Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen most az élet Romániában...

Milyen most az élet Romániában? Jobb vagy rosszabb hely, mint Magyarország? Igaz, hogy amennyivel rosszabb ott a helyzet anyagilag, annál jobb mentalitásilag és boldogságilag?

Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 19:41
1 2
 11/17 Gery92 válasza:
55%

magyarorszagon, a keleti reszen vagy debrecenben

mennyit keres egy pek-cukrasz, vagy egy elelmiszeripari technikus?

2014. márc. 22. 20:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, melyik cégnél dolgozik. De szerintem 80 ezer forint körül. De nem nagyon van munka se a Keleti részen, de a Dúnántúlon se. Amúgy ez nem összehasonlítási alap. Romániában kevesebb pénz kell a megélhetéshez, mert alacsonyabbak -nem sokkal- az árak.
2014. márc. 23. 14:52
 13/17 Gery92 válasza:

Melyik allasra gondoltal hogy 80ezer korul?? A pek vagy az elelmiszeripari technikus??? Es Romaniaban is az egesz fizetes elmegy a szamlakra es az embereknek alig marad penzuk elelmiszerre foleg azoknak akikn varosban elnek.

Es most megint egy csomo adot hoznak be es emelik az arakat.

2014. márc. 27. 16:02
 14/17 anonim válasza:
100%
Régen valóban Magyarország volt jobb hely, sok ember ki is jött ide Romániából, de ma már ez nem egészen így van. Magyarország süllyed, Románia többé-kevésbé tartja a szintet, sőt! Egész szépen csökkent a munkanélküliek száma, sok új dolog épült, stb. Azt nem tudom, hogy a falvakban és kisvárosokban milyen az élet, de nézzünk csak egy Kolozsvárt vagy Brassót, csodálatos, fejlődő városok. Az árak pedig semmivel sem horribilisebbek, mint itthon. Mentalitásilag és boldogságilag pedig mindenképpen ajánlom. Sok időt töltök/töltöttem el az országban, teljesen más. Az erdélyi magyarok és a románok egy része is tök normális, kedves, ragaszkodó, összetartó népség. Aki onnan eljött, mindig visszavágyik, legalábbis nekem eddig mindenki ezt mondja. Nem mondom, hogy kolbászból van a kerítés, de mások az emberek. Régimódiak kicsit. Még szokás kirándulni, sátorozni a hegyekben, füttyenteni a lányok után, stb. Nincsenek ilyen béna, balfék fiúk, akik arra várnak, hogy a lány karolja fel őket. Persze kivétel mindenhol van. Biztosan vannak koszos városok és erőszakos, goromba emberek is, de hol nincsenek?! Angliában sem jobb a helyzet, a sok betelepült miatt... Szóval én eltudnám képzelni ott az életet.
2014. okt. 30. 00:09
 15/17 anonim válasza:

Gery kommentjére reagálva, 5000 forint nincs 100 lej se.

A kérdésre válaszolva:

az életszínvonal hasonló, mo drágább de jobban a fizuk, románia meg olcsóbb és a fizuk kissebbek. Viszonylag nagy a külömbség Romániában viszonylag nagy a különbség városok szintjén is az árakban, (pl. kolozsvár sokkal drágább, mint bármelyik város, teszem fel hargita megyében) de a drágább városokban jobbak a fizuk is.

Aki akar, az talál munkát, de nem minden fizuból könnyű megélni, viszont lehetséges, a minimálbérből is ki lehet hozni a lépést, s ha minimálbér felett keresel valamivel, akkor egész jól ki lehet jönni.

Kolozsváron sokkal drágább például, de ott dolgoztam és a fizum kartongyárban, egyszerű kezdő munkásként a minimálbérnek másfélszerese volt, ha szombaton is dolgoztam, normál munkaidőben kb kétszerese.

2016. jan. 1. 00:36
 16/17 anonim válasza:

bocsánat, elírtam: két és félszerese ha szombaton is dolgoztam, és kb kétszerese ha normál munkaidőben.

de ott megfizették azt is, hogy egy órát kb reggel és munkaidő után is kb 40 percet kellett ingázni vállalati busszal

2016. jan. 1. 00:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekek,csak annyit mondok, hogy én jöttem, láttam, és most visszamennék.

Mármint Magyarországról Romániába.

2017. dec. 7. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!