Mitől szakértői kormány valami? Miért nem minden kormány szakértői?
Az első megválaszolta,hogy mi a szakértői kormány.
Egy normális államban a szakértelmet kívánó posztot olyan politikus tölti be,aki érti a szakmáját.
Nálunk ez nem így van., Matolcsi nem ért a gazdaságpolitikához,ezért csinál és mond annyi marhaságot. Ha Varga Mihály lenne a pénzügyminiszter,és Orbán hallgatna is rá, akkor nem így állna az ország gazdasága. Pedig ő is Fideszes,de érti a szakmáját.
Hagyjuk az ilyen hülyeségeket. Az Antall kormányt megválasztották, ezért állt politikusokból. Voltak benne szakértők is, de attól nem volt szakértői kormány, mert a tagjai pártokhoz tartoztak.
A szakértői kormány tagjai nem tartoznak pártokhoz, ezért nevezik szakértői kormánynak.
"Én csak azt nem értem, hogy miért nem mindig szakértői kormányt választanak az emberek."
- Mert az emberek általában nem azok. Ahhoz pedig szakértőnek kell lenned, hogy tud, valaki tényleg érti a dolgát.
"Illetve, hogy a politikusok, miért nem szakértők."
- Mert nem feltétlenül a leghangosabb a legokosabb is.
"Továbbá, hogyha már szakértői kormány áll fell, akkor azt ki határozza meg? Ki mondja meg, hogy ki a szakértŐ?"
- Politikusok természetesen. Teljesen tiszta, politikamentes szakértők nincsenek, ahogy teljesen tiszta, politikamentes emberek sem.
> Én csak azt nem értem, hogy miért nem mindig szakértői kormányt választanak az emberek.
A szakértői kormányt a parlament választja.
> Illetve, hogy a politikusok, miért nem szakértők.
A politikusok is szakértők sokszor, de ha párt jelöl egy politikust a kormányba, akkor az már nem szakértői kormány.
> Továbbá, hogyha már szakértői kormány áll fell, akkor azt ki határozza meg?
A parlament, vagy államfő megbíz egy pártoktól független embert a kormányalakítással.
> Ki mondja meg, hogy ki a szakértŐ?
Általában van tudományos fokozata. De például mezőgazdasági miniszer egy szakértői kormányban lehet egy paraszt is. Nincs ilyen megkötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!