Hogy hallhatta dr Orbán Viktor pártelnök úr a kiáltásomat, hogy "Elég volt. "?
Kedves Magyar Barátaim!
- Előszőr a nyelvtanilag kiigazítónak: A kedves hozzászóló azt írta: Ha kitelepedtél. Teljesen egyértemű, hogy a "HA" szócska mondat elé illesztését megelőzi egy feltételezett vagy valós kitelepedés, mert a gondolatát úgy folytatja, hogy innen messziről jobb, ha befogom azt a kajával teleetömött számat...
- Az utolsó kedves hozzászólónak: Valószínűleg nem olvastad el végig a levelezést, de az öld mezőbe írt kommentárt sem. ".. éppen Finnországban vagyok" Ha azt írtam volna, hogy Röcsögefalván - mert ha ott lennék, arra hivatkoztam volna - nem okoztam volna ekkora kalamajkát. Vagy sajnálod, hogy a hat hét szabadságomból két hetet Finnországban töltök? (Nyolc évig nem telt - illetve sajnáltam a pénzt -nyaralásra, most rászántam a repülőjegy árát.) Azt meg honnan gondolod, hogy Magyarországon élő finn vagyok?? Azt a beleszólást én is nagyon nagy modortalanságak tartanám.
Lehet, hogy nyelvtannal - teljesen semleges összetett mondatok értelmezésével - kellene kezdeni a két oldal közeledését???
Délelőtt át kellet utaznom a várost, és sok helyen láttam, plkátokon megszövegezve is azt, ami a kérdés kedves - Most már nem világos, hogy milyen nemzetiségű és illetőségű - feltevőjének felkeltette a figyelmét. Rájöttem, hogy semmiben sincs igaza, s alig várom a második Orbán kormány hivatalba lépését.
Meg vagyok győződve, hogy
- Három éven belül a teljes államadósság a normális szint alá esik
- Két éven belül a foglalkoztatottság eléri a 105 százalélos rátá, tehát nemcsak teljes foglalkoztatottság lesz, munkaerő "importra" is rá leszünk utalva, illetve a magyarországi embereknek álláskereséskor még választási lehetőségük is lesz.
- A minimálbér már fél éven belül eléri az ausztriai 75 százalékát
- A tizenharmadik havi nyugdjat ugyan nem állítja vissza, de olyan - egyes rétegeknek 25-30 százalékos - korrekciót hajt végre, hogy az kompenzálja az elvesztett 13. havi nyugdíjat
- Természetesen visszaállítja a közalkalmazottak és köztisztviselők elvett 13. havi juttatását.
- Az országgyűlési képviselők visszahívhatók lesznek
- Az országgyűlési képiselők bizonylat nélkül semmit sem számolhatnak el.
- Az országgyűlési képviselők alapilletményét felemeli ugyan, de az egyéb juttatásokkal együtt leendő nettó illetményük - mai árakon - a 70 százalékára zsugorodik.
- Nem lehet majd valaki egyszerre polgármester és országgyűlési képviselő is
- Komoly felelősségrevonások lesznek az elmúlt 7 esztendő parlamenti képviselői és állami tisztséget betöltők körében.
- Törvénybe kerül a kétkamarás, alsó és felsőházzal együtt 170 fős Parlament létrehozása.
- 2011 január elsejétől be tudjuk vezetni az EURO-t, a mesésen szép 245.-Ft/EUR árfolyamon rögzítve.
- Már 2010-től 2,5 százallékos GDP növekedés várható!
- Alanyi jogon jár majd a családi pótlék, minden nappali tagozaton tanuló gyermek után - A jobb módú szülőktől különleges adók formájában fogják elvonni.
- Nem lesz ingatlanadó, és annak be nem vezetését Törvény fogja garantálni.
- Visszaállítják a 4 évvel ezelőti gázár támogatás mértékét.
- Újra tömegesen épülnek majd szciális bérlakások.
