Miért hangoztatja Orbán Viktor állandóan, hogy "van élet az EU-n kívül is"?
Nem tudom, miért teszi, csak tippelni tudnék. Talán mert az MSZP idején léptünk be, talán mert a Jobbik sem szimpatizál velük, és látják, hogy a Jobbik évről évre népszerűbbé válik, a szavazóikat talán így akarják magukhoz csalogatni (holott a nagy része jobbikost nem az EU-s dolgok érdeklik, hanem az, ahogy a Jobbik hozzááll a dolgokhoz, hogy a kisembert akarják támogatni, a szegényeket kicsit felemelni, és a gazdagokat, különösen, akik jogtalanul kapták a pénzüket, azokat megszorongatni, ahelyett, hogy a szegénynek még a kenyerét is elveszik, a közbiztonságról és hasonlókról nem is beszélve). Szóval lehet azt hiszi, hogy ez szimpatikus a szavazóinak - holott egyáltalán nem az. Szembeszegülni az EU-nak, ilyen keményen szembemenni vele nagyon nagy hiba. Lehetne ezt finomabban is, a lényeg az ország rendbetétele, nem pedig az, hogy nagyokat szónokolunk, aztán nem csinálunk semmit, pár idióta mondattal meg megutáltatjuk magunkat egész nyugattal (még jobban).
És igen, bizonyos szempontból, pl amiket felsoroltál, jól jártunk az EU-val, másrészről pedig mégsem. A sok külföldi cég, a rengeteg import áru, a szabad határok több kárt okoznak sajnos, mint amennyit használnak. Hiába kapunk többmilliárdokat fejlesztésre, ha a fejlesztéshez szükséges alapanyagokat, szerszámokat, berendezéseket csak Nyugat-Európából tudjuk behozni, ezzel nagyban támogatva a nyugati cégeket. A magyar meg menjen csak tönkre, ők hozzá is járulnak ehhez elég rendesen. Pl ottvannak a cukorgyárak, azért olyan drága a cukor, mert a drága importot kell behozni, a rendszerváltáskor még 10 cukorgyárunk volt, abból maradt 1 vagy 2. Talán érted, amit ki akarok hozni belőle. Magyarán szerintem többet ártanak a gazdaságunknak, mint használnak. És hiába csinálják meg gyönyörűre a város Fő terét, ha az embereknek lassan nincs mit enniük. Hasonlókra épít a Jobbik is, hozzáteszem.
10:57! Egyetértek veled, de nem teljesen. Tapasztalom, hogy az EU-s pénzeket sokszor lenyúlják/elsikkasztják és nem arra költik, meg nem úgy, ahogy kéne (lásd: a fehérvári színház esete)...
Az éhezés meg nem az EU miatt van. Amióta egyetemista lettem szeptembertől, hónapról hónapra azt tapasztalom, hogy nehezebben jövök ki a pénzemből. Anyukám is. Pedig nem költünk másra, mint eddig. És ez nem az EU miatt van, ezt nekem senki ne próbálja bebeszélni. Amióta a Fidesz mindenféle intézkedéseket hozott, azóta van így (gondoljunk csak arra, hogy az EU árfolyam hogy változott a választások óta és nem az EU-ba való belépés óta...)
Tény azonban, hogy az EU-s pénzekből a magyar piacot és gazdákat és vállalkozókat kéne támogatni és nem nyugat-eus dolgokat venni, meg lenyúlni... :/
"Az éhezés meg nem az EU miatt van."
Ne hazudj!
Nem hazudok, csak élek és tapasztalok és azt tapasztalom, hogy nem az EU-ba való belépéssel lett rossz a helyzet. A lehetőség adott lenne, csak nem jól használja ki a kormány (és itt nem a jelenlegire gondolok csak).
Mint már írtam, annyi lenne, hogy az EU-s pénzekből beleinvesztálunk a saját gazdaságba, iparba stb. Nevezzetek lázadónak, anarchistának vagy bárminek, de én a kormányzat ellen vagyok (legalábbis az ellen a kormányzat ellen, amiben azok a pártok működnek, amik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!