Mi lenne, ha bevezetnénk 6 nap, és 9 óra munkaidőt?
Japánban ennyit dolgoznak.
Nálunk van 5 nap 8 óra elvileg.
Mi lenne, ha bevezetnénk ezt?
Jobb lenne az ország, lenne gazdasági fellendülés, vagy inkább tüntetés, felháborodás, és őrjöngés az utcákon?
"vagy inkább tüntetés, felháborodás, és őrjöngés az utcákon"
Ez a helyzet.
Nem feltétlen azért őrjöngenének az emberek mert egy picivel többet kell dolgozni(sokak már most is így dolgoznak)hanem azért mert a magyar nép konzervatív nép.
Tudod ez egy változás,a magyarok azt a változást szeretik amikor minden marad a régiben.
Figy. A hivatalos az 5x8 óra, a valóság, hogy az emberek általában napi 9-10-11 órákat dolgoznak a versenyszférában. Ha bevezetnék a napi 9 órát, magával vonná, hogy akár 12-14 órát is benntartanának, mindezt heti 6 nap.
Ha bevezetik, én leszek az első aki utcára megy.
Mostanában rendesen napi 8órában dolgozom, és még sokan rajtam kívül, tehát igenis fel lennék háborodva miatt, és én is az utcára mennék. Ne csináljanak az országból Kínát!
Betelepítik a sok autógyárat, és éhbérért akarnak dolgoztatni benne, napi 9órákat, sőt! Gratulálok a kormánynak ehhez a lépéséhez! Persze lesz munka, de bele fogunk szakadni, pénz meg semmi.
nem lehetne bevezetni. nem lehet felfelé ekkorát emelni.. ha csak behoznák hogy 9 órát kell dolgozni, abból is tüntetés lenne.. Japánban erre van rászocializálódva. Ha most ott lecsökkentenék 5 nap 8 órára, akkor örülnének, aztán ha 30 év mulva vissza akarnák tenni, ök is ugyanugy elleneznék.
Amúgy meg 5,5 napos munkahetet visszahozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!