Milyen most az élet Romániában? Jobb vagy rosszabb hely, mint Magyarország? Igaz, hogy amennyivel rosszabb ott a helyzet anyagilag, annál jobb mentalitásilag és boldogságilag?
magyarorszagon, a keleti reszen vagy debrecenben
mennyit keres egy pek-cukrasz, vagy egy elelmiszeripari technikus?
Melyik allasra gondoltal hogy 80ezer korul?? A pek vagy az elelmiszeripari technikus??? Es Romaniaban is az egesz fizetes elmegy a szamlakra es az embereknek alig marad penzuk elelmiszerre foleg azoknak akikn varosban elnek.
Es most megint egy csomo adot hoznak be es emelik az arakat.
Gery kommentjére reagálva, 5000 forint nincs 100 lej se.
A kérdésre válaszolva:
az életszínvonal hasonló, mo drágább de jobban a fizuk, románia meg olcsóbb és a fizuk kissebbek. Viszonylag nagy a külömbség Romániában viszonylag nagy a különbség városok szintjén is az árakban, (pl. kolozsvár sokkal drágább, mint bármelyik város, teszem fel hargita megyében) de a drágább városokban jobbak a fizuk is.
Aki akar, az talál munkát, de nem minden fizuból könnyű megélni, viszont lehetséges, a minimálbérből is ki lehet hozni a lépést, s ha minimálbér felett keresel valamivel, akkor egész jól ki lehet jönni.
Kolozsváron sokkal drágább például, de ott dolgoztam és a fizum kartongyárban, egyszerű kezdő munkásként a minimálbérnek másfélszerese volt, ha szombaton is dolgoztam, normál munkaidőben kb kétszerese.
bocsánat, elírtam: két és félszerese ha szombaton is dolgoztam, és kb kétszerese ha normál munkaidőben.
de ott megfizették azt is, hogy egy órát kb reggel és munkaidő után is kb 40 percet kellett ingázni vállalati busszal
Gyerekek,csak annyit mondok, hogy én jöttem, láttam, és most visszamennék.
Mármint Magyarországról Romániába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!