Ha a jobbik hatalomra jutna, ki fogja írni a kétes kérdéseket népszavazásra?
Még egy pár szó a kötelező hittanról:
Tudod, ha valamit erőszakkal akarnak rákényszeríteni az emberekre, az általában visszafele sül el. Pont olyan lesz, mint amikor a Kádár-rendszer alatt (meg előtte is) kötelező volt oroszul tanulni az iskolákban!
Nem, miután a Jobbik nem csak jobbos, de keresztény eszmeiségű is egyben, így az abortusztiltás és a kötelező hittan is szerves része a dolognak. Ha rájuk szavazol, akkor a "keresztény kurzus"-t is támogatod velük együtt... ezt sajnos kénytelen leszel elfogadni, ha továbbra is őket akarod támogatni.
Plusz ne felejtsd el, hogy a magyarság már nagyon régóta összefonódik a keresztény hittel, így egy magára valamit is adó (szélső)jobbos párt sem lehet meg keresztény retorika és keresztény programelemek nélkül. Megláthatod ezt a Fidesznél is, a MIÉPnél is, meg mindenütt. Ugye annó Torgyán papának is az volt a jelszava, hogy "Isten, haza, (Torgyán-)család".
Szóval tömören, ha Jobbik, akkor keresztény hit is egyben, ez van. Vagy mindkettőt, vagy egyiket se. Lehet választani.
"ha valaki azt merte volna nekem mondani, szüljem meg a babát és adjam oda egy idegennek, azt hiszem a szemét kapartam volna ki...hogy én a saját véremet, akiért megszenvedtem, csak úgy passzoljam le?"
Már megbocsáss kérlek, de ez finoman szólva is egy nagyon rossz gondolatmenet. Ezzel ugyanis nem kevesebbet mondasz, mint azt, hogy a gyilkosság az teljesen rendben van, de a gyerekről való lemondás az valami szörnyűséges borzalom...
Holott a leghumánusabb tényleg az, ha megszüli az ember, aztán lemond róla, ha nem tudja vállalni, és akkor átveszi az állam, vagy valaki más. Így legalább LESZ egy élete a gyereknek (olyan, amilyen, de LESZ), míg a másik esetben egyszerűen kivégezteted, így egyáltalán nem LESZ.
Fura egy logika.
Ez szép meg jó, hogy elképzelik, csak nem úgy működik, hogy ő azt mondja és onnantól kötelező a hittan, meg tilos az abortusz.
Egyébként pedig az az alkotmány tizenkettedik fejezetén belül a hatvanadik paragrafus kimondja, hogy a "A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára." Szerintem ennek nem kicsit mondana ellent a mindenkinek kötelező hittan, úgyhogy nem is tudnák bevezetni.
Az abortusz betiltását sem lenne egyszerű keresztül vinniük, de ha már meglenne a döntés, nem tudom pontosan, hogy az milyen tárgy, de nem hiszem, hogy nem tartható róla népszavazás, már pedig, akkor simán össze lehet gyűjteni 200ezer aláírást, hogy ügydöntő népszavazást írjanak ki az abortusz újbóli legálissá tételéhez. Már pedig, ha az érvényes szavazók több mint fele, de legalább az összes választó polgár több, mint egynegyede egyetértene az abortusz újbóli legalizálásával, akkor a meghozott döntés az Országgyűlésre kötelező.
Szóval nem úgy megy az, hogy majd ők ezt meg azt kitalálják, hogy nincs abortusz, meg mindenki hittanra jár.
Utolsónak: Az embriónak még rendes idegrendszere sincsen, illetve jogi értelemben sem számít embernek. Tehát nem gyilkosság, mivel az embriónak sem "fáj". Te például szívesen nőnél fel egy árvaházban 18 éves korodig, vadidegen emberek által nevelve, egy szobában 20 "gyerekkel" élve 17 éves életed?
Mondjuk szerintem is kényes kérdés, persze az lenne a legjobb, ha védekeznének. De ha ez elmarad, vagy még rosszabb esetben egy nemi erőszak következtében születik egy gyerek, és van még három a családban, akiket alig bírnak eltartani, akkor miért ne lehetne. Egy párhetes embrió még nem számít életnek, és szerintem annak "eltávolítása" jobb, mint egy tényleges élet megkeserítése, pl egy árvaházzal, szegénységgel.
A fogyatékos gyerekeket se engednéd elvetetni? Éljenek vakon, fél lábbal, hat végtaggal életük végéig, akár tiszta tudattal? Na ez a nagybetűs álszentség...
Bocs, nem az utolsónak, hanem a 15:07 perckor írónak.
Figyelmetlen voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!