Milyen lenne egy vezetők nélküli, teljes demokratív állam, ahol IQ alapján lenne szavazati jog?
"Miért szükséges a politikai rátermettség?"
Politikai vezetéshez politikai képességek kellenek, nem pedig az, hogy hány perc alatt tudod megmondani, hogy melyik kocka nem illik a többi közé. Egy országot vezetni politikai feladat, nem íkúteszt.
"Nem csak a magas intelligenciájúakra gondoltam, hanem a lényeg a nagyon alacsonyakat kizárni."
Azt teljesen fölösleges. A nagyon alacsony IQ-júakat nem érdekli a politika, nemigen szavaznak. Magas pozícióba meg úgysem kerülnek, mert ahhoz azért végzettség, kombinációs készség, beszédkészség kell. Aki nagyon unintelligens, az nem kerül bele a politikába, nem kell onnan kizárni.
"Szerintem az átlag a jóakaratú döntések felé mutatna, főleg ha nem lenne gazdasági(pénz) kényszer."
Ezt a kijelentést nem tudom értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!