Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Az nagyon gáz, ha 13 évesen...

Az nagyon gáz, ha 13 évesen el szeretném olvasni Adolf Hitler Mein Kampf című könyvét?

Figyelt kérdés

Nem neonáci vagyok,meg divatnáci,vagy jobbikos,sem fagyűlölő,sőt depressziós és stb.sem,csak nagyon érdekel a történelem ezen időszaka,aminek szerves része volt többek között Hitler is.Mivel nagyon sok pletyka és hülyeség kering erről a témáról,ezért szerintem hasznos lenne elolvasnom,csak szerintem elég furcsa ez egy gyerek szájából.Valamint valaki el tudná küldeni a magyar nyelvű kiadását?

Köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 14. 21:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem tiltott jelenleg itthon. Én sokszor láttam már, főleg nemzetibb érzelmű boltokban. Nem is drága.
2012. márc. 15. 00:38
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem gáz. Szabadon letölthető.

Én is letöltöttem és el fogom olvasni.

2012. márc. 15. 11:46
 23/38 anonim ***** válasza:
72%
Olvasd el! Sokat lehet tanulni belőle! Tanulságos könyv. Aki az ellenkezőjét mondja az még nem olvasta csak gyűlölködik a semmibe! :)
2012. márc. 15. 12:05
 24/38 anonim ***** válasza:
83%
Nem gáz. A műveltséghez hozzá tartozik mindennek a megismerése. Bal oldalról a média is sokat hivatkozik rá, természetesen pocskondiázva, miközben az emberek többsége nem is tudja, miről van szó. Csak úgy lehet állást foglalni, ha ismered. A keresztények hány millió embert mészároltak le Isten és Jézus nevében? A Biblia még sincs tiltólistán. Sőt kötelező lesz a vallásoktatás.
2012. márc. 15. 13:02
 25/38 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2012. márc. 15. 23:20
 26/38 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ilyen fiatalon még ne olvasd el. Hátha elhiszel pár dolgot, ami benne van. Még nincs elég tudásod ahhoz, hogy megfelelő kritikával kezeld a dolgokat. Előbb inkább olvass pár könyvet elismert történészektől, amelyek azzal a korszakkal foglalkoznak. Ha már sokat tudsz a témáról, inkább akkor érdemes elolvasni a Mein Kampfot. De csakis mint történelmi forrást. Nehogy bármit is komolyan vegyél, ami le van írva benne. A személyes jellegű történelmi forrásokat mindig erős kritikával kell kezelni, hát még ezt!
2012. márc. 26. 16:23
 27/38 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát már elég sokat tudok erről az időszakról és magáról a "Führer"-ről, így felkészültnek érzem magam.Amit nem értek, esetleg hülyeségnek tartom nem veszem komolyan és átugrom.
2012. márc. 26. 21:31
 28/38 anonim ***** válasza:
73%
Ne is légy fagyűlölő, óvd környezeted!:D
2012. ápr. 1. 14:28
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Gáznak nem gáz, de egyáltalán nem biztos, hogy érteni fogod amit ír, és hogy miért írja. Ahhoz ismernek kéne a kor összefüggéseit.

Egyébként Hitler inkább volt zseniális szónok mint író :)

2012. ápr. 4. 05:21
 30/38 anonim ***** válasza:
50%
Én 15 voltam,amikor a Mein Kampf a kezem ügyébe került. 1989-et írtunk akkor,és ugye akkoriban még nem volt a tini ennyire kozmopolita...20 évesen többet értettem belőle. Evola és Spengler jobban magával ragadott. Nietzsche istentagadás pedig megtanított arra,hogy védeni kell a keresztény értékeket:)
2012. ápr. 17. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!