Mit gondoltok a Fidesz politikájáról?
Egy mondat a zsarnokságról
2012. január 09., 18:41 [A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg!
"Ahol az emberek az utcán lehajtott fejjel, szomorúan járnak, nem látnak maguk és gyermekeik előtt perspektívákat, ahol, ha őszintén akarnak beszélni, lehalkítják a hangjukat, nem néznek egymás szemébe, félnek felkelni és félnek lefeküdni, nem bíznak senkiben, még saját magukban sem, ingerülten förmednek egymásra a legkisebb sérelem miatt, ahol a hivatalok, hatóságok kéjjel alázzák és büntetik az állampolgárokat, nem értük, hanem ellenük vannak, ahol összeszorul az ember gyomra, ha hivatalos ügyeit kell intéznie - ott zsarnokság van. (Így telt a fiatalságunk, nem akarjuk, hogy a gyermekeink jövője is ez legyen!)"Vásárhelyi Mária, szociológus /
2010-ben választási biztos voltam .Azért kerültem be ,mert NEM voltam semelyik párthoz kötődő.AZÓTA MEGTANULTAM,HOGY A POLITIKA,KÖLTSÉGVETÉS,IMF.,STB.mit jelent!Amiben képben vagyok:A FIDESZ TÖNKRETETTE AZ ÉN ;CSALÁDOM ÉS MINDEN KÖZELI ÉS TÁVOLI ROKONOM ,BARÁTAIM STB.ÉLETÉT 2 ÉV ALATT!
BÁRMIT IS TESZNEK,MONDANAK,ÍRNAK,NEM HISZÜNK NEKIK!Amit mondott is többször a diktátor-Ne figyeljenek arra mit mondok,hanem amit teszek!NOS MEGTETTE AMIT TETT!REMÉLEM MINÉL ELŐBB RÁÉBRED,HOGY FANTAZMAGÓRIÁI CSAK A 2/3 -os BARÁTAINAK+Haverek volt jó!ELÉGGÉ MEGSZEGTÉK E SPERMÁK MAGUKAT!MOST MÁR A SZEGÉNYEKET IS TÁMOGATHATNÁNK!HA nem szereztek befektetőket a MUNKAVÁLLALÓKNAK a DEGENERÁLT MATOLCSY-GAZDASÁGpolitika-ill.a gazdagok-gyarapítása miattttttt...stb.
A "mánia" soha nem jó! Elvakítja, elfogulttá teszi az embert. Fontos egy bizonyos képesség, ami tárgyilagossá teszi az embert, hogy kettősmérce nélkül felismerje a hibákat, de elismerje a jót is. Bármelyik pártról is legyen szó. Hogy szót emeljünk az igazságtalanság ellen, akkor is, ha nem közvetlenül minket érint, és akkor is, ha "FIDESZ mániás vagyok".
Messze nem vagyok MSZP párti, de tárgyilagos vagyok. Nagyon igazságtalan dolog azt állítani, hogy az MSZP tehet mindenről a vitatott nyolc év alatt! Ne felejtsük el, hogy a száz napos programot, ami erősen gyengítette Magyarország versenyképességét, a Fidesz is megszavazta az MSZP-vel együtt. Tudni kell, hogy a gazdasági világválságot nem Gyurcsány csinálta, de alaposan elszenvedte az ország, és ha akkor a Fidesz lett volna hatalmon, könnyen lehet, hogy most az MSZP-nek lenne kétharmada. Azt se felejtsük el, hogy az MSZP rengeteg reformjavaslattal állt elő, ami közül nagyon sok jó is volt, de a Fidesz azokat rendre ellehetetlenítette puszta hatalomvágyból. Fontosabb volt neki az MSZP bukása, mint hazánk jóléte! Támogatta, segítette bármiben is ellenzékként a kormányt a válságban?!
Elgondolkodtató az, hogy a Fidesz ellenzékben nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy gazdasági válságban szükség van megszorításokra, racionalizálásokra, de kormányon elvárja, hogy mindenki megértse. Akkor szociális népszavazást indított a 300 forintos vizitdíj és a kórházi napidíj ellen, ennek most hatalmas gyógyszerárak, óriási várólisták, drágább gyógyászati segédeszközök formájában fizetjük meg az árát, nem beszélve arról, hogy a TB-díjat megduplázták. Emlékszem Orbán mennyit mondta, hogy milyen igazságtalan dolog egy dologért kétszer fizetni. Nem rossz duma, de gyakorlatilag most egyszer fizetünk, csak nem kapunk érte szinte semmit! Ellenezték a tandíjat, most sokkal nagyobb összegben bevezették helyette a hallgatói hozzájárulást. Ellenezték néhány vasút járat megszüntetését, de most sokkal többet zárnak be! Álszent, köpönyegforgatók - ez a véleményem!
Racionalizálásra, a bevétel növelésére és a kiadás csökkentésére valóban szükség van, de nem mindegy az, hogy hol, és mit, és kitől, és mindezt hogy tálalják!)
Lásd, milyen is a Fidesz:
http://www.youtube.com/watch?v=KdiWZ5sj-Xg
A gond az , hogy az emberek azt hiszik, hogy Magyarország minden adósságát vissza tudja fizetni, bármi megszorítás, vagy plusz adó nélkül !
Nekem sem tetszenek a Matolcsy adók, de TÉNY hogy az IMF-nek csak idén több milliárd-ot fizettünk vissza, és most itt kérdezném, hogy hogy ekkora az adósságunk ??
Mikor vettük ezt fel ??
