Mi a párttagok pontos feladata?
Gondolom az átlag kisemberre gondolsz, nem csak azokra, akiknek a párt a munkaadójuk is egyben.
A párttagok önkéntesen vállalhatnak szerepet a kampányok során (kopogtatócédula gyűjtés, utcai kitelepülés, szórólapozás, plakátolás).
Kampányon kívüli időszakban a többség tétlen, csak gyűlésekre, rendezvényekre jár. Esetleg ezek megszervezésében vállal szerepet (megkeni a szendvicseket, ruhát oszt, gulyást főz...).
Ja és ami a legfontosabb! Befizeti a tagdíjat!
Utolsó. Miért gondolod, hogy a kisember ennyire ostoba? Én tagja voltam az egyik pártnak. (még most is az vagyok, csak épp évek óta nem jártam feléjük).
Vannak belső viták, nem kell feltétlen egyirányba menni. Pl. a december 5.-i népszavazás előtt nagyon parázs vitákra emlékszem a gyűléseken. Hiába volt a vezetésnek egyfajta iránymutatása, hogy hogyan is kell majd szavazni és erről hogyan is kell meggyőzni másokat. A párttagok (Józsi bácsi és Sári néni, a soha meg sem mukkanó tapsgépek) sorra álltak fel és mondták ki hangosan, hogy márpedig én erre nem vagyok hajlandó etc...
A vezetés persze próbálja ügyesen úgy írányítani a tagságot, hogy az biztos hátország legyen. Tapsoljon, szavazzon akkor és úgy ahogy nekik kell. De szerencsére azért ez nem mindig jön be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!