Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi lenne, ha bevezetnénk 6...

Mi lenne, ha bevezetnénk 6 nap, és 9 óra munkaidőt?

Figyelt kérdés

Japánban ennyit dolgoznak.

Nálunk van 5 nap 8 óra elvileg.

Mi lenne, ha bevezetnénk ezt?

Jobb lenne az ország, lenne gazdasági fellendülés, vagy inkább tüntetés, felháborodás, és őrjöngés az utcákon?

2011. máj. 10. 22:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem kis lázadás lenne, az biztos.

A 8 óra sem mindenhol 8 óra, mert mér nincs benne az ebédszünet.

Az emberek így is túlhajszoltak, ez csak lökne rajtuk.

Kell a pihenőidő, ezt már kimutatták és ha te rövidítenéd, akkor ne csodálkozz azon, hogy sokan ellened lennének.

2011. máj. 11. 15:16
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Így sincs munka a 15% munkanélkülinek! Minek. Amúgy valami forradalomszerűt nem zárok ki.

Ha lenne munka, nem lázadna fel a nép és bevezetnék akkor gazdasági növekedés lenne.

2011. máj. 15. 03:16
 13/24 anonim válasza:
77%
ha ugy lenne mint ausztriában az előző munkahelyemen (ahol heti 6 nap, napi 10 óra, a félórás kajaidőkkel együtt) és keresnék 1300 eurónak megfelelő forintot akkor persze hozzák csak be. de akkor a munkaidőm is fix legyen, és csak idénymunka. (decembertől májusig kellett melozni, és mindent álltak. kaja szállás ilyesmi. 2.5 milla plusszal haza lehetett jönni mert uccsó honapban kifizettek még egy hónapot a munkádért!) szal jah. ha nem akk dolgozzon az akinek két anyja van.
2011. máj. 15. 10:46
 14/24 anonim válasza:

Én dlgoztam napi 12 órát heti 6 olykor 7 napon...Most Norvégiában élek,heti 37,5 óra az alap ezen felül 50% a túlórapénz amit kifizetnek...Ennek ellenére itt még a 37,5 is csökkentenék.

A lényeg az hogy ha megfizetnék lenne értelme de sajnos nem teszik,és egy előttemszóló leírta hogy rengeteg a munkanélküli kishazánkban így azt érnék el hogy mégtöbb legyen...

2011. máj. 17. 13:45
 15/24 anonim ***** válasza:

Csak foglalkoznak a gondolattal,de nem hinném hogy bevezetnék.Ugyanis ez jelentős felháborodást okozna a társadalom bizonyos rétegeiben.

Napi 9 óra munkát talán lehetne.De 6 vagy 5,5 napos munkahét semmiképp.Egy 5,5 napos munkahét belelógna a szombatba,az pedig sértené a vallásszabadságot,ugyanis a szombat az izraeliták szent napja mikor zsinagógába mennek és nem hajlandók dolgozni.(Olyan ez náluk mint nálunk a vasárnap)

2011. máj. 20. 16:07
 16/24 anonim válasza:
Én napi 16 órát dolgozok, hetente 5-ször. És miért? Azt én sem tudom de én voltam az egyedüli aki elvállalta... Igy több a pénzem havi 30-al mintha csak 12 óráznék.
2011. máj. 20. 17:07
 17/24 anonim ***** válasza:
Számomra semmi újdonság nem lenne, a napok egybeérnek, hét napot dolgozom jelenleg is. Igaz munka mellett ismét tanulok, így levegőhöz sem jutok. Sajnos egyre gyorsabban kell futnom a helyben maradás érdekében!!!
2011. máj. 20. 17:36
 18/24 anonim ***** válasza:

Remélhetőleg irdatlan nagy felháborodás lenne, el is várnám, mivel arra mérget veszek, hogy csak a munkaidő nőne, a fizetés nem!

Ha utána számolunk, a legtöbb beosztottnak össze is jön kb ennyi ledolgozott munkaóra hetente, a kifizetetlen, szabálytalan túlóráztatásokkal.Úgy látszik, azzal tesztelték a jó népet... ki is bírták szó nélkül, hát most köszönetképp még jobban kihajtanák a belüket.

2011. máj. 20. 18:32
 19/24 anonim ***** válasza:
...Ja és hozzátenném, ha ezt bevezetnék, még több munkanélküli lenne, mivel hosszabb munkahét alatt kevesebb dolgozó is eltudná végezni ugyanazt a munkát.A munkáltatóknak az lenne az első dolguk, hogy a fizetésen és a feleslegessé vált munkaerőn spórolják meg azt, amit egyébként illene kifizetni.
2011. máj. 20. 19:00
 20/24 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:

Szerintem a gazdaságnak is ártana mert ugyanarra a munkára kevesebb embert dolgoztatnának hosszabb ideig, és így is nagy a munkanélküliség.

Másrészt az emberek hangulatán sem dobna túl sokat. No meg a fidesz támogatottságán sem.

Valószínű mennének a parlament elé "Orbán takarodj"-ot üvöltözni. (eléggé érthető módon)

Lehet hogy sok helyen nem tartják be az 5*8 órát de ha ezt bevezetnék akkor még többet kellene dolgozni. Lehet heti 7 napban vagy 10-12 órát...

2011. máj. 20. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!