Melyik a nagyobb probléma: a gyerekszegénység, vagy pedig ha valaki olyan szegény, hogy nem tud gyereket vállalni?
20/ nak válaszolnám a kézcsók, egy megjátszás és baromságnak tartom maga részéről pofátlanul még ott a nyáladzó előtt a ruhámba töröltem a utána a kezem.
sokkal emberibb a finom, nagyon kicsi meghajlás üdvözlésképpen. Fogdosni taperolni, nyálazni annak engedtem akitől "jól esett"
Ami a témát illeti-- elég szomorú, hogy ide jutott az ország a népünk hogy az a probléma hogy elehet-e egyáltalán egyetlen gyermeket is vállalni?
Nem elég hogy Antaltól kezdve Hord, és Gyurcsány félék a megjátszó úrhatnám-ok eladták kiárusították, tönkre tették az országot, de még el is adósítottak bennünket az országot és még a népet is-- vedd meg a lakásodat-- LEGYEN TULAJDONOD DEMOKRÁCIA VAN!-- miközben sorra zárták be az üzemeket- aztán mibűl fizeti az már lényegtelen volt
Nagyon kicsiből is lehet azért élni, de akkor szigorúan beosztva. A mostani erkölcstelen laza életstílus és munkanélküliség lehetősége miatt-- 8 éve itt felejtették a gyerekeket akkor(3-9 évesek voltak az unokáim) Azóta nyugdíjból nevelem őket és családi pótlékból.
Miképp? miután kifizettem a rezsit, felváltom a pénzt, és megveszem a legszükségesebbet- burgonya, liszt, olaj,cukor, rizsa zsír. Megveszem a vékonyan felszeletelt uzsonnára való olcsóbb szalámit és a rámát. A maradék pénzt pedig elosztom annyi borítékba, ahány nap lesz a következő pénzig. Van egy kis hátsó kertem és abba amit lehet elültetek-- majd fagyasztóba teszem.szoktam félig kész ételeket készíteni, vagy ma divatos pizza tésztákat és azt is lefagyasztom, félig főtt pulyka szárnyat és külön a levét.lecsónak valót vagy szilvát kimagozva meggyet kimagozva szósznak levesnek vagy épp gombócnak.
Bár ismételten Biróságon-perelek- de örülök ha egyszer ha kétszer a szülök elküldenek egy-egy hónapot.
gyermektartásként.
De nincs olyan problémánk hogy a gyerekek szenvednének attól hogy kevés lenne és nekik nem jut annyi mint egy osztálytársuknak-- mert mindig együtt beszéljük meg, együtt osztunk szorzunk és együtt borítékolunk. Igaz ami igaz-- néha minuszba futok a nyugdíjas számlámon akkor a nagyobbik unokám leszid-- beleszimatol egy virágba"" és ő attól már náthás lesz--irány az orvos kiíratja magát-- irány a diákmunka és amikor megkapja a pénzt kiegyenlíti a hiányomat és még édességet is hoz az öcsének és nekem.
Persze ő már 18 lesz.
De azért tudjátok bármilyen nehéz is az első gyermeket nem árt megszülni még 30 alatt-- ne hogy később problémásabb legyen. Egy gyermekkel még ellehet boldogulni.
Szerintem ez egy költői kérdés, éppen olyan, hogy mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás.
A gyermekszegénység iszonyatos dolog, de gyermekszegénységet teremteni is az. Persze sokan vannak, akik nem szegények annyira, hogy ne tudnának biztonságban felnevelni egy-két gyereket, de van másik szélsőség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!