A Fidesz megnyerheti még a választást?
A Fidesznek van egy biztos szavazóbázisa, kik biztos szavazók. Az ellenzék nem egységes, és a választási törvényeket úgy szabta át a Fidesz, hogy ne legyen sok esélyük indulni sem.
De másfél év alatt még változhatnak az erőviszonyok.
Hát, amikor volt a választás utáni 1. év még én is fidesz ellenes voltam.
Most meg úgy gondolom, azért jobb a helyzetünk mint 2002-2010 között, így valószínűleg én is fideszre szavazok végzősként.
Legjobban egy kb. ilyen elosztásnak örülnék: Fidesz-KDNP: 40%, Jobbik 30%, baloldal zusammen 30%. Szerintem valami ilyesmi is fog történni.
Ekkor bármelyik két oldal együttes erővel sakkban tarthatja a harmadikat. A Fidesznek pedig valamelyik ellenzéket is maga mellé kell állítania a kétharmados törvényekhez.
Az is szerencsés, hogy eme három oldal között szerintem túl mélyek az ellentétek ahhoz, hogy koalícióra lépjenek, hiszen az egymás elleni fellépéssel tartják fenn a népszerűségeiket.
Tehát elég bíztató elosztás lenne. (Persze anno a kétharmadról is azt hittem, hogy az micsoda egy sikeres formáció lesz, hát ki tudja.)
"Az ellenzék nem egységes"
Ha arra gondolsz, hogy van a Jobbik és vannak a (nagyon is egységes) balliberálisok, akkor igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!