Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Alapítottak már az elmúlt fél...

Alapítottak már az elmúlt fél évben valahol új munkahelyet, ahova el lehet menni dolgozni?

Figyelt kérdés
Nagyon unom, hogy munkanélküli vagyok. Egyébként az ígéret szép szó, ha betartják úgy (lenne) jó.
2010. dec. 20. 21:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
71%

A parlamentben mintha nyílt volna egy új büfé...

Ezt elintézte a Fidesz, márcsak 999.999 munkahely van hátra!

2010. dec. 20. 21:11
 2/23 anonim ***** válasza:
80%
Felénk csak megszűnő munkahelyről hallottam!
2010. dec. 20. 21:59
 3/23 anonim ***** válasza:
75%

A kecskeméti Mercedes gyár kibővítette a gyártósort.

Magyarán elmehetsz rabszolgának minimálbérért a gyártósorra.

Más új munkahelyről én sem hallottam.

2010. dec. 20. 22:20
 4/23 anonim ***** válasza:
32%

Javaslom: először döntsd el, hogy dolgozni szeretnél, vagy a FIDESZ-t és a kormányt szidni. Mindkét cél jó, és a kettő nem zárja ki egymást, de érdemes szétválasztani. Ha dolgozni szeretnél, ne arra várj, hogy a kormány megoldja neked. Munkahelyet ideális esetben nem a kormány hoz létre, hanem valaki. Egy vállalkozó, egy ember, aki lehetsz TE is. Ez a lénmyeg. Miért arra vársz, hogy más csináljon neked egy munkahelyet? Miért nem csinálsz magadnak? Ha gondod van vele, miért másoktól várod el? Szerinted nekik nem jelent ez ugyanolyan problémát? A te jövődről van szó vagy az övékről? Nézd meg, hogy mi hasznosat tehetsz másokért, és csináld meg. Ha tényleg hasznos, lesz aki meg fogja neked fizetni.

A látványosan hülye választási igéreteket meg ne hidd el! Szidni meg tényleg nyugodtan szidd őket, de a saját bajodért ne őket okold.

2010. dec. 20. 22:24
 5/23 anonim ***** válasza:
24%

ma 22:20

Nem egymillió vezérigazgatói állást ígértek, hanem egymillió munkahelyet, azt is 10 év alatt.

2010. dec. 20. 23:39
 6/23 anonim ***** válasza:
75%

Egyszer a király elfogta az ellenséges király varázslóját, és halálra ítélte.

A varázsló így könyörgött:

- Uram királyom, ha életben hagysz, öt év alatt megtanítom a szamaradat repülni.

Mire a király:

-Nagyon kíváncsivá tettél, életben hagylak, de ha nem repül a szamár, akkor meghalsz.

A varázsló így okoskodott.

-Annyi rengeteg idő alatt elpusztulhat a szamár, vagy én magam is, a király is meghalhat, vagy elüldözheti a nép. Végső esetben annyi idő alatt talán a szamár is megtanulhat repülni.

2010. dec. 20. 23:51
 7/23 anonim ***** válasza:
53%

23:39. A 22:10-es vagyok.

Itt nem arra gondoltam hogy ezzel van a baj mert oké hogy munkahely.Aki tényleg munkát keres ide is elmenne,itt a baj azzal van hogy úgy kezelnek mint 1 rabszolgát,és a minimálbér nem sok mindenre elég sajnos.

Reménykedem,hogy ez egyszer meg fog változni.

2010. dec. 20. 23:54
 8/23 A kérdező kommentje:

tegnap 22:24-

Valahol igazad is lenne, valóban ma Magyarországon csak önmagamra számíthatok. Sajnos egy vállalkozás beindításához nincsen tőkém. Nincsenek kapcsolataim, egyik párttal sem szimpatizálok és pályázaton semmi esélyem, mert nem tudok vissza csöpögtetni az elbírálóknak.

A Fidesszel meg az a bajom, hogy amikor ők voltak ellenzékben, nagyon nagy szájuk volt és még a sz@r is sz@r volt nekik. Most, hogy hatalomra kerültek a hazugságokat átvették a szociktól. Rettenetesen zavar, hogy hülyének nézik az embert. Pedig az elmúlt 20 év alatt az állampolgárok felnőttek: gerincesen, hazugság nélkül meg lehetne mondani, hogy tévedtünk, nem tudunk évente százezer munkahelyet létrehozni. A becsületes önkritika sajnos egyetlen pártra sem jellemző.

Egyébként dolgozni szeretnék legyen is az kis országunk bármely települése.

2010. dec. 21. 11:43
 9/23 bumbi02 ***** válasza:
50%

ha 10 év alatt igértek 1 millió munkahelyet azt jelenti évente 100 ezret teremtenek nem? elmult fél év és amennyire tudom a munkanélküliségi ráta még nem csökkent.. pedig már kéne lennie 50 ezer új munkahelynek.. mivel most elmaradtak a következő félévben már 100 ezret kell teremteniük (fél év alatt !).. csak szerintem irreális? ..

az a vicc hogy az emberek el se várták volna hogy teremtsenek 1 millió munkahelyet, mert tudjuk hogy ez azért húzos cél. de akkor minek ígérték be? ha tudom hogy nem tudok felemelni egy autót akkor nem fogom azt mondani h már pedig felemelem.

2010. dec. 21. 12:26
 10/23 anonim ***** válasza:

12:26

Az, hogy 10 év alatt 1M munkahely, az nem azt jelenti, hogy az első fél évben 50k munkahely.

Nem a válság utáni pangásban fognak ezrével teremni a munkahelyek. A megtett versenyképességjavító lépéseknek kb. 1 év, amíg elkezd érződni a hatása.

Amúgy meg a tény ez:

[link]

"2010 augusztus–októberében a 15–74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 824 ezer fő volt, ami 35 ezer fővel több, mint az előző év azonos időszakában. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 5,9 százalékkal, 466 ezer főre nőtt, ami 0,5 százalékponttal magasabb, azaz 10,9 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett"

A foglalkoztatottság már lassan növekszik, azaz a kérdező kérdésére az a válasz, hogy már keletkezett néhány ezer munkahely, de ez a kormány működésétől teljesen független.

Jövő év második felében lesz érdemes megnézni a foglalkoztatottság alakulását, amikor már az új adórendszer működik és a strukturális reformok bejelentésén is túl leszünk.

2010. dec. 21. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!