Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Szavaznál a Negyedik Köztársas...

Szavaznál a Negyedik Köztársaságra?

Figyelt kérdés
Miért igen, miért nem?

2012. ápr. 29. 20:31
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

19:11

A 49-es kommunista alkotmány. Komolyan azt akarod? A rendszerváltás után jelentősen átírták, az új meg alig különbözik valamiben az átírttól, pár formalitás más benne. Miért szeretnél kommunista alkotmányt?

2012. máj. 4. 20:14
 22/26 anonim ***** válasza:
0%
Mert az állampolgárok törvény adta jogai sokkal szociálisan érzékenyebbek és másrészt nem kellett a sorok között kiolvasni azt, hogy Magyarországon hoil a helyed, mint állampolgár mit várnak el és milyen törvény adta jogokkal rendelkezel-.
2012. máj. 4. 20:41
 23/26 A kérdező kommentje:
A 49-es alkotmány egy sztálinista kommunista alkotmány volt valóban. Utolsó, amit írtál azt épp nem adta meg. Én sem értek egyet minden kérdésben a mostanival, de azért nem sírom vissza a Rákosi korszakban megfogalmazott (majd igaz, módosított) alkotmányt.
2012. máj. 6. 13:52
 24/26 anonim ***** válasza:
94%
Kérdezőnek: Mit nem adott meg? Azt, hogy nem mehettünk nyugatra ! Hát sem abból sem ebből a pénzből nem is mehettünk de most sem ! Szólásszabadság ? vagy a személyiségemet nem tudom kibontakoztatni ! Tényleg politikailag szabad vagyok, jogilag már nem teljesen és a fenekünk már csupasz a szegénységtől. Ez nem a lehetőségek hazája.Ez mindig a kormányhoz közelálló állampolgárok hazája
2012. máj. 6. 14:21
 25/26 anonim ***** válasza:
Ha csak ez a baj akkor állj közelebb a kormányhoz.
2012. máj. 6. 14:27
 26/26 A kérdező kommentje:
ma 14:21: Én azt mondom, hogy tévedsz, ha azt gondolod, hogy csak a nyugatra menésben és a szólásszabadságban más egy kommunista alkotmány. Utóbbi, nem ratifikált olyan nemzetközi emberjogi vívmányokat, melyek biztosíthatták volna, hogy ne lehessen elvenni a földedet, a házadat, a munkádat, az életedet csak azért, mert a Párt úgy akarta. Érthető egyfajta nosztalgia a mai nem tökéletes rendszerben, Németországban is sokan sóvárognak az NDK után, de ha ezeket az ember racionálisan végiggondolja, akkor két rossz közül a kommunista alkotmány a rosszabb.
2012. máj. 6. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!