Ki az, aki emlékszik még az Orbán - kormány gazdaságpolitikájára? És ha van olyan személy, akkor írja le, h mi az, amire emlékszik.
Én konkrétan arra emlékszem, hogy Medgyessy Péter MSZP-s miniszterelnök 2002-ben pozitívan nyilatkozott a gazdaság állapotáról. Meg is találtam a neten:
"2002 szeptemberében a frissen kormányra került Medgyessy Péter arról értekezett, hogy a gazdaság jó állapotban van, így tartható az euró 2007-es bevezetése. "
Forrás: [link]
Na, ehhez képest most hol vagyunk az eurótól...?
"Utolsó években elkezdtek szépen eladni mindent"
Az ÁPV Rt. szerint a privatizációs bevételek a GDP arányában a következő módon alakultak:
1997: 4,1%
1998: 1,1%
1999: 1,2%
2000: 0,4%
2001: 0,3%
2002: 0,1%
2003: 0,9%
2004: 1,9%
Látható, hogy mind a Horn-, mind a Gyurcsány-kormány serényebben privatizált.
Legközelebb úgy hazudozz, hogy ne bukj le rögtön, te szerencsétlen buta szoci.
"Annak a tükrében tettem fel a kérdést, h a mai fiatalok sokat foglalkoznak az mszp "elk..rt" politikájával, de sztem igazán nincsenek tisztában azzal, h a fidesz mennyire k..rta el az országot annak idején."
A kérdést nem "annak tükrében", hanem "azért" tetted fel, és nem "hogy", hanem "mert". Tanulj meg magyarul is.
Aztán pedig magyarázd már el, hogy a GDP 55%-ára csökkenő eladósodottság és 4,5%-os évi átlagos gazdasági növekedés, ahogy azt 1998-2002-ben láttuk, mitől elkúrás.
Mind a Horn-kormány 1996-tól kezdve, mind pedig az Orbán-kormány sikeres gazdaságpolitikát folytatott. Medgyessy idején 2002-ben az állam kiköltekezett, de ezt 2004 első felére már nagymértékben korrigálta. Ha marad Medgyessy, akkor kb. 2009-re bevezethető lett volna az euró is.
Persze vannak egyes fanatikus Gyurcsány-hívők, akik sohasem fogják elhinni, hogy Gyurcsány kúrta el. Ez azért különösen érdekes, mert Gyurcsány ezt e l i s m e r t e.
Hogy mennyire szavahihető Medgyessy? Konkrétan ez a nyilatkozata, amit belinkeltem, szerintem hihető, mivel az országnak 2002 őszén volt annyi pénze, hogy a szocik felemeljék a közalkalmazottak bérét 50%-kal.
(az első válaszoló)
Látom, erőteljes a gyurcsány fan club lepontozó tevékenysége :))))
"Harc a számok és a tények ellen" lehetne a gyurcsányisták mottója :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!