Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Milyen lenne egy vezetők...

Milyen lenne egy vezetők nélküli, teljes demokratív állam, ahol IQ alapján lenne szavazati jog?

Figyelt kérdés
Egy olyan állam, ahol mindenről az emberek döntenének, nem lennének képviselők meg miniszterek, de csak az épeszű emberek szólhatnának bele.
2009. szept. 2. 10:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Miért szükséges a politikai rátermettség?"

Politikai vezetéshez politikai képességek kellenek, nem pedig az, hogy hány perc alatt tudod megmondani, hogy melyik kocka nem illik a többi közé. Egy országot vezetni politikai feladat, nem íkúteszt.

"Nem csak a magas intelligenciájúakra gondoltam, hanem a lényeg a nagyon alacsonyakat kizárni."

Azt teljesen fölösleges. A nagyon alacsony IQ-júakat nem érdekli a politika, nemigen szavaznak. Magas pozícióba meg úgysem kerülnek, mert ahhoz azért végzettség, kombinációs készség, beszédkészség kell. Aki nagyon unintelligens, az nem kerül bele a politikába, nem kell onnan kizárni.

"Szerintem az átlag a jóakaratú döntések felé mutatna, főleg ha nem lenne gazdasági(pénz) kényszer."

Ezt a kijelentést nem tudom értelmezni.

2009. szept. 2. 15:40
 12/12 Becixxx ***** válasza:
Rá...sznál.
2017. febr. 20. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!