban bőőőven mi dolgozunk a legtöbb napot,
korábban szó szerinti indoklás nélküli felmondás törvénye, majd amikor az alkotmányellenes lett, akkor "bizalomvesztés", vagy "lojalitás hiánya miatti" felmondás, ami teljesen ködös. szóval bármikor bárkinek felmondhatnak.
Az MSZP-sem volt igazán jó, de amit a Fidesz csinál, az a magyarság elleni bűncselekmény!!!

13:06
Ezek igazak, de az MSZP és a Bajnai-kormány is csak megszorított.
-Két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét
-Megszűnik a 13. havi illetmény
-Csökkentik az önkormányzati támogatásokat
-2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció
-2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét
-Megszűnik a 13. havi nyugdíj
-10%-kal csökken a táppénz
-Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, a korhatár 23-ról 20 évre csökken
- gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár
-Fokozatosan megszüntetik a gázár- és távhő-kompenzációt
-A tömegközlekedés támogatásának csökkentése, a kedvezmények felülvizsgálata
-Az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben
-20-ról 25%-ra nő az áfa
-5% munkaadói járulékcsökkentés a teljes jövedelemre
-Megszűnik a tételes egészségügyi hozzájárulás
-Összbruttósítás: a bruttó bér és a járulékok együtt válnak adóalappá
stb stb stb...a lényeg az, hogy mind a Fidesz, mind az MSZP-Bajnai-kormány csak megszorított. Én csak azt furcsállom, hogy ha a Bajnaiéknak elnézik, a Fidesznek miért nem? (Jobbik-szavazó vagyok, nem Fidesz) :)
Egyébként sajnos még mindig a Fidesz fogja.

"Ezek igazak, de az MSZP és a Bajnai-kormány is csak megszorított."
Nem szívesen védem az MSZP-t, de az igazságot annál inkább, és amit írtál, nem fedi a teljes valóságot, sőt!
Nézd át, hogy mi volt Medgyessy Péter 100 napos programjában, írd meg, hogy mit nem valósított meg belőle!
(pl. amit a Fidesz törvénytelenül elvett a nyugdíjasoktól kompenzálták)
Az ÁFA-emelés szintén kár felhozni, mert az eredetileg is 25% volt, és az MSZP-SZDSZ csökkentette 20%-ra, amit később visszaemeltek. Talán rémlik, hogy az volt a célja, hogy olcsóbbak legyenek a termékek, felpörögjön a gazdaság, de valójában a kereskedők többsége többletprofitként fogta fel, nem csökkentettek árat, és így a vásárlók nem élveztek belőle semmit. Kudarc volt.
A 13.havi nyugdíjat is az MSZP vezette be, tehát ez is mellélövés.
Távfűtés támogatást és gázárkompenzációt is ha jól tudom, az MSZP vezette be pontosan két évre tervezték azzal a megfogalmazott céllal (és hibás elképzeléssel, vagy inkább valójában probléma elodázással), hogy az emberek az ebből megtakarított pénzüket energiamegtakarítási beruházásokba fektessék. Már a bevezetéskor közölték, hogy csak két évig adják.
És az sem mellékes, hogy az MSZP emellett milyen fejlesztéseket hajtott végre!
- 2 év alatt szinte 100%-os útfelújítás Budapesten, és vidéken is sok helyen.
- Rengeteg autópálya
- több híd
- vasútvonal felújítás
stb.
Nem mellesleg nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy azért beütött egy gazdasági világválság, ami rendkívüli megszorításokra kényszerítette az akkori kormányt.
Lehet felsorolni egy csomó mindent, hogy mit vett el az MSZP, de a listából húzd ki azokat, amiket a Fidesz nem adott vissza (mert azokat ezek szerint ő is éppen úgy elveszi) A maradékot meg hasonlítsd össze azzal, amit a Fidesz vett el, csinált.
A Jobbik sok dologban még a Fidesznél is rosszabb lenne szerintem.
Csodákra ők sem képesek, sőt! A forint árfolyama olyan mélyen lesz, olyan hatalmas lesz a munkanélküliség, hogy iszonyat! Nem csak hogy Kádárt, de még Rákosit is visszasírnánk, pedig az nagy szó!

Rendben, megértettem, az MSZP, Medgyesi meg Bajnai lenne a legjobb az országnak. :)
"A Jobbik sok dologban még a Fidesznél is rosszabb lenne szerintem.
Csodákra ők sem képesek, sőt! A forint árfolyama olyan mélyen lesz, olyan hatalmas lesz a munkanélküliség, hogy iszonyat! Nem csak hogy Kádárt, de még Rákosit is visszasírnánk, pedig az nagy szó!"
Miért, most nem elszabadult a Forint? Nem hatalmas a munkanélküliség? Csak mert tőletek csak ezt hallom, hogy a Fidesz miket művel, bezzeg az MSZP...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!