Az embereknek mi ellenszenves a Jobbikban?
Miért ellenszenves még ma is sok embernek?
A választások óta kicsit visszavettek szerintem, a lehetetlen, durva elképzeléseiket félretették és arra összpontosítanak, amire jelen helyzetben szükség van. Néha nézem a parlamenti közvetítéseket, hallom a beszédeiket, nem értem, mi a gond velük. Lehet egyeseknek nem tetszik a hangnem, a stílus? Néha kicsit tényleg erőszakosnak, lázítónak tűnnek, de ha ez kell sokaknak, hogy észhez térjenek?!
Erről a tipikus orvos-dolog jut eszembe: megfigyeltem, hogy sok embernek nem az a lényeg, hogy az orvos meggyógyítja-e őket, ténylegesen kisegíti-e őket a betegségből, hanem az, hogy az orvos kedves-e, szépen beszél-e velük, hogy kezeli őket, mint embert (pl. egy vak ismerősöm 7x megműttette a szemét egy orvossal, aki 7x elrontotta a műtétet, nem ment máshoz, mert milyen rendes az orvos vele...). Lehet, hogy itt is ez az effektus áll fenn? A Fidesz szépen hazudik, a Jobbik csúnyábban mondja meg az igazat, és inkább a nyálasság, a szép beszéd jön be a tömegeknek?
A gazdaságot pedig hagyjuk kérem, közgazdásznak tanulok, de sehonnan nem hallottam még olyan rossz gazdaságpolitikáról, mint amit most folytat a kormány.
Egy szó, mint száz, kinek mi nem tetszik a Jobbikban? Szerintem butaság olyannal jönni, mint a stílus vagy hasonlók. Az egyetlen párt, ami kiáll azért, amit a választásokkor megígért, tehát kiáll a magyarokért. Ide bemásolhatnám a magyar föld védelméről való szavazás felvételét...
Akkor mint vállalkozói családban felnövő ember, tudod, hogy ha egy kisbolt hozna 200-300000-rel többet, akkor az azért van, mert annyiért drágábban adja el az árut. Most sem azért mennek a Tescoba az emberek, mert "hűha, multi", vagy mert gyűlölik elvből a kisboltokat. Nem, azért, mert ott nagyobb a választék, és olcsóbban kapja meg a dolgokat.
Tudom, hogy a multik sok mindent drágábban adnak itt, mint nyugaton, és sok pénzt vittek haza, ahelyett, hogy visszaforgatták volna a pénzt a magyar leányvállalatban, de nem az a megoldás, hogy megmutatjuk a kijáratot. És nem lesz attól valami "gonosz", mert külföldi... A CBA sem fizet többet a pénztárosnak csak azért, mert magyar a cég...
"A kis- és középvállalkozókat teljesen tönkreteszik, nagy része pedig már teljesen tönkre is ment."
- Hogyan csinálták? Eltették láb alól a veezetőket? Felgyújtották a boltokat? Vagy egyszerűen vagy versenyképesebbek voltak a versenyszférában?
mszp fidesz jobbik lmp egyre megy.
talán a jobbik a legrosszabb: irredenták, vulgármarxisták, álomprogramjuk van, mindig ellentmondanak maguknak és ami nekem legjobban nem tetszik benne, az hogyha nem engedik őket szóhoz jutni, akkor rögtön hápognak hogy nincs szólássszabadság, de ők alapból megszűntetnék a szólásszabadságot. (székházak lerombolása)
Persze vannak hardcore petás lmp-sek, akik ugyanolyan szélsőségesek mint a jobbikosok tudnak lenni, csak ők a futrinkákat védik véres szemekkel...
"Egyetlen komolyan vehető politikai program.Tudományos szempontból megközelítve egy olyan eleme nincs amelyet ne lehetne kivitelezni valamilyen formában."
Ezt úgy mondod mintha hiba lenne benne és bizonygatni kéne. Egyedül az ő programjuk az mely előrébb vihati az országot. Nézd meg a Fideszt az MSZPt vagy az LMPt aztán lehet sírni.
"Mert lehet, hogy a Jobbik nyíltan nem akarja minden cigánytól és zsidótól megszabadítani Magyarországot, de a holdudvara, a rájuk szavazó tábor nagy része elég erősen cigány, zsidó és külföld ellenes."
Ebben nincs is semmi kivetnivaló, mindössze annyit jelent, hogy szereti a hazáját és megveti az az ellen támadókat.
"Hát, a gazdaságpolitikájuk néha eléggé elrugaszkodott tudott lenni. Főleg a "minden multi kifelé" ötletük. Jó, tudom, nekik csak bizonyos multikkal vannak bajuk, de már korábban is írtam, hogy milyen a "Mindenki-kivéve pár" retorika."
A minden multi kifelé nem a Jobbik (és félreértés ne essék nem vagyok jobbikos) jogos igénye, hanem a magyar népé. Eleve be sem lett volna szabad engedni őket és most a magyar ember joggal tart igényt a földjére, piacára, megélhetésére. A Jobbik csak kimondja és összefoglalja a nép kívánságát.
"- Hogyan csinálták? Eltették láb alól a veezetőket? Felgyújtották a boltokat? Vagy egyszerűen vagy versenyképesebbek voltak a versenyszférában?"
Versenyképesebbek semmiképp sem voltak, mert nekik szar külföldi árujuk volt eleinte. Épp ezért kellett ilyen aljas eszközökhöz folyamodniuk. Majd miután kinyírták a magyar kereskedelmet már sikerült nekik beszerezniük hazai árúkat is ezáltal váltak csak versenyképessé.
"nekem legjobban nem tetszik benne, az hogyha nem engedik őket szóhoz jutni, akkor rögtön hápognak hogy nincs szólássszabadság, de ők alapból megszűntetnék a szólásszabadságot."
És itt a válasz a kérdésre. Azért ellenszenves néhány embernek a Jobbik mert nem ismerik és bedőlnek az ilyen hazudozó majmoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!