Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan legyek politikus?

Hogyan legyek politikus?

Figyelt kérdés

Ez nagyon költői kérdés. Arról lenne szó, hogy 15 éves vagyok, gimnazista és politikus szeretnék lenni. Matematikából jó vagyok (Országos 2.), történelmet is szeretem és legfőképpen segíteni az embereknek! Hol induljak el? Mit csináljak?

Most jelenleg a magyar történelmet tanulmányozom, mert az alapvető, hogy tudnom kell. Legalábbis én tudni szeretném. (még ha sok politikus nem is ismeri és nem tiszteli..) Azt akarom, hogy minden magyar emberen tudjak segíteni és a pénz jó célokra fordítsuk, nem végkielégítés, több milliárdos bútor stb.

Még annyit, hogy a JOBBIK és FIDESZ között vagyok valahol. MSZP-sekhez semmiféleképpen nem szeretnék hasonlítani.

Vannak elképzeléseim, de ez 15 évesen kevés, még sokat kell tanulnom.

Milyen egyetemre menjek? Mikor lépjek be egy pártba? stb. Ami csak eszetekbe jut és ezzel nagyon sokat segítenétek.

Köszönöm szépen.

2009. aug. 11. 20:53
1 2 3 4
 31/34 Bartos Máté 2001 válasza:

Üdv!

Én 14 éves vagyok és ugyszintén politikus akarok lenni én konzervatív ember vagyok közép jobb vagyis én is most a Fidesz és a Jobbiknak adom az igent remélem a jövöben a parlamentben a fontos dolgokat megvitathatjuk!

Tisztelettel: Bartos Máté

2015. okt. 9. 18:33
 32/34 anonim válasza:
100%

Tanuld szerintem 1914-től napjainkig a történelmet .

Ajánlom a Fidelitas-t , az a Fidesz csak a fiatalabbaknak 18 év fölött . Sok sikert !

2021. jún. 13. 20:19
 33/34 Akos789 válasza:
Csak is kizárólag 2 dolog szükséges, ahoz, hogy jó politikus legyél, a tudás, ebbe beletartozik a történelmi és az aktuális politikai helyzet, valamint majd tudd, hogy mit akarsz csinálni, ha hatalomra kerültél, a második pedig a jó kommunikációs képesség, természetesen más is elősegíti,(pl:Inteligencia, humorérzék, kinézet stb....)de ha már ez a kettő megvan akkor szinte biztos, hogy képes vagy befolyásos politikussá válni, ahoz, hogy mindig meglegyen a kellő tudásod, ahoz szinte minden percben követned kell a politikai helyzet, hogy majd tudjál miről beszélni az embereknek vagy tudjál különféle műveleteket végrehajtani azok alapján, a kommunikációs képesség pedig nyugodtan kijelenthető, hogy mindennek az alapja, ha jó a kommunikációd akkor könnyen szerzel támogatókat magad mellé, megtudod győzni a vállalatokat,hogy nyomasák a pénzt a kampányodba, a közhangulatot könnyen tudod manipulálni stb...., szóval ezeket próbáljad meg minnél jobban fejleszteni
2023. dec. 5. 22:39
 34/34 Akos789 válasza:
ahoz, hogy jó politikus legyél ahoz elengedhetetlen az, hogy mély történelem tudással és magasfokú politikai tájékozodsággal rendelkezz, valamint az előadói kézségeket és a vezetői képességeket is próbáld meg minnél jobban fejleszteni, egy politikusnak fontos az, hogy minnél jobban hatni tudjon a népre, úgyhogy igyekezd az érzelmi inteligenciádat is fejleszteni amennyire csak tudod, tanuld meg hogyan tudsz motiválni és mély érzelmeket kiváltani az emberekből, valamint hogyan tudod álláspontjaidról a lehető legjobban meggyőzni az embereket, és ami az eggyik legfontosabb tulajdonság amivel egy jó politikusnak rendelkeznie kell? a szorgalom és a kitartás, ha ezek megvannak akkor garantáltan válhat belőled jó politikus, ha nincsenek meg benned az elöbb felsorolt erények akkor egy ingyenélő bohócnak fognak tekinteni, úgyhogy ezek fejlesztését soha ne hanyagold! bónusz tipp: Írd ki részletesen mit akarsz elérni a politikában, és a különböző álláspontokról a véleményedet, valamint határozd meg a lehető legpontosabban, hogy a politikai spektrum melyik részén helyezkedsz el a nézeteid alapján
ápr. 18. 03:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!