Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi lenne, ha bevezetnénk 6...

Mi lenne, ha bevezetnénk 6 nap, és 9 óra munkaidőt?

Figyelt kérdés

Japánban ennyit dolgoznak.

Nálunk van 5 nap 8 óra elvileg.

Mi lenne, ha bevezetnénk ezt?

Jobb lenne az ország, lenne gazdasági fellendülés, vagy inkább tüntetés, felháborodás, és őrjöngés az utcákon?

2011. máj. 10. 22:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%

"vagy inkább tüntetés, felháborodás, és őrjöngés az utcákon"

Ez a helyzet.

Nem feltétlen azért őrjöngenének az emberek mert egy picivel többet kell dolgozni(sokak már most is így dolgoznak)hanem azért mert a magyar nép konzervatív nép.

Tudod ez egy változás,a magyarok azt a változást szeretik amikor minden marad a régiben.

2011. máj. 10. 22:19
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Országos tüntetések lennének szerintem.Igaz hogy sokan már most is dolgoznak így,de akkor is.
2011. máj. 10. 22:20
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Figy. A hivatalos az 5x8 óra, a valóság, hogy az emberek általában napi 9-10-11 órákat dolgoznak a versenyszférában. Ha bevezetnék a napi 9 órát, magával vonná, hogy akár 12-14 órát is benntartanának, mindezt heti 6 nap.

Ha bevezetik, én leszek az első aki utcára megy.

2011. máj. 10. 22:20
 4/24 anonim ***** válasza:
42%
Tekintve,hogy én és az ismerőseim is általában heti 6* dolgozunk 10-12 órát,nekem/nekünk aztán mindegy..
2011. máj. 10. 22:27
 5/24 anonim ***** válasza:
42%
Ugyanazt akartam mondani, mint az előttem válaszoló.
2011. máj. 10. 22:36
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó kérdés. Talán inkább több munkahelyet kéne teremteni nem pedig azokat dolgoztatni többet akiknek van munkájuk. Persze ez csak egy csepp vélemény ebben a Magyar tengerben. Én reménykedek hogy csak jobb lesz már.
2011. máj. 10. 22:36
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában rendesen napi 8órában dolgozom, és még sokan rajtam kívül, tehát igenis fel lennék háborodva miatt, és én is az utcára mennék. Ne csináljanak az országból Kínát!

Betelepítik a sok autógyárat, és éhbérért akarnak dolgoztatni benne, napi 9órákat, sőt! Gratulálok a kormánynak ehhez a lépéséhez! Persze lesz munka, de bele fogunk szakadni, pénz meg semmi.

2011. máj. 10. 22:38
 8/24 Sz1u ***** válasza:
De jó is lenne az átlag "6 nap, és 9 óra munkaidő" (ugyanannyi munkabérért)!
2011. máj. 10. 23:33
 9/24 bumbi02 ***** válasza:

nem lehetne bevezetni. nem lehet felfelé ekkorát emelni.. ha csak behoznák hogy 9 órát kell dolgozni, abból is tüntetés lenne.. Japánban erre van rászocializálódva. Ha most ott lecsökkentenék 5 nap 8 órára, akkor örülnének, aztán ha 30 év mulva vissza akarnák tenni, ök is ugyanugy elleneznék.

Amúgy meg 5,5 napos munkahetet visszahozzák.

2011. máj. 11. 09:30
 10/24 anonim ***** válasza:
Így is alig marad az embernek szabadideje, energiája, sokaknak szinte semmi magánéletük, annyira kikészíti őket a munka. Teljesen jogos lenne, ha tüntetések lennének belőle. Azért nem állatok vagyunk, nem is robotok, hogy úgy kezeljenek minket.
2011. máj. 11. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!