Mit gondolsz az MSZP országgyűlési munkájáról a jelenlegi ciklusban?
"Ha az ellenzék részt venne benne,akkor is csak az kerülne bele,amit a Fidesz akar."
Nekem az a véleményem, hogy először részt kellene venni az alkotmányozásban, és hogyha valóban csak az kerül az alkotmányba, amit a FIDESZ akar, akkor fel lehetne érvként sorakoztatni a visszadobott javaslatokat, akkor lenne egy alapja a kritikának.
Az nem alap, hogy ha benne maradtak VOLNA az alkotmányozásban akkor biztosan nem fogadták VOLNA el a javaslatokat.
Sajnos ez az alkotmány éppen azért FIDESZ alkotmány, mert az ellenzék ezt így akarja.
De nem érted BlackSword, hogy ha meg sem próbálják, akkor milyen alapon hivatkoznak erre? Hol a bizonyíték? Én sem kedvelem as Fideszt (finoman fogalmaztam), de attól még az MSZP nem lesz jobb náluk.
A síráson kívül mást nem nagyon csinálnak, próbálják alkalmazni a Fidesz ellenzéki taktikáját, de hát egy ekkora bukás után ez már nagyon a vicc kategória.
"Ergo egy beteg ember irányítja az országot..."
Mikor nem?
Talán mégis kutya kötelessége lenne az MSZP nek azon igyekezni, hogy az egyre szűkebb demokratikus kereteket is kitöltse, a csökkenő lehetőségeket is kihasználja. Azért lettek megválasztva, hogy az aktuélis szabályok, és keretek között a saját szavazóik érdekeit képviseljék, és minden tőlük telhetőt megtegyenek.
A politika nem hisztiparti, hogy ha nem tetszenek a szabályok, akkor majd jól nem játszok.
Szerintem.
Nem tudnak kibontakozni, mint ellenzéki párt.
Akármit mondanak a Parlamentben, a többi párt képviselőjének elég csak a 8 évükre hivatkozni és máris hiteltelenekké válnak. Ezért már be sem szeretnek járni az Országgyűlés üléseire. Meg amúgy sincsen mostanában idejük rá, mert vagy valamilyen külföldi lejáratókampányt készítenek elő, vagy helyezkednek a párton belül és készülnek a nagy Mesterházy Gyurcsány összecsapásra. Hiszen csak egy maradhat. Egy, aki mindent visz.
Olyan ez kicsit, mint az a képzeletbeli bírósági tárgyalás, ahol a bíró felszólítja az egyik tanút (al, vagy felperest), hogy sajt nézőpontjából mutassa be a történteket. Erre a tanú azt mondaná, hogy "Nem mondom, mert a bíróúr úgysem hinné el".
Azután amikor már megvan az ítélet, akkor fellebbezne.
Szerintem ez így ebben a formában nem normális dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!