Szavaznál a Negyedik Köztársaságra?
Én se tudok sokat még erről a pártról, de azért nem csapom le csípőből, főleg alaptalan dolgokkal :)
"Libsiklub, új SZDSZ, pesti belvárosi értelmiség? NEM"
>> Épp nem szdsz-libsi klub, ha érdekel a program itt van: [link]
"Onnantól kezdve hiteltelen, hogy vissza akarják állítani a köztársaságot, miközben most is ez az államforma. Nyomoronc dittatúrázós bagázs, még ha most normálisak is, olyanok lesznek mint az LMP, sorra kerülnek elő a régi szdszes szövegek, mint a szegregáció meg a rasszizmus"
>> Amennyire én tudom, nem VISSZAállítani akarják a köztársaságot, hanem az elmúlt év (akár 2 év, akár 12 év) rárakódásaitól megtisztzítani. Kezdve akár azzal, amit az egyik hozzászóló írt, hogy a mostani választási rendszer túlzottan a jelenlegi kormányt erősítni.
A régi választási rendszer meg torz volt, volt olyan kerület ahol az elvándorlások miatt 3-4szer kevesebben laktak mint pl a pesti agglomerációban, ahol meg egyre többen.
Új köztársaság? Remek, a Fidesz már megcsinálta, államformánk köztársaság, az ország neve és alaptörvénye megváltozott. Az utódok is ebben a rendszerben fognak tevékenykedni, egy szavuk se lesz, 20 év alatt senki se erőlködött nagyon hogy egy ideiglenes alkotmányt hatályon kívül helyezzen. Akkor egy véglegesen mit görcsölnének. Majd maximum módosítják 1-2 helyen. Mindenesetre én jót fogok röhögni, ez volt az a törvény ami ellen a legtöbbet balhéztak 2010-2014 között. A másik a médiatörvény, aminek semmi hatása, és már szinte csak a legvadabb balliberálisok emlékeznek rá, pedig nem volt rég.
Ez a 4K, meg a hozzá közeli Fent és Lent blog nekem is szimpatikus volt egy időben, de ezt a szöveget, hogy ma Magyarországon nincs demokrácia, azzal megspékelve, hogy 90 és 2010 között bezzeg volt, nem tudom elfogadni, kiveti a gyomrom magából.
Ha azzal foglalkozna egy párt, hogy hogyan feküdtek le már kádárék az imf-nek, hogyan játszották át az összes állami vagyont a saját kezükbe, hogy lehet hogy egy magyar munkás harmadannyit keres mint egy szlovén, ugyanazért a munkáért, és még hasonlók, az valóban baloldali lenne, és még el is gondolkoznék azon amit mondanak. Olyanok lennének mint a régi szocdemek, akikkel ha nem is értett egyet az ország többsége, legalább valóban a munkásokért, kisegzisztenciákért szálltak harcba, és a lényeggel foglalkoztak, nem ilyen debilségekkel.
Ennek ma nálunk nincs hagyománya, aki baloldali, az bauer tamás, kuncze gábor, bolgár györgy vagy heller ágnes kicsi kutyusaként, rasszizmusról és szólásszabadságról óbégat.
"Ilyen szempontból a 4K biztató, mert ők az összefogást hangsúlyozták."
:D:D:D Mivel hangsúlyozzák az összefogást? :D Azzal, hogy csináltak egy n+1-dik baloldali pártot? Nevetséges.
Nem nyílik meg a programjuk..
De mindegy, a kevésből amit láttam, ha egyáltalán valamire, akkor erre a pártra szavaznék.
Erre mondanám, hogy magyar.
Látszik, hogy fogalmaik is vannak, nem szótári alapon gondolkodnak...vagy nem TV-ből tanultak.
Egyelőre ennyi..csak megnyílik egyszer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!