- A H1N1 influenza teljesen el fogja kerülni hazánkat!!!
Meg vagyok győződve, hogy a többségnek ugyanez a véleménye!
Kedves Kérdező!
nagy derültséget okozott számomra, hogy ilyen jól elvitatkoztok a mondatkezdésem és a folytatás szemantikáján. Akár úgy is kezdhettem volna, hogy: ha úgy áll a helyzet, hogy kiteleptél... stb
ahogy az egyik hozzászóló írta, mivel nem biztos benne, hogy kint élsz-e, vagy csak ideiglenesen tartózkodsz-e ott, ahol vagy, bizony így volt a helyes, ahogy írtam. véleményem szerint teljesen világos, és egyértelmű, milyen nyelvi módot akartam ezzel kifejezni...
Helyes, de Te prekoncepcionáltál4 Az meg nem volt helyes, mert nem rendelkeztél kellő mennyiségű információval.
Más: Én sem veszem véresen komolyan ezt a nyelvtani vitát, ez legalább kultúrált, nem úgy mint az ehhez hasonló katgóriák stílusa. Elégedett vagyok, mert ez politikai kategória, de még a "legszélsőségesebb" hozzászólás is a tiszteletadás határain belül maradt. Talmácsi hogyan végzett??
Délelőtt át kellet utaznom a várost, és sok helyen láttam, plkátokon megszövegezve is azt, ami a kérdés kedves - Most már nem világos, hogy milyen nemzetiségű és illetőségű - feltevőjének felkeltette a figyelmét. Rájöttem, hogy semmiben sincs igaza, s alig várom a második Orbán kormány hivatalba lépését.
Meg vagyok győződve, hogy
- Három éven belül a teljes államadósság a normális szint alá esik
- Két éven belül a foglalkoztatottság eléri a 105 százalélos rátá, tehát nemcsak teljes foglalkoztatottság lesz, munkaerő "importra" is rá leszünk utalva, illetve a magyarországi embereknek álláskereséskor még választási lehetőségük is lesz.
- A minimálbér már fél éven belül eléri az ausztriai 75 százalékát
- A tizenharmadik havi nyugdjat ugyan nem állítja vissza, de olyan - egyes rétegeknek 25-30 százalékos - korrekciót hajt végre, hogy az kompenzálja az elvesztett 13. havi nyugdíjat
- Természetesen visszaállítja a közalkalmazottak és köztisztviselők elvett 13. havi juttatását.
- Az országgyűlési képviselők visszahívhatók lesznek
- Az országgyűlési képiselők bizonylat nélkül semmit sem számolhatnak el.
- Az országgyűlési képviselők alapilletményét felemeli ugyan, de az egyéb juttatásokkal együtt leendő nettó illetményük - mai árakon - a 70 százalékára zsugorodik.
- Nem lehet majd valaki egyszerre polgármester és országgyűlési képviselő is
- Komoly felelősségrevonások lesznek az elmúlt 7 esztendő parlamenti képviselői és állami tisztséget betöltők körében.
- Törvénybe kerül a kétkamarás, alsó és felsőházzal együtt 170 fős Parlament létrehozása.
- 2011 január elsejétől be tudjuk vezetni az EURO-t, a mesésen szép 245.-Ft/EUR árfolyamon rögzítve.
- Már 2010-től 2,5 százallékos GDP növekedés várható!
- Alanyi jogon jár majd a családi pótlék, minden nappali tagozaton tanuló gyermek után - A jobb módú szülőktől különleges adók formájában fogják elvonni.
- Nem lesz ingatlanadó, és annak be nem vezetését Törvény fogja garantálni.
- Visszaállítják a 4 évvel ezelőti gázár támogatás mértékét.
- Újra tömegesen épülnek majd szciális bérlakások.
- A H1N1 influenza teljesen el fogja kerülni hazánkat!!!
Meg vagyok győződve, hogy a többségnek ugyanez a véleménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!