Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért mondják, hogy antidemokr...

Miért mondják, hogy antidemokratikus a szavazás előtti regisztráltatás?

Figyelt kérdés

Ettől még szavazhatok akárkire, nem? Tehát, ha pl. az MSZP-re akarok szavazni, akkor arra fogok a regisztráció után.. Ha a Jobbikra, akkor arra.

Vagy ezzel ezzel csökkent a szavazatra jogosultak száma?

A tétovázó szavazókat akarják távol tartani elvileg.De akkor sem értem, hogy akkor mi van.. Aki hezitál vagy egyetlen koncepciója sincs, az ne szavazzon, és kész. Ettől még nem kell rögtön diktatúrát sikítani.

2012. aug. 20. 02:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
37%
Mert, kb. azt húznak ki, akit akarnak. Szerintem...
2012. aug. 20. 02:37
 2/15 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy kihúznak?

Nem azt kérdezték, hogy a szavazáson ki kire fog szavazni hanem, hogy az előre regisztrálással el fog-e menni az illető szavazni, aztán, hogy a fülkében kire voksol, azt meg csak az illető tudja.

2012. aug. 20. 02:47
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Mindenkinek joga van a választás előtti utolsó napig mérlegelni,vagy dönthet a végén a távolmaradásról is.Ha előre be kell jelenteni akkor már nem gondolhatja meg magát,pedig történhetnek addig még olyan események ami miatt változhat a véleménye.Ráadásul bűntetni akarják azt aki regisztrálás után mégis távol marad.Ez sem jogszerű mert a távolmaradás is vélemény,joga van mindenkinek nem élni ezzel a jogával.

Valóban a biztos szavazói bázissal rendelkező pártok számára biztosít ez előnyt,a bizonytalanokat kizárná.

2012. aug. 20. 03:23
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
Valljuk be őszintén, a Jobbikosok azért elég nyíltan vállalják, hogy Jobbikosok, de nem csak ők. Ezekből kinézem, hogy listát készítenek róluk.
2012. aug. 20. 03:25
 5/15 anonim ***** válasza:
65%
Mert így nagyon sok választásra jogosultat kizárnak a szavazás lehetőségéből. Időt kell áldozni a regisztrációra. Nem dönthetem el a szavazás napján,hogy akarok-e szavazni,mert előtte kell döntenem.
2012. aug. 20. 06:25
 6/15 anonim ***** válasza:
80%
A románoknak is kell majd regisztráció?
2012. aug. 20. 07:29
 7/15 anonim ***** válasza:
57%
Ez a regisztráció is olyan mint Orbán eddigi intézkedései septében összetákolt és felelőtlen. Először is alapvető kérdésekre nincs válasza ez ügyben Orbánnak és ennek a kormánynak. Mennyire demokratikus és igazságos megszüntetni az eddig jogszerüen érvényben lévő rendszert? és mennyire demokratikus és igazságos létrehozni egy ilyen szakmailag alá nem támasztott rendszert? Miért kell nekem regisztráltatni magam mégegyszer mikor már egyszer nyilván vagyok tartva? (választói névjegyzék) Mivel tudom én bizonyítani hogy regisztráltattam magam? Miért nem dönthetek szabadon hogy mikor akarok szavazni? A szavazás alkotmányos állampolgári alap jog! milyen jogon korlátozzák és kötik feltételekhez az alkotmányos alapjogaimat? Mi a garancia arra hogy annak ellenére hogy regisztráltam nemfogják érvényteleníteni a szavazatom mert esetleg nem rájuk szavaztam? Egyáltalán mi arra a garancia hogy ellenőrzött és tisztességes keretek között fog működni ez az egyébként több ponton is labilis rendszer? ki fogja ezt a rendszert felügyelni és ellenőrizni? Ki garantálja hogy nem kerülnek jogtalan felhasználásra a regisztráltak adatai? (Kubatov féle lista stb stb) És végül ennek az egésznek megvan az a kockázata hogy tömegesen maradnak távol az emberek a szavazástól és így érvénytelen lesz a szavazás, ami további bajok forrása lehet. És ezeken kívül még kitudja milyen problémákat fog még okozni ez az átgondolatlan és kidolgozatlan rendszer?? Na kb csak ennyi a problémám ezzel az üggyel.
2012. aug. 20. 07:43
 8/15 anonim ***** válasza:
54%
Azért 4 év alatt az embernek van ideje eldönteni, hogy akar-e szavazni, vagy sem. Értelme annyi van, hogy az érvényességi szintet máshogy számolják, és nem lesz szükség második fordulóra.
2012. aug. 20. 09:17
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

"A tétovázó szavazókat akarják távol tartani elvileg.De akkor sem értem, hogy akkor mi van.. Aki hezitál vagy egyetlen koncepciója sincs, az ne szavazzon, és kész."

A Fidesz pont a felhergelt ingadozóknak köszönheti a kétharmadát, és most éppen tőlük fél, ugyanis csúnyán becsapta őket. Ha két és fél éve azzal kampányol, amit azóta valójában műveltek, akkorát buktak volna, mint az ólajtó. Orbán annak idején is állandóan azt mantrázta, hogy meg kell kérdezni a zembereket. Még 300 forintról is. Most meg ki akarja zárni azokat, akik csalódottnak érzik magukat (a Fideszben). Ez aztán az erkölcsi nagyság!

Ilyen regisztráció egyetlen demokratikus országban sincsen. Ráadásul miközben nekünk, magyarországiaknak külön regisztrálnunk kell, a határon túliak levélben is szavazhatnak. Naná, mert megvette őket kilóra Orbán a kettős állampolgársággal, meg az állandó erdélyi ájtatoskodással. Vegyétek észre, hogy a Fidesz ezzel a cirkusszal a tőle elpártolókat akarja távol tartani a szavazástól, illetve pótolni őket a határon túlról. Gusztustalan, undorító húzás, amit a kékcédulás választások óta nem látott ez az ország.

2012. aug. 20. 10:00
 10/15 anonim ***** válasza:
27%

" Ráadásul miközben nekünk, magyarországiaknak külön regisztrálnunk kell, a határon túliak levélben is szavazhatnak. Naná, mert megvette őket kilóra Orbán a kettős állampolgársággal, meg az állandó erdélyi ájtatoskodással."

Te tényleg ennyire ostobának tartod a határon túli magyarokat? Szerinted ők nincsenek tisztában azzal, hogy Orbán miért adta meg nekik a kettős állampolgárságot és a szavazati jogot? Nem kell félned, a határon túli magyarok átlátnak a szitán és nem fognak tömegesen a Fideszre szavazni. Jó biztos lesznek közölük akik Orbánra szavaznak majd, de ha Orbán nyer is 14-ben, akkor az messze nem a határon túli magyaroknak lesz "köszönhető", hanem az itthoni Fidesz hívőknek.

2012. aug. 20. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!