Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Támogatnátok, azt hogy legyen...

Támogatnátok, azt hogy legyen Magyarországon újból király?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy úgy legyen az ország, mint ma Anglia, Norvégia, Spanyolország. Alkotmányos monarchia néven futna. Végül is hosszú évszázadokig volt királya az országnak.

2012. nov. 23. 02:02
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2012. nov. 23. 10:06
 12/44 anonim ***** válasza:
42%
Egyszerű királyság is megfelelne. Ennél a 4 évenkénti bohóckodásnál.
2012. nov. 23. 10:22
 13/44 anonim ***** válasza:
84%

Még csak az kéne, hogy egy olyan ingyenélő telepedjen a nép nyakára, akit aztán tényleg nem tudunk leváltani!Ráadásul a parlament attól még nyilván megmaradna, Angliában is úgy van, na akkor még egy ingyenélő brandzsal többet tartanánk el!Persze lehet, hogy más országban jól működik, de más ország, más mentalitású nép, más mentalitású politikusok.Itt a birkák közé, akik azt sem tudják, mire tapsolnak, semmi haszna nem lenne királynak sem.

Mondom, csak még több pénze úszna el az országnak.

2012. nov. 23. 10:24
 14/44 anonim ***** válasza:
69%

"Én csak a történelmi múlt miatt gondoltam és a hagyományok miatt."

- Ennyi? Most komolyan csak ennyi?

Akkor ennyi erővel kapjon mindenki lovat, és a hátrafelé íjazást tanítsák testnevelésórán.

Azért egy politikai rendszer melletti döntéshez több kell, mint hagyomány. Ami ráadásul nálunk sosem volt, hiszen alkotmányos monarchiánk legfeljebb a kiegyezés után volt 50 évig. És éppen az elnyomó Habsburgokat hívjuk vissza?

2012. nov. 23. 10:29
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nem lenne rossz, ha újból lenne királya az országnak. Árpád ház már kihalt, a Habsburgok még élnek..."

Orbán ház? I.Viktor?

Á, ez furán hangzik, nem tudom elképzelni....

2012. nov. 23. 10:31
 16/44 anonim ***** válasza:
0%

Igen, de semmiképpen nem a spanyol vagy brit formában, ahol az uralkodó csak egy báb és reprezentatív szerepet kap.

A magyar hagyományokkal ez ellentétes (a spanyollal is de mindegy) , hogy a királyt ilyen módon korlátozzák.

És vissza is fog térni a királyság a közeljövőben, mert szörnyű évek elé nézünk és az emberek idővel majd keresnek majd egy biztos pontot. Lesz még a korona a fiatal Ferdinánd Zvonimir főherceg fején.

2012. nov. 23. 10:35
 17/44 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor ennyi erővel kapjon mindenki lovat, és a hátrafelé íjazást tanítsák testnevelésórán."

Ez egy jó ötlet. Kár, hogy nem gondoltad komolyan.

2012. nov. 23. 10:36
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

"Támogatnátok, azt hogy legyen Magyarországon újból király?"

Hát hogyne! Eddig nem tudtuk, hogy mi a baj az országgal, de most már megvan! Nincs királyunk, pont ez hiányzik!

"Én csak a történelmi múlt miatt gondoltam és a hagyományok miatt."

Ez meg aztán a kemény érv. Ennyi erővel adjunk az egyháznak birtokokat és vezessük be a vasárnaponkénti kötelező templombajárást és a boszorkányüldözést is, mert régen is az volt és az hagyomány.

2012. nov. 23. 10:38
 19/44 A kérdező kommentje:
A lovas és hátrafelé nyilazás tényleg nem rossz ötlet. Tényleg kár, hogy nem gondolod komolyan. Nem feltétlen tesiórán kell csinálni, de lehet, rendszer ebből, hogy évente hagyomány őrzést csinálni. Ahol bemutatnának vagy eljátszanának szereplők, korhű öltözékben, híres magyar csatákat. Ilyen lehetne a Pozsonyi csata is. Északon is van ilyen, viking csatákat elevenítenek fel, amerikában is van. Nálunk is lehetne, persze nem olyanra gondolok ahol néhány száz embernek mutatják meg a dolgokat, hanem igazi nemzetközi híre lenne, ahonnan világ több országából is jönnének érdeklődök, szóval ez amit javasoltál, tényleg nem rossz ötlet.
2012. nov. 23. 10:41
 20/44 anonim ***** válasza:
77%
Sőt, menjünk ki szántani ökrökkel a kertet és építsünk kukoricagórékat, ahova bepakoljuk a nőket tengerit hántni, mert az is hagyomány. Az iskolásokat meg zavarjuk ki libákat terelni, mert hát minek tanuljanak az iskolákban, ha régen a gyerek libákat terelt és az hagyomány?
2012. nov. 23. 10:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!