Mi kell ahoz, hogy megszüntesség mellettünk a kocsmát? (többi lent)
Sziasztok, nagy bajban vagyunk mivel 2 éve folyamatosan megfélemlítve élünk, közös fal-a van a kocsmának és nekünk is! Több mint 200-szór kikellett hívnunk a rendőrséget mivel állandóak a randalirózásunk az ablakunk előtt, engem is már többszőr megtámadtak a kocsmából kijöbő részeg emberek, Tegnap pl: az édesapámra támadt egy részeg ember aki a kocsmából jött ki, az édesapám az autóhoz ment hogy elmennyen itthonról-erre neki támadtak.
De ez szinte semmi, 1 éfen át olyan hangos volt a zene hogy a falon kereszütl teljes erejéből áthalatszott és híba hívtuk a rendőrséget nem csináltak semmit.
Aki ki adta az engedélyt azt mondta, hogy ő nem zárhatja be a kocsmát, mert ő ezt nem teheti meg. A képvieslő úr sem záratathatja be ezt mondták, sőt még a polgármester sem zárhatja be a kocsmát,..
Állandóan terelték a szót, és huzták az időt mi pedig ilyen körülmények között kell élnünk, aki bérli a kocsmát az alpolgármester rokona! Azt gondoljuk, hogy korrupciós ügy áll a háttérben! A jegyzőaszonyt az elmúlt két év során egyszer sem értük el, tegnap felhívtuk őket és azt mondták hogy a hétfői napon reggel 8-órára legyünk ott a jegyzőaszony fogad minket(ezt az a nő mondta aki ki adta az engedélyt a kocsmára) :::::: A mai napon vissza hívott minket, hogy a hétfői nap mégsem jó mivel a jegyőaszony kivette a szabadságát, és az a hőgy azt mondta, hogy ő pedig elmegy orvoshoz mert mütik....
Tehát ebben az ügyben kérnék segítséget, folyamatosan jelentjük az itt lévő eseményeket az önkormányzatnak, a guminkat több mint 6-szór kiszúrták az elmúlt 3 hónapban, folyamatosak a verekedések és ezt kell elviselnünk.
Nincs pénzünk ügyvédre, A képviselő úr 3 szór írt kérvényt a jegyzőnek hogy szüntesse meg a kocsmát, de a jegyzőnő vissza utasította mind a három kérvényt!....
Ott tartunk, hogy a közös falat kiütjük, A legkisebb testvérem 9 éves, 4 testvérem van és mindannyian iskolába járunk, én nem sokára érettségizek és még tanulni sem tudok mivel aggódok, hogy hogyan tudnánk lezárni ezt az egész ügyet.
Folyamatosan mondhatnám , 5 oldal sem lenne elég ami itt folyt és itt randaliroztak az emberek.
Egyedül nem tehettek semmit, különösen ha neki ilyen önkormányzati hátszele van.
Jelentsétek fel az ÁNTSZ-nél, az Apeh-nál, a fogyasztóvédelemnél...
Amikor megnyitották a kocsmát a környező lakóknak alá kellett írni, hogy hozzá járulnak.Ti akkor aláírtátok?
Most is próbáljatok meg a többi szomszédtól, közelben lakótól aláírást gyűjteni, és azt benyújtani az önkormányzathoz, és a megye székhely szerinti önkormányzathoz is. Ha mást ne zavar akkor sajnos csak miattatok nem fognak lépni semmit.
Köszönöm a válaszotokat.
Nem írtunk alá semmit, az önkormányzatban bent azt mondta a nő, hogy nem kell a szomszédok aláírása egy kocsma megnyitásához. (sajnos nem tudunk ezzel csinálni semmit, már nagyonsokszór próbáltuk)
Mindent megpróbálunk, hogy megszünjön -csak nagyon nehéz mivel akármit próbálunk elérni nincs eredménye.
Igen, mi is gondolutnk arra hogy kártérítést követlejünk a szörnyű dolgok végett amiket átkelett élnünk.
-Sajnálom, hogy ilyen megtörténhet az országunkban.(elnézést a helyesírási hibákért, de nem olvastam vissza.)
Nem is tudom mit mondjak még. Tegnap este írtam levelet a polgármesternek, várom hogy vissza írjon. Ha esetleg van még válaszotok szivesen elolvasom.
Kedves Kérdező! Béreld ki Te azt a kocsmát! Hidd el, az összes problémád megoldódna! Nem fog zavarni a zaj, a randalírozás. Sőt! Pont annak örülnél, ha jól tele volna a kocsmád!
Mielőtt nekem esnél, közlöm, hogy nincs kocsmám, de borzasztóan zavar ez a rendszerváltás utáni fene nagy (zaj)érzékenység. Én pl. a 60-as, 70-es, ill. a 80-as években voltam gyerek, ill. fiatal. Egy kocsma mellett nőttem fel én is, majd egy költözés után egy étterem/kocsmával szemben laktunk. Annak idején ezerszer több vendég volt (minden nap, nem csak a hétvégeken), mint manapság. Mégsem csinált ebből anno senki sem problémát.
Nem hiszem el, hogy:
- 2 év alatt kihívtátok a rendőröket
- állandóak a randalírozások az ablakotok előtt
- gyakoriak volnának a támadások (ráadásul ok nélkül)
- egész éjszaka hangosan üvöltene a zene és az utcában csak Titeket zavar, mást nem
- a rendőrség kijön és semmit sem tesz
- hogy korrupciós ügy van a háttérben
- hogy a gumitokat 6x kiszúrták 3 hónap alatt (ha tényleg ilyen veszélyes ez a hely, akkor miért nem álltok be az udvarotokra a kocsival?)
Tudom, borzasztó nehéz kompromisszumot kötni egy alapvetően szemben álló érdekkülönbségek esetén. A kocsmárosnak érdeke, hogy minél többen legyenek, minél többet igyanak, minél jobban érezzék magukat az ott szórakozó emberek. Te pedig nyugalomban szeretnél élni.
Ha a kocsmanyitásnál a szomszédok közül csak EGY, azaz egy(!) ember nem írta volna alá a beleegyezését, akkor nem tudott volna megnyitni. Tehát valószínű, hogy Ti is beleegyeztetek, vagy ha később költöztetek oda, akkor pedig tudtátok, hogy kocsma üzemel ott.
S végül mégegyszer mondom:
Béreld ki Te azt a kocsmát és meg fog szűnni az összes problémád!
jav:
"2 év alatt kihívtátok a rendőröket" ==> 2 év alatt 200x(!) kihívtátok a rendőröket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!