Ha a Fidesz nem állt volna össze a KDNP-vel akkor is megnyerték volna a választást 2010ben?
Figyelt kérdés
2013. márc. 8. 23:08
11/15 anonim válasza:
Szerintem is igen, viszont a parlamenti 2/3-uk valószinüleg nem lett volna meg. Hiszen a KDNP által a hivő (értsd: keresztény) emberek egy részét - akik esetleg nem is a Fidesz politikájára, hanem a saját vallásukra szavaztak - maguk mögé tudták állitani!
12/15 Leving válasza:
Magyarország lakosságának több mint 60%-a katolikus, kb. 20% református, a többi más vallású, ill. ateista. Most akkor miről beszélünk?
Ugyanúgy, mint 2010-ben, most is keresztény hitű a lakosság nagy része.
13/15 KovA1963 válasza:
Bőven. A KDNP nem sokat hozott önmagában szerintem a parlamentképesség küszöbét sem üti meg.
Az elképzelhető, hogy a KDNP-vel kötött koalíció hozott néhány %-ot - de hogy nyert volna az biztos.
Bár szerintem nem a Fidesz nyert mint inkább a MaSzoP-SzaDeSz bukott ekkorát 1/3 alá - a többi már adódott.
14/15 dBLOOD42 válasza:
Egyértelműen. Gyanítom hogy a KDNP nem tudja mennyire csicska-szerepe van csak a koalícióban. Valószínűleg elsősorban az idősebb generáció kevésbé jobboldali, vallásos tagjai szavaztak a KDNP-re.
15/15 anonim válasza:
A KDNP jól tudja, milyen csicske szerepe van, csak éppen nem foglalkozik vele, hiszen a fidesz nélkül sehol nem lennének. A fidesznek valószínűleg csak egy jó marketing fogás, hogy keresztények, de ha a fidesz rövidítést vesszük alapul (fiatal demokraták szövetsége), akkor keressük már meg a fiatalokat a párt élén, mert én nem találom. A kérdés inkább az, hogy a 2/3-ad meglett-e volna, de szerintem az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!