Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Semmilyen rendszer sem kell?

Semmilyen rendszer sem kell?

Figyelt kérdés
A nép évezredes elnyomása, kifosztása, a hatalmat, tőkét birtoklók önkénye után a kommunizmus se kellett? Az se jó, ha egy szűk réteg kizsákmányolja a többit, de az se kell, ha köztulajdonban van minden?

2012. nov. 22. 00:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A római rendszer nem volt fejlődésképtelen, szerintem te kevered a makedón rendszerrel, vagy a görög polisokkal. Ők valóban halálra voltak ítélve hosszútávon, az egyik magába zárkózva konzerválta a politikáját, a másik meg csak a rablást ismerte. Ugyanígy buktak el a mongól-tatárok is. A római császári rendszer mái napig az egyik legstabilabb rendszer uralkodás-történetileg. Elég megnézni, hogy hány száz évig fennált, mindeközben a kommunizmus, kapitalizmus még a felét se érte el, de már döglődik mindkettő: a kommunizmus azért, mert képtelenség nivellálni minden egyes létező embert, a kapitalizmus pedig mert az erőforrások kizsákmányolásán alapszik, és az erőforrások sajna nem végtelenek.

Hogy az emberek miért nem képesek most összefogni és eltenni láb alól a rossz uralkodókat, a magyarázat igen egyszerű: a kormányzat, a korszellem és a média együttesen jó nagy ékeket vert a társadalom különböző csoportjai közé: az autós utálja a biciklist, a szegény a gazdagot, a cigány a magyart, a taxis a buszsofőrt, a kék a zöldet, a fekete a fehéret stb. A hatalmi elit szempontjából pontosan ez a kívánatos állapot: legyenek nagy ellentétek, marják-gyűlöljék egymást az emberek, hogy még véletelenül se érthessenek egyet semmiben, ne tudjanak egységesen összefogni és fellépni az őket kisemmiző hatalmi elit ellen. És ne mondd nekem, hogy ez nem így van, mert napi szinten találkozik vele az ember, amint kilép az utcára, amint újságot vásárol, amint bekapcsolja a televíziót. A római népben legalább ez az egyetértés, az összefogásra való hajlandóság megvolt.

2017. jún. 16. 17:21
 22/25 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már Rómát. Ha nem tetszik Orbán Viktor vagy a mindenkori vezető, akkor le kell váltani. Élni lehet vele is, nélküle is.
2017. jún. 17. 08:35
 23/25 anonim ***** válasza:

Ha a rendszer hozadéka az hogy egy szűk társadalmi réteg kizsákmányolja a társadalom 95%-át, és mindenféle mesterséges ellentétekkel gyűlöletet szítson, akkor tényleg nem kell semmilyen rendszer. Úgyis az lesz a vége hogy a vezetők önkényesen értelmezik és csak ártanak vele az embereknek.

#16, nagyon jól írták, hogy valamennyi mészárlás a jó ügyhöz is hozzátartozik, akár tetszik neked, akár nem. Lehet hogy csak én vagyok ilyen "gyilkos" hajlamú, de én speciel inkább Sztálint és a sleppjét ölettem volna le, minthogy életben hagyni szegénykéket, akik aztán alsó hangon is 100 millió embert öltek halomra...ide vezet a te nagy "élni és élni hagyni" elved.

Igenis szükséges, hogy a nép akár fegyverrel is kötelezze az uralkodót a törvények betartására! Ne azokra nehezedjen má' a törvény teljes súlyával, akik nem segíthetnek magukon törvénytelen eszközökkel. Ne a korrupció legyen már az ország természetes állapota!

Én a magam részéről maradok a gyilkolászásnál. Fejetlen hullák aránylag kevés kárt okoznak a társadalomnak.

2018. jan. 18. 01:14
 24/25 anonim ***** válasza:

meg kell nézni, a történelem során melyik rendszer okozta a legkevesebb kárt...és amellett kiállni esetleg

de azt is támogatom hogy semmilyen rendszer ne legyen, mert eddig mindig az lett a vége, hogy a központi hatalom a saját érdekeit nézi és szarik az emberek fejére

úgyhogy én azt támogatom hogy számoljuk fel a központi hatalmat, ha máshogy nem megy, akkor erőszakkal

pár száz felkoncolt politikus után majd tízszer is meggondolják, meddig mehetnek el pofátlanságban!

2018. aug. 24. 20:31
 25/25 anonim ***** válasza:

Semmi szükség a rendszerre, mert csak kárt okoz az embereknek.

Eddig valahány rendszert kitaláltak, mindig ugyanaz lett a vége: van egy szűk réteg, akinek jó, van egy valamivel szélesebb réteg akinek mérsékelten jó, és van a maradék, akiknek meg szar.

Ezért nem érdemes egyetlen rendszer mellett se letenni a voksot, mert hosszútávon mindegyik veszteséges az átlagember szempontjából.

Persze minden rendszernek vannak haszonélvezői: a főnökök, aztán alattul a slepp, a holdudvar meg a nyaloncaik, ez alig 10-20 ezer ember. A maradék sokmilliónak meg elege van az egészből, mert csak a pénzüket szedik el, cserébe jól beléjük törlik a sáros pacskerjukat.

Amíg nem sikerül egy emberbaráti rendszert összehozni, addig az volna a korrekt megoldás, hogy a nép bármikor leválthassa az uralkodókat, ne legyen mentelmi joguk, ne legyenek kiváltságos kaszt a társadalomban, őket is felelősségre lehessen vonni, és meg is lehessen öletni. Ez így volna korrekt.

Én szívem szerint az összes politikust egymás mellé akasztgatnám lámpavasra, lógó nyelvű hullák már aránylag kevés kárt okoznak a társadalomnak, max. pár kóbor kutya gyomorrontást kap tőlük.

2019. szept. 7. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!