Mit takar a médiatörvény? Valaki elmagyarázná nekem?
Én konkrétan a törvényben ezt találtam:
"Az Országgyűlés által a Kuratóriumba választható tagok felét a kormánypárti, másik felét az ellenzéki képviselőcsoportok jelölik. A kormány-, illetve az ellenzéki oldalhoz tartozó képviselőcsoportok egymás között állapodnak meg az adott oldal által jelölhető személyekről."
A másik meg az, ha baromságokat írnak vagy valótlant, akkor büntessék is meg. Már elegem van abból hogy a tv2 vagy az rtl nézed ugyan azt a hírt két féle képpen mutatják be.
Lehet, hogy a törvényben ez van, a de a jelenleg megválasztott tagokat nem szavazta meg az ellenzék, nem is ajánlották őket. Ráadásul 5 tagó a tanács, így 50% nem is lehetne. Szalai Annamária meg alapból az 5. tag, mert ő az új ORTT feje - őt is a Fidesz jelölte ki. És ez a tanács lesz 9 évig (azaz több, mint két választási ciklusig) felelős a médiáért.
A probléma az, hogy nincs leírva pontosan, hogy mit lehet leadni, publikálni. Ha akarom, akkor 10000-szer leírhatnám a haverommal szerkesztett blogban, hogy "Fuck Gyurcsány", aztán megint 10000x hogy "Fuck Orbán", de most lehet, hogy az utóbbi kiveri náluk a biztosítékot, és 25 milliós bírságot akasztanak a nyakamba. Mert nincs meghatározva, hogy miért büntethetnek.
A törvényeket amúgy hol olvasod? Forrás?
Ez azt jelenti, hogy a média fogja be a pofáját. Ez a sajtószabadság beszüntetése. Csak megjegyzem, a kemény vaskalapos kommunizmusban volt az ami tegnap történt. Pszihiártó azt mondta pár napja hogy a németek nem mondták a hazánkról hogy führerstaat (hogy ezeknek a hüly@ németeknek mindig igazuk van sajnos), pedig ezt mondták ,és Pszihiártó tegnap beismerte, de bezzeg, csak az este 10 órás hírekben közölték ezt a tömeggel (rádión keresztül és azt hiszem TV-én)
-Egy szó mint száz, nem lehet majd a neten lesunázni a nagy hős vezírt, ki dakota lován elkergette az ördögi antikrisztus gyurcsányt, a nemzet elrontóját.
-A tévében nem mondhatják majd, hogy ez a törvény egy b@romság.És azt, hogy csak kb 200-300 embernek jó, akik a patkónk nagy részében ülnek.
- A rádió lazán fogja be a pofáját, és nem beszélhet a politikáról, csak arról hogy veszélyben van a magyarországi pitypang állomány, és egyéb nagyon fontos
dolgokról...
ÉS TUDJÁTOK, A MÉDIA TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN EZT A HOZZÁSZÓLÁST JAN 1-TŐL A TÖRVÉNY BÜNTETI, MERT NEM AZ ÍRTAM HOGY oRBÁN A MAGYAR TÖRTÉNELEM LEGCSODÁLATOSABB ALAKJA.
És hogy most egy humoristától idézzek: "Magyarország 20 év alatt vissza szerezte magának az egypártrendszert."
Vicces frappáns és ötletes magyarázat volt. Tetszett. Csak valami alapja lenne! Hol olvastad? Miből gondolod? Én még hasonlót se találtam.. Nem véleményekre vagyok kíváncsi hanem konkrét feketén fehéren leírt törvényekre....
Eddig csak véleményeket hallottam... De engem a valós háttere érdekelne....
Pl. az újságíró KÖTELES kiadni az informátorát. Nem fűzhet saját véleményt egyetlen hírhez sem,hacsak nem akar 10 milla büntetést fizetni.
Az állami TV-K,rádiók CSAk azt a hírt adhatják le,amit az MTV közöl velük,ezt is csak kommentár nélkül!
Az pedig,hogy minden büntethető,ami a jóízlést és a közerkölcsöt sérti,sehol nem határozzák meg világosan:mit kell érteni ezalaltt. Amit a Szalai Annamária annak tart,azt bünteti. Ez vonatkozhat a zenekarokra,énekesekre,előadó művészekre is!
Az öreg újságírók,még emlékeznek a Kádár-korszakra. Akkor is nagyon megkellett gondolni,hogy mit írhatnak le és mit nem! Nehéz úgy fogalmazni,hogy az olvasó értsen a sorok mögötti dolgokból. Bár még ezeket is kilehet forgatni!
Az egész média törvény kísértetiesen hasonlít a Rákosi-és a Kádár-rendszer gyakorlatára. Átéltem azt a kort,és félek,hogy újra át kell élnem.
A Média Tanácsban pedig kizárólag Fideszesek vannak! Aligha engednek meg olyan hangot,ami a Fideszt bírálja!
Ezek a törvények un. gumitörvények. Azt magyaráznak bele,amit akarnak. A többsége CSAK a Kádár-rendszerben volt érvénye,demokráciákban nem!
Ha pl.korlátozzák a kereskedelmi adóknál a reklámok idejét,akkor a bevételi forrásuk többségét veszíthetik el. Rosszabb esetben emiatt tönkre is mehetnek! A cél,hogy csak a Hír-TV és a hasonlók maradjanak meg.
Olvasd kritikusan a törvényt,és gondold végig,mi lehet egyes passzusai mögött! Akkor rájössz,hogy ez bizony szájkosár törvény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!