Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A fidesz meg mindig nepszeru?

A fidesz meg mindig nepszeru?

Figyelt kérdés
A Nezopont intezet legujjebb felmerese szerint igen.Ha most tartanak a valasztasokat a fidesznek ugyanugy ketharmada lenne a valasztasokon.A politikusokat megoszto kerdesekben a kozvelemeny egyhanguan a fidesz mogott all.
2011. aug. 22. 23:46
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
29%
Igen hajrá Fidesz!!!!! szegény mszpések azt hiszik hogy akik nem mennek szavazni mind az mszpre szavaztak volna...
2011. aug. 23. 07:19
 22/60 A kérdező kommentje:

'' DE egy kis számolásból kiderül, hogy...

AZ emberek fele egyik pártra se szavazna. Marad 50% akik a pártszavazók. És azoknak a fele szavazna a fideszre. Így marad 25% aki a fideszt támogatja. ''

A hiba itt abban van ,hogy a maradek 50% partszavazo tulajdonkeppen biztos szavazo es azoknal a fidesz nagy folennyel vezet.

2011. aug. 23. 10:31
 23/60 anonim ***** válasza:
75%

Ha az , h valaki elmehet szavazni egy megbecsülésen alapuló kiváltság lenne, mindenki elmenne büszkén arra , h szavazhat.

De így, h alapból jár bárkinek beleszólni és szavazni akkor is ha nem fizet adót ,akkor is ha a mások befizetett adójából él, akkor is ha mínusszázas ikúbajnok,akkor is ha pszichésen zavart, akkor is ha (funkcionális)analfabéta, így nincs értéke és komolysága az egésznek.

Még az is a bajom nekem ,hogy különféle listákról és töredékszavazatokból ,olyanok is bekerülhetnek akiket a franc se szavazott be.Persze ezzel egyensúlyozzák ki valamelyest azt az igazságtalan elosztást, h egyes szavazókörökben 70ezren vannak szavazásra jogosultak másokban meg alig 20ezren küldenek 1 darab képviselőt.Nem értem mi az akadálya annak,h ezeket az egyenlőtlenségeket eltüntessék?

Szerintem:

A demokratikus képviselet arról szól, h megválaszhatom Bagyinka Konrád (FIDESZ)vagy Mutyis Jolán (Mszp)vagy egyéb hasonló kiválóságok közül ki képviseli legjobban az én érdekeimet ,majdan ott fenn a Nagy Népi Hurálban.

Mivelhogy Bagyinka urat ismerem látásból és sikeres agysebész és komoly szavahihető ember rá szavazok akkor is ha Jolán különféle perverz szolgáltatásokat és juttatásokat ajánl fel nekem.

És amikor a pártja Bagyinkának valami égbekiáltó ökörséget

akar megszavaztatni , nem fogják tudni meggyőzni és simán ellenük szavaz akkor is ha azért bünti jár neki.

De sajnos nem így működik a dolog szavazáskor a Népi Hurál Házában. Hanem úgy,h bekiabál a frakcióvezető a sok listákról pótlékként odakerülteknek:Hé alvó barmok a piros gombot nyomjátok me letöröm a kezeteket!És olyankor mindenki párthűen a piros gombot nyomkodja.Kivétel aki színvak vagy aki nincs jelen de sutyiba sokszor azok helyett is megnyomják.

Mi meg itt lenn pártállástól függően nyújtogathatjuk a nyelvünket egymásra jó sok indulattal,míg csak némelyik koszos nyelv valamelyik fenti se ggig ér.Őneki a legjobb mulatságára és megelégedésére :)

2011. aug. 23. 11:01
 24/60 anonim ***** válasza:

ma 11:01

Attól, hogy nem érted a rendszer működését, még nem biztos, hogy a rendszer rossz :))))

2011. aug. 23. 12:29
 25/60 anonim ***** válasza:

ma 10:31

Az MSZP-nek már kb. 3-4 éve (azóta, hogy lemaradtak a közvéleménykutatásokon és elvesztik a választásokat) az a szövege, hogy aki nem megy el szavazni, az latens MSZP-s, és az ún. "csendes többség" velük van, csak éppen szavazni nem hajlandó rájuk (de ez csak mellékes apróság).

Ez teljesen értelmetlen ostobaság. Aki nem megy szavazni, az nem megy szavazni. Nem pedig "szoci, csak otthon maradt", és nem is "ellenzéki, csak lusta volt elmenni szavazni".

Az is vicces, amikor egyesek azzal jönnek, hogy magas a "bizonytalanok és nem szavazók" aránya. Egyrészt választási ciklus közben, kampányidőszakon kívül mindig magas. Másrészt nem kötelező, hogy minden választáson 75% legyen a részvétel, mint 2002-ben. 1998-ban pl. 56% volt a részvétel.

2011. aug. 23. 12:36
 26/60 anonim ***** válasza:
60%

Mi utal arra , hogy nem értem a rendszert?

Hogy sikerült erre a következtetésre jutnod 53%os?

A fentiekben arra is próbáltam rávilágítani, hogy egy egri szavazó(pl) szavazata két és félszer erősebb mint egy miskolci (pl) szavazóé.

És akik nem személy szerint vannak beszavazta, hanem pártlistán vettek-szereztek helyet lehetnek bárkik, bármilyenek.

Mint például az én egykori osztálytársam aki középsuliban úgy ment át matekból,h az utolsó órán csak annyit kért tőle a tanár,hogy rajzoljon fel a táblára egy kockát és miután sikeresen felrajzolt egy négyzetet azt mondta a tanár, h azért nem látszik csak az első oldala a kockának ,mert pont szemből nézzük ez alkalommal...:)és most képviselő:)

2011. aug. 23. 14:13
 27/60 A kérdező kommentje:
Hat kedves ''Sz1u'' mi lenne ha megprobalnal egy kicsit elgondolkodni es rajonni hogy mennyire kozonseges vagy.
2011. aug. 23. 15:06
 28/60 anonim ***** válasza:
45%
Támogatom a FIDESZ munkáját. Valódi rendszerváltás kell ennek az országnak!
2011. aug. 23. 17:02
 29/60 anonim ***** válasza:
78%

"Valódi rendszerváltás kell ennek az országnak!"

Csak nem negatív. A fidesz mindent centralizál és a saját hatalmukat betonozzák be mindenhova.

2011. aug. 23. 18:09
 30/60 anonim ***** válasza:
49%

A munkahely megtartó intézkedéseivel megmaradt az állásom nem csak nekem, de még 15 kollégámnak is. Mivel 3 gyermekes családapa vagyok, nagyon örültem neki, hogy sikerült megtartanom az állásomat.

Köszönet a fidesznek érte!

2011. aug. 23. 22:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!