Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Adolf Hitler rasszista volt?...

Adolf Hitler rasszista volt? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Beteg voltam és így kimaradtam pár töri óráról, és nem értek pár dolgot.

Szóval, azt szeretném megkérdezni, hogy Hitler rasszista volt-e vagy nem? Azért nem értem, mert azt írják a könyvben, hogy zsidó volt. Viszont a könyvünkben a rasszizmust, úgy írja le, hogy másik hovatartozása miatt gyűlöletet nevezzük rasszizmusnak. De ha Hitler is zsidó volt, akkor a saját fajtáját gyűlölte. Ha saját fajtársait gyűlölte az is rasszizmusnak számít ?

2013. ápr. 15. 16:53
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%
Utaltak rá valóban hogy zsidó volt Hitler.A legdurvább hogy a világháború alatt zsidók támogatták pénzel.Mi közben a nem befolyásos társaikat meg táborokban halálra dolgoztatta.
2013. ápr. 15. 17:01
 2/18 anonim ***** válasza:
45%

Több okból is nehezen hiszem el, hogy egy általános- vagy középiskolai tankönyvben ilyet írnak, hogy zsidó lett volna.

Igen, Hitler rasszista politikát folytatott (ezt még a nácik sem vonják kétségbe).

Vannak mendemondák a származásáról, de melyik iskolai könyv az, amelyik kész tényként leírja, hogy zsidó származású volt? Tudsz mondani szerzőt, kiadót? Ugyanis ez nekem több okból hihetetlen, hogy iskolában ezt tanítanák.

2013. ápr. 15. 17:16
 3/18 anonim ***** válasza:
50%

"másik hovatartozása miatt gyűlöletet nevezzük rasszizmusnak"

Igen, a zsidókat a hovatartozásuk miatt gyűlölte. Ez független attól, hogy esetleg ő is zsidó származású. Nem kell, hogy más csoportba tartozzon. Ha egy fekete utálja a feketéket, az is rasszizmus. (Bár azért ez ritka. :))

2013. ápr. 15. 17:16
 4/18 anonim ***** válasza:
32%
De Hitler nem volt zsidó, nézz utána.
2013. ápr. 15. 17:37
 5/18 dickharta ***** válasza:
13%
én is kíváncsi lennék arra a könyvre! hányadikas vagy? vagy miből tanultok ti?
2013. ápr. 15. 18:04
 6/18 anonim ***** válasza:
13%
Hitler nem volt zsidó, ez egy (vélhetően zsidó) kitaláció.
2013. ápr. 15. 20:20
 7/18 anonim ***** válasza:
19%
hitler nem volt zsidó...osztrák volt
2013. ápr. 15. 21:04
 8/18 anonim ***** válasza:
6%
Hitelr 1/4 részben zsidó volt. Rotshield.
2013. ápr. 15. 23:06
 9/18 anonim ***** válasza:
0%
Hitler 1/4 részben zsidó volt. Rothschild.
2013. ápr. 15. 23:06
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem bizonyított, hogy Hitler zsidó volt. Csak annyiról van szó, hogy az egyik nagyszülőjéről nem tudni semmit.

Ami "vicces" az egészben, hogy pont Hitler a faji törvények szerint nem mondhatta volna el magáról, hogy árja, ugyanis ehhez bizonyítania kellett volna, hogy a felmenői között nincsenek zsidók, ő viszont ezt nem tudta bizonyítani.

2013. ápr. 16. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!