Mi a baj a kommunizmussal?
Ez egy olyan rendszer ami nem tud megvalósulni az emberek körében.Azért mert nem vagyunk egyformák , másak az igényeink , másként gondolkodunk.Na és az emberi önzőség is közrejátszik.
A kommunizmust próbálták diktatúrával elérni , nagyon helytelenül.Teljesen kudarcba fulladt.
"az alapfeltevése igazságosabb mint bármely más elképzelés. Egyenlőség tekintetében példaértékű."
Hülyeség. Semmi igazságosság nincs abban, hogy a verseny, motiváció és teljesítmény fogalmáról nem vesz tudomást.
"Gondolom azért, mert a nép kizsákmányolásáról, és elnyomásáról szól"
Ez a ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna tipikus esete. Sosem értettem, hogy az emberek miért szólalnak még akkor is meg, ha azonnal ki fog ütközni, hogy fogalmuk sincs miről beszélnek. :)
"gyakorlati "megvalósulása" tudom mikhez vezetett"
A félreértés elkerülése végett ne gondolja senki azt, hogy Magyarországon vagy akár a Szovjetunióban tényleg igazi kommunizmus volt, illetve hogy azt akarták volna elérni. Régen valami nagyokosok kidolgozták ezt az idilli eszmerendszert, aztán mások felhasználták arra, hogy általa hívőket szerezzenek a tekintélyelvű diktatúrájuk kialakításához.
Az igazi kommunizmus szerintem csak egyféle embernek való, de mi sokfélék vagyunk, és az agymosással se leszünk sohasem egyformák.
Más a kommunizmus és mát a kommunista diktatúra.
A kommunista diktatúra valóban kizsákmányolás , igazságtalanság és a nép elnyomása.
A kommunizmus pedig egy szép eszme ahol nem létezik pénz , mindenki a közösségért van.Olyan mint a hupikék törpikék című rajzfilm , nagyjából az ő életmódjuk felvázolja a kommunizmust.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!