Milyen most az élet Romániában? Jobb vagy rosszabb hely,
mint Magyarország? Igaz, hogy amennyivel rosszabb ott a
helyzet anyagilag, annál jobb mentalitásilag és
boldogságilag?
it is vanak hüje emberek főleg a fiatalok de talán metalitásilag jobb nem ölnek meg embereket anyit meg ha lópnak legtöbbször tyúkot meg fát lópnak.
2012. jan. 9. 20:04
Sokkal nem rosszabb a helyzet. Sőt. Nincs minden sz*rráadóztatva, és igaz, hogy az átlagbér alacsonyabb, de nem is megy el az egész fizetés számlákra.
A másik dolog, hogy az emberek valahogy sokkal jobban odafigyelnek egymásra, nem keresik állandóan, hogy a másikon miért nincs sapka, vagy hogy a kertjében miért zöldebb a fű, honnan jött, hová megy. Inkább azt nézik, mivel segíthetnek egymáson, hogyan érezhetnék magukat jobban. Szerintem ez sokat jelent.
2012. jan. 9. 20:23
miért lennének a fiatalok hülyék?
2012. jan. 9. 21:05
mert fűveznek meg csavarognak iskola helyet tisztelet a kivétel!
2012. jan. 10. 17:21
Az átlagfizetés valamivel alacsonyabb (már nem sokáig, az IMF hitel felvétele után Mo-n nagy fizetéscsökkentések lesznek), de sokkal olcsóbb minden, és fele ennyit kell adózni. Szóval valamivel jobb ott élni ebből a szempontból.
Másik szempont (mentalitás): Ez össze sem hasonlítható, ebből szempontból Románia Európa elitébe tartozik, Magyarország meg sereghelytó.
2012. jan. 12. 18:57
Mentalitás szerint Európa elitébe tartozik Románia? A románnál bigottabb és maradibb társadalom biztosan nincs az EU-ban.
2012. jan. 12. 19:02
Voltam Románia körülbelül összes megyéjében, és imádom azt az országot.. sokat informálódok róla szabadidőmben.. És szerintem ugyanolyan, mint Magyarország (no nem minden tekintetben). A bérek alacsonybbak, de az árak is.. úgyhogy ugyanúgy jönnek ki, mint mi.. DE ott az van, hogy van nagyon sok milliomos, meg nagyon sok szegény, és kevés az átlagember... Cigányok terén is úgy állnak, mint mi. Ez a két ország van a világon (MO. ÉS ROMÁNIA), ahol 10% fölötti a cigányság.. Bulgáriával együtt mi alkotjuk az Unió 3 legszegényebb országát.. Nagyon hasonló Magyarország és Románia.. ez amúgy azért aggasztó, mert ők sokkalta lejjebbről indultak.. ők fejlődtek, mi meg visszafejlődtünk.. Egyik ismerősöm meg tegnap hívott, hogy kiköltözik Constantába (tengerparti város)a nyár végéig, mert ott kifogott egy olyan szállodát, ahol mosogatóként elhelyezkedhet.. havi 380ezer forintért (persze lejben kapja meg)
2012. júl. 10. 17:39
8/17 anonim válasza:
szerintem vagyis biztos.anyi kulonbseg van magy-rom. kozott mint mint egy iker testver kozott.
2012. okt. 4. 12:01
9/17 Gery92 válasza:
Hat szerintem magyarorszag jobb, itt az adokat, rezsit emelik szinte minden 2-dik honapban a fizetesek meg ugyan ott vannak ahol 2-3 eve. Papiron emelve vannak ,de uj adot tesznek ra igy ugyan anyit kapol mint 2-3 eve. Az elemisze arak is nonek, most a benzinre tesznek adot, akor az aram ara no, a gaze. Az emberek bekepzeltek, nem nagyon szolnak egymashoz. A korupcio nagy, penz nelkul sehova se indulhatsz el, ha az orvoshoz vagy korhazba meg akor is min 500 leiel kb 5000 ft kel elindulj,maskep rad se neznek. Ugy hogy szornyu.
2014. márc. 15. 21:24
ABÉREK MO-N IS CSÖKKENNEK, A KÓRHÁZBA, ORVOSNÁL CSAK AKKOR KEDVESEK HA ADSZ NEKIK SZINTÉN 5000 FORINTOT SOK A CIGÁNY STB
2014. márc. 17. 20:43
Kapcsolódó kérdések: