Az nagyon gáz, ha 13 évesen el szeretném olvasni Adolf Hitler Mein Kampf című könyvét?
Figyelt kérdés
Nem neonáci vagyok,meg divatnáci,vagy jobbikos,sem fagyűlölő,sőt depressziós és stb.sem,csak nagyon érdekel a történelem ezen időszaka,aminek szerves része volt többek között Hitler is.Mivel nagyon sok pletyka és hülyeség kering erről a témáról,ezért szerintem hasznos lenne elolvasnom,csak szerintem elég furcsa ez egy gyerek szájából.Valamint valaki el tudná küldeni a magyar nyelvű kiadását?
Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 14. 21:42
21/38 anonim válasza:
Nem tiltott jelenleg itthon. Én sokszor láttam már, főleg nemzetibb érzelmű boltokban. Nem is drága.
22/38 anonim válasza:
Szerintem sem gáz. Szabadon letölthető.
Én is letöltöttem és el fogom olvasni.
23/38 anonim válasza:
Olvasd el! Sokat lehet tanulni belőle! Tanulságos könyv. Aki az ellenkezőjét mondja az még nem olvasta csak gyűlölködik a semmibe! :)
24/38 anonim válasza:
Nem gáz. A műveltséghez hozzá tartozik mindennek a megismerése. Bal oldalról a média is sokat hivatkozik rá, természetesen pocskondiázva, miközben az emberek többsége nem is tudja, miről van szó. Csak úgy lehet állást foglalni, ha ismered. A keresztények hány millió embert mészároltak le Isten és Jézus nevében? A Biblia még sincs tiltólistán. Sőt kötelező lesz a vallásoktatás.
25/38 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2012. márc. 15. 23:20
26/38 anonim válasza:
Szerintem ilyen fiatalon még ne olvasd el. Hátha elhiszel pár dolgot, ami benne van. Még nincs elég tudásod ahhoz, hogy megfelelő kritikával kezeld a dolgokat. Előbb inkább olvass pár könyvet elismert történészektől, amelyek azzal a korszakkal foglalkoznak. Ha már sokat tudsz a témáról, inkább akkor érdemes elolvasni a Mein Kampfot. De csakis mint történelmi forrást. Nehogy bármit is komolyan vegyél, ami le van írva benne. A személyes jellegű történelmi forrásokat mindig erős kritikával kell kezelni, hát még ezt!
27/38 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát már elég sokat tudok erről az időszakról és magáról a "Führer"-ről, így felkészültnek érzem magam.Amit nem értek, esetleg hülyeségnek tartom nem veszem komolyan és átugrom.
2012. márc. 26. 21:31
28/38 anonim válasza:
Ne is légy fagyűlölő, óvd környezeted!:D
29/38 anonim válasza:
Gáznak nem gáz, de egyáltalán nem biztos, hogy érteni fogod amit ír, és hogy miért írja. Ahhoz ismernek kéne a kor összefüggéseit.
Egyébként Hitler inkább volt zseniális szónok mint író :)
30/38 anonim válasza:
Én 15 voltam,amikor a Mein Kampf a kezem ügyébe került. 1989-et írtunk akkor,és ugye akkoriban még nem volt a tini ennyire kozmopolita...20 évesen többet értettem belőle. Evola és Spengler jobban magával ragadott. Nietzsche istentagadás pedig megtanított arra,hogy védeni kell a keresztény értékeket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!