Most, hogy "nincs sajtószabadság" hallunk az IMF-es dolgokról kellő hangsúllyal a sajtóban, de mikor felvettük miért nem ??
Akkor hol volt az a bizonyos sajtó szabadság ?
Miért lehetett ész és következmények nélkül felvenni ezeket a pénzeket ?
Mondjuk érdekes is volt számomra, hogy csak úgy helikoptereket vesznek, meg birtokokat, erdőt, medencét, ráadásul pofátlanul, anyós nevén .... stb.
Személy szerint úgy vélem, hogy az a mennyiségű pénz ami így kiáramlott a kasszákból azokban az időkben, azt most fizetjük vissza !
Még egy pár mondatott le írnék.
Nem mondom, hogy most nem lopnak a politikusok !!!
De ez nem egy egyedi jelenség ! :(
Mindegyik lop és lopni fog, mint ahogy az emberek többsége az országban !
ÉN is, TE is, TI is, és ÖNÖK is !
Tegye szívére a kézét valaki és mondja azt, hogy soha nem fogadott el számla nélkül semmit akár úgy is, hogy nem is jött szóba. Mondjuk ismerősnek, mert le vágta a füvet, vagy mert ki glettelte/festette a kisszobát !
Persze nem ugyanaz a mértéke a lopásnak, és csak arra szerettem volna utalni, hogy ez sajnos társadalmi betegség :(
Megoldást is látok mondok !
Kellene egy olyan Amerikában például honos ADÓ rendőrség, ami független az államtól, és kiderül/utánanéznek a legutolsó pizza rendelésed pénzügyi keretének, hogy az lehet-e fizetésedből ? Mert ha nem plusz pénzed van ! És az honnan ??!!
Akkor itt is kiderülnének, hogy Anyós pajtás milyen nyugdíjból tudtál te medencét, meg erdőt venni ???
És kedves képviselő úr ugyan már, ha 300 000 Ft a fizetésed, akkor hogy hogy HELIKOPTER-t veszel ???
VÉRLÁZÍTÓ !!
"Kellene egy olyan Amerikában például honos ADÓ rendőrség, ami független az államtól, és kiderül/utánanéznek a legutolsó pizza rendelésed pénzügyi keretének, hogy az lehet-e fizetésedből ?"
Lenne itt sipákolás, ajvékolás! Emlékezz vissza micsoda balhét csaptak hetihetesék mikor 2002 előtt benézett ide-oda az Adórendőrség (akkor még volt egy ilyen). Egyébként ma is van, ezért vonták össze a VPOP-val, ami az egyik legkomolyabb fegyveres testület.
Kókának meg mindenki tudja miből lett helikoptere: zsíros állami informatikai megrendelésekből. A kis piacpártiak, hehe.
Na de kapsz egy pluszt, a sok mínusz ellen amit azért kapsz a szoci kommentkommandótól mert a "fideszahibás"-on kívül más véleményt is képes vagy megfogalmazni.
A magyar Parlament egy irtózat... Tele korrupt, szemforgató ürgével, akiknek (főleg Orbánnak) szabatos elképzelése van arról milyen egy jó keresztény, egy jó magyar állampolgár, de ők a hűséget kizárólag magukra vonatkoztatva értelmezik, no meg persze a pénzre. Határozatok születnek egymás hegyén-hátán, álszent módon a magyar zászló nevében, pedig a dolog semmi másról nem szól, mint olyan jelentős vállalatok és vállalkozások pumpálásáról, amik masszívan az ő érdekeiket képviselik. A tárgyalásokon és megbeszéléseken pedig a politika kimerül abban, hogy mi szerepeljen a tv-ben. Az egész törvénykezés csak arra születik, hogy a mocskos és korrupt ügyeiket legálissá tegye. Nem mondom, hogy az MSZP mindent jól csinált, de a szegényeket ennyire nem taposta a földbe mint ez a hipokrita banda. A 2 éve alatt a Fidesz az össze s olyan intézkedést bevezette, amely ellen az MSZP ideje alatt kézzel-lábbal tiltakozott... na ezt nevezem én képmutatásnak. Olyan embertől fogadnak el tanácsokat mint Boross? Hát amit a 70-es években az államigazgatásról megtanultunk, talán már el kellene felejteni...
Ha mindezek után Fidesz mániásnak tartod magad, csak sajnálni tudlak, és ha egyébként kissé fasizmusra hajazó rendszerünket vezető Orbán biorobotja akarsz lenni, akkor annyit tudok mondani, hogy fej nélkül te is csak alacsonyabb lennél... szóval alkalmas leszel a politikai pályára...
Kérdező!
Bár most a látszat azt kelti, hogy a FIDESZ hű de szemét de mindez azért van mert az elmúlt x évben az MSZP csődbe vitte az országot, eladták a repteret csődbe vitték a MALÉV-et folyamatosan loptak az országtól így rengeteg adósság keletkezett Gyurcsány ellopott egy csomó pénzt kivitte külföldre, most Orbán azért vetett ki ennyi adót mert muszáj az adósságokat csökkenteni. Én is FIDESZES vagyok és jónak tartom az intézkedésiket. Szurkolok, hogy sikeres politikus légy aki felvirágoztatja az országot és nem lopja meg. :) én támogatlak
bár a gyomrom most korog
bár most nincs melóm
bár most nem tudom fizetni a számlát
a látszat valóban csal, minden szép és jó csak otthon hagytam a rózsaszín szemüvegem amikor kilakoltattak kedves előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!