Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ki nyerné meg a választásokat,...

Ki nyerné meg a választásokat, ha épp most kellene szavaznunk?

Figyelt kérdés
2012. okt. 11. 19:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én most trendfordulót érzek, de azért még megvárnám a következő közvélemény-kutatási eredményeket. A környezetemben (és ez is több 100 ember) már mindenkinél érzem, hogy rühellik és egyre inkább kiröhögik a FIDESZ-t, de ez ezen az oldalon is elég jól kijön. És Marx óta tudjuk, hogy egy rezsim halálát jelenti, ha már csak röhögnek rajta. Vagy van még, aki komolyan veszi Orbán és Matolcsy hangzatos kijelentéseit?

Visszatérve a kérdésre, szerintem már ma is az MSZP győzne. Elég csak egy kicsivel a FIDESZ fölé kerekedni, elég épp hogy csak a legnagyobb pártnak lenni ahhoz, hogy valaki nagy győzelmet arasson, mert a FIDESZ ilyen választási rendszert csinált - magának. De úgy látszik, a saját kardjukba dőlnek, hacsak ezt is meg nem változtatják megint.

2012. okt. 11. 20:07
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
A fidesz évek szívós munkájával kialakított egy szervilis, ostoba, önálló véleményalkotásra képtelen, fanatikus réteget. Ez a légió a sikerük kulcsa. Ma is ők nyernének, mert a szavazóik nem eredmények, vagy érvek alapján, hanem hit szerint cselekednek. A fidesz gyakorlatilag nem írható le politikatudományi módszerekkel, mert nem párt, hanem szekta, ezt felejtik el sokan.
2012. okt. 11. 20:19
 3/16 anonim ***** válasza:
32%
Ha nincs csalás a Jobbik.
2012. okt. 11. 20:20
 4/16 anonim ***** válasza:
46%
Ma este a Tv ben bejelentették hogy Bajnai megjelenik és beszédet mond október 23 án a MILLA tüntetésén.
2012. okt. 11. 20:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Kalergi válasza figyelemre méltó, és jól is írja le a FIDESZ-tábort, de ha csak ez a buta fanatikus tábor marad, az nem lesz elég. Csak úgy tudott mindig is győzni a FIDESZ, ha a finoman törzsszavazóknak titulált birkák mellé még más nagyobb csoportokat is be tudott hülyíteni. Én úgy látom, hogy most már nem tud. A békemenetesekre meg azt tudom mondani, hogy sokan vannak, de nem lesznek elegen.
2012. okt. 11. 20:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Szóval az ország szavazóbázisának 2/3-a birka? Hogy fordulhatott ez elő?
2012. okt. 11. 20:34
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

71

De, elég lesz. Szerinted miért akarnak regisztrációt, miért mondják bele faarccal a kamerába, hogy " ez demokratikusabbá, és szabadabbá" teszi a választást, ami nyilvánvaló elmebaj? Mert ez a réteg el fog menni regisztrálni, és szavazni. A tanyán élő jobbikos, a pályakezdő, elfoglalt lmp aktivista, az mszp-s nyugdíjas, és a bizonytalan teszetoszta nem fog tudni munkaidőben elmenni, hogy regisztráljon.

2012. okt. 11. 20:35
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Lemaradt

A határon túliak meg aztán végképp nem racionális döntést hoznak majd, hanem érzelmit. Szlovákiában baromira nem érintik őket az olyan számunkra fontos dolgok, mint az adópolitika, vagy a szociális ellátás.

2012. okt. 11. 20:36
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

Kalergi! Hát igen, ezek tényleg árnyalják a képet. Majd meglátjuk mennyire. Azért van egy olyan hangulat is, hogy csakazértis regisztrálok, hogy elzavarjam ezeket.

Annyiban azért pontosítanálak, hogy Románián kívül sehol nincs látható mennyiségű kettős állampolgár, mert Szlovákia és Ukrajna eleve nem engedi, bünteti a kettős állampolgárságot, és nem hiszem, hogy ilyen körülmények közt tömegek vállalták volna a rizikót.

Kérdező! A FIDESZ-re nem kétharmad, hanem 53 % szavazott. Igen, sajnos az a helyzet, hogy ebben az országban az emberek politikailag éretlenek és megvezethetők. Most látszik, hogy itt soha nem volt semmilyen demokratikus hagyomány és gyakorlat. Nekem elég volt Orbánnak egy mondata is, hogy ne szavazzak rá (pl. centrális erőtér), mások meg fel se fogták a diktatúra veszélyét. Meg hát hogy lehet egy olyan pártra szavazni, amelyik semmit az ég világon nem mondott arról, hogy mit fog csinálni?

2012. okt. 11. 20:46
 10/16 anonim ***** válasza:
84%

71

Nincs ilyen hangulat szerintem. Alapvetően egy passzív, csodaváró társadalom vagyunk. Meg van valami, amit nem szabad elfelejteni. Teljesen jogos a kérdés: ki jöjjön a fidesz után? Mert az sem mindegy ám. A leszerepelt mszp? A dilettáns jobbik? A dél-amerikai, emberiségellenes baloldalt éltető lmp? Én sem rajongok a fideszért, de a kérdést erről az oldalról is vizsgálnunk kell.

Kérdező: polgári társadalom, és polgári középosztály (mindegy hogy liberális, vagy keresztény) hiányában fordulhatott elő.

2012. okt. 11. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!