Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Hogyan legyek politikus?

Hogyan legyek politikus?

Figyelt kérdés

Ez nagyon költői kérdés. Arról lenne szó, hogy 15 éves vagyok, gimnazista és politikus szeretnék lenni. Matematikából jó vagyok (Országos 2.), történelmet is szeretem és legfőképpen segíteni az embereknek! Hol induljak el? Mit csináljak?

Most jelenleg a magyar történelmet tanulmányozom, mert az alapvető, hogy tudnom kell. Legalábbis én tudni szeretném. (még ha sok politikus nem is ismeri és nem tiszteli..) Azt akarom, hogy minden magyar emberen tudjak segíteni és a pénz jó célokra fordítsuk, nem végkielégítés, több milliárdos bútor stb.

Még annyit, hogy a JOBBIK és FIDESZ között vagyok valahol. MSZP-sekhez semmiféleképpen nem szeretnék hasonlítani.

Vannak elképzeléseim, de ez 15 évesen kevés, még sokat kell tanulnom.

Milyen egyetemre menjek? Mikor lépjek be egy pártba? stb. Ami csak eszetekbe jut és ezzel nagyon sokat segítenétek.

Köszönöm szépen.

2009. aug. 11. 20:53
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Először is! Nem lépek be semmilyen pártba, ha interneten javasolják, elnézést. (Bár az agyamat nem tudják átmosni, nem olyan vagyok..)

Köszönöm mindenkinek. Sorjában:

Hazudni miért kéne tudni?

Nem akarok olyan lenni, mint a többi politikus, már mondtam. Ha hazudnék, akkor is csak a jó érdekében tenném.

Pénz, kapcsolatok - kapcsolatokon rajta vagyok.. könnyen ismerkedem szerencsére, sokat beszélek (de csak, ha kell!). Pénzel sincs gond szerencsére.

Történelmet meghúzom. Közgazdasági egyetemre szeretnék menni, esetleg jogira..

Jó kiállású vagyok, elmondások szerint.. Pénzhez jól értek, sok tapasztalatot szereztem, amikor volt saját cégünk. A pénzt megbecsülöm, nem pazarlom. 4 éves korom óta érdekel a pénz, mindig azzal viccelődtek, hogy belőlem bankár lesz. Persze ettől még nem vagyok pénzorientált, de úgy érzem ez az amihez én igazán értek és ezért szeretnék politikus lenni, hogy a csődből kivigyem az országot.

Persze tudom mit fogtok mondani: mit akar ez 15 éves fejjel? - de szerintem, ha ez szeretnék lenni, akkor mihamarabb el kell kezdeni készülni rá.

Még várom szívesen a tippeket, ha van.

2009. aug. 12. 00:07
 12/34 A kérdező kommentje:
*Remélem minden válaszra reagáltam.
2009. aug. 12. 00:12
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Minden politikus csak a jó érdekében hazudok, csakhogy mi a jó az relatív. :)
2009. aug. 12. 03:46
 14/34 anonim ***** válasza:
hazudik*
2009. aug. 12. 03:46
 15/34 A kérdező kommentje:
Végülis igazad van :) De leírtam már, hogy nekem mi a jó: ha segíteni tudok másokon.
2009. aug. 12. 04:03
 16/34 anonim ***** válasza:
90%
Miert döntöttel ugy, hogy politikus leszel? Mik az motivumaid a palyavalasztashoz? Mi tetszik neked annyira, hogy politikus akarsz lenni? Ha belepsz egy partba, ott a part iranyvonalat kell követned - nem a sajat meggyözödesedet! Egy egyetemi vegzettseg azonban nem art!
2009. aug. 12. 08:02
 17/34 anonim ***** válasza:

Nem lehetsz tisztességes, mert ahhoz hogy valóban érdemben bele tudj szólni egy párt dolgaiba egy nagy pártba kell tartoznod. És ott már a párt érdekei az elsők.

Egyéni képviselőként lehetsz csak tisztességes, de akkor meg semmi befolyásod nem lesz semmire.

Ha pedig alapítasz egy új pártot, ami tisztességre és jó szándékra épül, akkor is kellenek pénzügyi támogatók, akiknek majd meg kell hálálni a támogatásukat.

2009. aug. 12. 11:51
 18/34 anonim ***** válasza:
Ha van pár KISZ-es rokonod simán betolhatnak.Az első "rendszerváltás" nem igazán jött össze.
2009. aug. 12. 15:14
 19/34 anonim ***** válasza:
Minden politikus ezt mondta 15 évesen ,amit itt leírtál, most meg beképzelt nagy f...ok mind nincs kivétel, tele van a segguk pénzel!!??!! Te is igy jársz majd , mert ezt elkerulni nem lehet az egész a korrupciorol szol!!??!!
2009. aug. 12. 15:43
 20/34 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy én is így járnék, nem tudom.. de nem szeretnék.

Talán az lenne a megoldás, ha majd a Jobbik-ba lépnék be, ők állnak a legközelebb az elképzelésemhez, vagy ha egyetem után beindulna valamilyen nagy vállalkozásom, akkor csinálnék saját pártot. Persze ez nem olyan egyszerű.. - de ez még nagyon messze van. Addig tanulok.

2009. aug. 12. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!