Fiatalok! Ki az aki hisz abban, hogy még lesz Magyarországon jobb helyzet mint most? És mikor szerintetek?
Én nem hiszek a fellendülésben.
De ne legyen igazam.
Hogy hiszek-e benne? Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy még mindig nem késő, hogy egy jó gazdaságpolitikával fel lehetne virágoztatni Magyarországot.
Abban nem hiszek, hogy egy jó gazdaságpolitikát hirdető pártot (jó gazdaságpolitika: radikális kiadáscsökkentés, állami vízfej leépítése, korrupció visszaszorítása és kőkemény megtorlása, ezzel párhuzamosan adó-és járulékcsökkentés, vállalkozások támogatása) megszavaznának az emberek. Nekünk a posvány, a demagógia, a populizmus kell.
Ezért kell elmenni Magyarországról. Itt nem lesz változás, pedig lehetőség még mindig lenne rá. Szépen lassan belefulladunk a saját mocsarunkba, a legelkeserítőbb pedig az, hogy mindezt közönnyel vesszük tudomásul.
Én például hiszek benne; méghozzá 1-2 év múlva. De nem ezekkel a pártokkal.
Aki meg menni akar, annak annyit, hogy könnyebb elfutni, mint változtatni, mi?
Lehetne, ehhez a rendszerváltás óta az országot vezető pártok összes! tagját kíméletlenül le kéne mészárolni, a média irányítóival együtt. Ezután az 50 milliónál nagyobb kárt okozó korrupciót halállal kéne bűntetni, 20 millió felett valós életfogytiglannal. Majd az új választások után az állam minden mozzanatát a nyilvánosság elé kell tárni, egy internetes tárhelyen, Zárt tárgyalások, titkosítások tiltottak.
Innentől kezdve lehet országot építeni.
Már a Gyurcsány kormány idején is: "Csak egy kicsit kell még meghúzni a nadrágszíjat.", "Egy félév..." , "Reform..." stb. A Fideszben szerintem már nem igazán lehet hinni, az MSZP-ben nem valószínű, hogy még egyszer hinni fognak az emberk. A Jobbikban annyira nem bízok, szép ideáljaik vannak, de sok konkrétumot ők se mondanak és van pár nagyon gáz dolguk pl: zászloégetés.
A Fidesz a ciklusban már nem fog sokat alkotni, a következő választásokon meg valószínüleg, vagy a Jobbik, vagy a Fidesz fog koalícióval pártot alakítani. Azt pedig, hogy ez után mi lesz azt nehéz megmondani, de ha a világgazdaság nem javul akkor kb még ~8 évig nem lesz jelentős javulás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!