Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A kommunizmussal mi volt a baj?

A kommunizmussal mi volt a baj?

Figyelt kérdés

A kommunizmus valóban a "ló másik oldala" volt? Történelmi-társadalmi szempontból borítékolva volt az ipari forradalmat követően, hogy az elnyomott éhező, szenvedő rétegeket "fel fognak kelni". Majd, mikor a XX. században elkezdett megvalósulni -tény, hogy kegyetlenkedésekkel- a kommunista társadalom, az sem volt jó..

Tehát a kérdésem az, hogy az embereknek alapvetően mindig az aktuális a rossz? Az egyenlősítés se kell, de a vagyoni-jogi különbségek se?

Egyébként jobboldali vagyok, és amikor vitába bonyolódok ezzel kapcsolatban, azzal ütnek ki, hogy egy igazságosabb társadalom volt a cél, mely áldozatokkal járt.

2012. okt. 5. 23:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Egy kommunizmusban nem lehet diktatúra, a kettő eleve kizárja egymást."

Ne viccelj. "El tudom képzelni", hogy "demokratikus kommunizmius van" és az egyik kormánypárt nagynehezen ferlépít egy komolyabb állami tulajdont és a másik később privatizálja és az ebből szerzett forrásokból építkezik... Na ennyire lehet különválasztani a diktatúrát és a kommunizmust. A kommunizmus cskis diktatúra keretein belül építhető ki, mivel az alapjaiul szolgáló pillérek nem állhatnak fenn a nélkül.

2012. okt. 7. 04:22
 12/12 Retekszisz ***** válasza:
Nem, a kommunizmus és a diktatúra valóban nem fér meg egymás mellett. Kedves előző, nem hiszem, hogy el tudnál képzelni egy kommunizmust, szerintem az emberek nagytöbbségével egyetemben te is mást társítasz hozzá. Sose volt kommunizmus, a kommunizmus ugye elviekben csak az egész világon egyszerre valósulhatna meg, nem lenne állam, vagy vezető hatalom, stb. Biztos, hogy nem is lesz soha kommunizmus, mert ez szerintem képtelenség.
2012. okt. 7. 16:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!