Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mikortól változhat a GYED?

Mikortól változhat a GYED?

Figyelt kérdés

Mikortól várható a gyed változás?Van valami konkrét dátum?

idén még bekavarhat?

vagy igaz a 2010 május 1-e i "határidő"?

Ebbe kapaszkodom most:

"Most először jelölte meg a kormány, mikortól lépnének hatályba a gyermekgondozási díjjal kapcsolatos megszorítások. A dátum: 2010. május elseje, az addig születők után még a jelenlegi feltételek mellett lehet igénybe venni a gyedet – jelentette ki Szűcs Erika szociális miniszter egy hétfői sajtóbeszélgetésen. A szaktárca vezetője a Heti Válasz Online kérdésére azt felelte, tiszteletben tartják az Alkotmánybíróság által korábban előírt 300 napos felkészülési határidőt a családtámogatások átalakítására."

Lehet hamarabb is bevezetik?2 hónapos terhes vagyok...éppen lesz 180 nap biztosításom szülés előtt.

November közepén szülök:)

Köszi előre is a segítséget!

2009. márc. 31. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt a jelenlegi helyzetben senki sem tudja 100%-ra. Még lehetnek nagy változások az elkövetkezendő hónapokban, de ha engem kérdezel, szerintem idén még nem fog változni ez a rendszer.
2009. márc. 31. 17:28
 2/8 A kérdező kommentje:

köszönöm!én is így gondolom:)

de azért félek

2009. márc. 31. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A már megfogant gyermekekre nem hatályosítható!!!

Nem kell aggódni, te még a jelen rendszer szerint fogsz részesedni a járulékokból.

2009. márc. 31. 21:48
 4/8 A kérdező kommentje:

pont ezen agyaltam én is, mert valószínű sok abortusz lenne, főleg aki a lóvé miatt szül.....

én mindenképp megszülöm a babánkat, mert ő az életünk, csak sokkal sokkal nehezebb körülmények között fog felnőni, mint a 2 évben gyedben részesülő babák

2009. ápr. 1. 09:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Második válaszadó vagyok. Még egyszer tehát: Te is két évig fogsz GYED-et kapni, mert már terhes vagy!!!
2009. ápr. 1. 10:18
 6/8 anonim ***** válasza:
2009. ápr. 2. 15:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy ez nem a tárgyhoz kapcsolódik szorosan, de mit jelent, hogy a "lóvé miatt szül"? A GYED mindig kevesebb, mint a fizetés, akkor meg ki akarna azon nyerészkedni, hogy szül egy gyereket? Pénzügyileg ez mindenképpen veszteséges meg már az is elborzaszt, hogy valaki ezért szül. És ahol nincs sem GYES, sem GYED ott nem is szülnek?
2009. ápr. 2. 17:04
 8/8 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

félreérted, de sokan számítanak arraz összegre.

és én nagyon is tartok tőle, hogy nem lesz elég a 180 nap bizosításom és nem lesz mit ennünk ha nm kapok gyedet

mert ha ezt most bevezetik még a párezer forintos gyes sem fog járni....

2009. ápr. 3. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!