Jobb vagy bal a jobb?
az újraelosztásban:
Így szeretnék szerintem:
Baloldal: 100% .........
Jobb oldal: 0%.........
Hát, szerintem itt lenne az ideje a parlament selejtezésének:
LMP jött, mehet is, elég gyenge ahhoz, hogy most bent maradjon.
Fidesznek se ártana elmenni a parlamentből de nemfog, max nem lesz vezető hatalmon.
MSZP-t nem hiszem hogy bárki is újra megszavazza.
Milla az jó kérdés, hogy mi lesz. Bajnai eléggé kétoldalú ember (megszorításokban látja a hasznot).
Jobbik, hát ő stagnál, olyan "érveljünk a jobb felé, de mégse leszünk hatalmon" típus. Ő is biztos bent marad.
Én valahogy így képzeltem el 2014-et:
Fidesz: 32%
Jobbik: 30%
MSZP: 20%
?: 18%
2014-ben:
1.Fidesz
2.Jobbik/MSZP
3.Bajnai banda
4. ???
Hát egyértelmű hogy a jobb az jobb, a bal meg bal. A tyúk vagy a kakas a tyúk? ...
Komolyra fordítva. Attól függ hogy nézzük. Ha eltekintünk az aktuálpolitikától, akkor nincs olyan hogy ez jobb, mint a másik. Van akinek baloldali "érzelmei" vannak, vannak akiknek jobb oldali. Ez olyan mint hogy jobb-e a rap zene, mint a rock? Van akinek ez tetszik, van akinek az. Vannak jobboldali becsülendő értékek, ahogy baloldali értékek is vannak.
Válság idején (amikor sokan csődbemennek, munkanélküliek) a nagyobb újraelosztás a jó, fellendülés esetén pedig a kisebb újraelosztás a jó.
A 100%-os újraelosztás irreális, ez még a szocializmusban sem volt.
A jelenlegi 50-53%-os újraelosztásunk mindenképpen rossz, 40% alatti kellene, főleg, hogy amikor Neked átlagembernek van szükséged állami transzferekre, nem kapsz szinte semmit.
Vagyis a gondoskodó állam másokról, és nem rólad gondoskodik, akkor inkább legyen kisebb állam, és mindenki oldja meg magának, ahogyan tudja.
Baloldal? - Nincs.
Liberális van és Jobboldal, mely néha bevállal baloldali elemeket is.
Mindenki a maga bőrén tapasztalja meg, melyik a jobb.
Engem a mostani kurzusban tettek álláskeresővé és most már 2,5 éve nem találok általam betölthető munkahelyet. Ezért kényszerből vállalkozok, csinálok amit tudok.
Viszont érzem azt, hogy nem szállnak el indokolatlanul a rezsi árak, nem kell adóznom a saját ingatlanom után (amit nem tudnék kifizetni, tehát államosítottak volna a libsik, vagy kilakoltatnak? Nem tudom, hogy képzelték.)
Cserébe 2 Ft percenként a telefonadó - ha telefonálsz.
Megnőtt a banki költség havi mennyivel? 300 Ft? 500 Ft?
Nekem ez összesen nem több havi 500 Ft-nál!
Merő önzésből én ez utóbbit választanám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!