Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki nyeri meg a következő...

Ki nyeri meg a következő választást?

Figyelt kérdés
Lécci ne írjátok le, hogy ki ki ellen, meg mennyivel meg ilyesmi, csak azt, hogy ki fogja megynerni.
2009. szept. 23. 16:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
44%

Miért nem hiszi senki, hogy a FIDESZ-nek kétharmados többsége lehet? Már magyarázgattam ezt más kérdéseknél is, de nekiugrok mégegyszer:

A közvélemény-kutatások szerint a biztos szavazók 60 % körüli része szavazna rájuk. Az EP választás arányos volt, ez azt jelenti, hogy kb. ennyi mandátumot is kapna a FIDESZ. De az országgyűlési választás nem arányos. A 386 képviselőből 176-ot egyéni választási kerületben választanak. Itt az lesz a képviselő, aki a legtöbb szavazatot kapja, függetlenül attól, hogy milyen arányban. Na most a FIDESZ ilyen massziv támogatottsága gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 176-ból megnyer 176-ot. És még a listán megszerezhető 210 mandátum felét is, mert ott már részben kompenzálják a többi párt egyéniben elért veszteségét. Legyen ez mondjuk lefelé becsülve 100 mandátum. Így a FIDESZ-nek összesen kijön 176+100=276 mandátuma. Ez 71,5 %, és megvan a kétharmad.

2009. szept. 23. 21:56
 12/14 anonim ***** válasza:
71%
Tiszta szívből kívánom hogy Fidesz,de az MSZP fog nyerni. Nekem valami nagyon gyanús itten,nem lennék ilyen nyugodt ha ennyivel vezetne előttem az ellenzék.
2009. szept. 23. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:
33%
Én nagyon remélem,hogy nem az mszp lesz a nyerő mert akkor nekünk végünk lesz.Ez a szemét banda rosszabb mint Hitler.Őnála legalább tudták az emberek,hogy ki akarja nyírni a fél világot.Ezek a rablók nem tudatják velünk,hogy melyikünk döglik meg,vagy döglik éhen,így mindenkinek retteggnie kell a mindennapi gondjaitól,mert már sokan azt sem tudják,hogy mit adjanak a gyermekeiknek holnap enni.(csak azok maradnak a végén életben akik a bandájukban vannak!!)Azt a kis családi pótlékot is meg adóztatja.Az előző választásokat is meg vették.Ezt biztos forrásból tudom,mert egy mszp-s képviselő mondta,aki most az országházban játsza a honatyát.Ő mondta már a választások előtt hónapokkal,hogy legyünk nyugodtak,ne gondolkozzunk azon,hogy ki fog nyerni,mert már mindenhová le van téve a megfelelő összeg ahhoz,hogy ővéké legyen a hatalom.Ezt szó szerint így mondta!!!!!Ugyanúgy most is megjátszhatják majd.Azt sem szeretném,hogy a jobbik nyerjen,mert az sem különb.Az meg ha jól belegondolunk rasszista párt.Egy követ fújnak a magyar gárdával.Hát ilyenből sem kérek!!Egyébként teljesen mindegy a végén melyik lesz,mert mindd csaló,hazug,mocskos szemét!!!!
2009. szept. 24. 08:38
 14/14 anonim ***** válasza:
54%
A BIZTOS: az átlag civil ember NEM.
2009. szept. 29. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!