Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Titeket is meggyőzött a 2 és...

Titeket is meggyőzött a 2 és 3 gyerekes anyák SZJA mentessége, valamint a dupla adó és járulékkedvezmény hogy a Fideszre szavazzatok?

Figyelt kérdés

Most persze lehet azzal jönni, hogy rossz az EÜ és nem jó a MÁV de 1. ez minden kormány alatt rossz volt

2. Egy átlag 2 gyerekes családnak a nők adókedvezménye + a családi adókedvezmény kb 100 ezret jelent majd minden hónapban pluszban. Ebből lehet majd magánorvoshoz járni, illetve egy második kocsit fenntartani és nem kell a MÁV-ra várni.

ma 12:40
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

#9:

1. az üzemanyag ársapka eltörlése az várható volt, most mivel lett volna jobb, ha hamarabb bejelentik?

2. A covid idején minden ország kapkodott

3. Ma is van adókímélő lehetőség nyugdíj-takarékosságra, nem kell az államra várni.

4. Sajnálom az SNI-s gyerekeket, de azért az újszülöttek 90%-a egészségesen jön a világra.

ma 13:14
 12/33 A kérdező kommentje:
#10: a kettő együtt, zseniális 😀
ma 13:15
 13/33 Justinianus ***** válasza:
100%

"kb 100 ezret jelent majd minden hónapban pluszban. Ebből lehet majd magánorvoshoz járni, illetve egy második kocsit fenntartani és nem kell a MÁV-ra várni."

Ezek szerint nem sok fogalmad van arról, hogy mennyibe kerül a magánegészségügy, és egy autó fenntartása, és akkor még két dolgot említettél a 28-ból. :)

ma 13:17
 14/33 A kérdező kommentje:

#13: most a 100 ezret csak a példa kedvéért írtam oda, ennyire fogalmatlan nem lehetsz :)

Családi adó és járulékkedvezmény duplázása + 40 ezret jelent, az SZJA mentesség pedig jövedelemtől függ. Ha egy nő bruttó 600 ezret keres, akkor az már 90 ezer kedvezmény.

A kettő együtt már 130 ezer! Évi 1,5 millió! Abból kijön már az autó fenntartása és jó pár orvosi kezelés 😉

Vagy pl nekem van egy tanár ismerősöm, aki bruttó 850 ezret keres, 58 éves. Nála ez most 127.500 ft-ot jelentene! Gyerekei mind felnőttek, csak magára kell költenie. Igaz, rá majd az utolsó körben fog ez a kedvezmény vonatkozni, de pl jövőre kap majd még egy utolsó emelést, tehát még több pénzhez jut majd nyugdíjig. Ha pedig nyugdíj mellett is fog dolgozni pár évig akkor tiszta hawaii lesz neki 😎

És sok százezer nő van az országban, akiknek már felnőtt gyerekeik vannak, de még bőven dolgoznak.

ma 13:27
 15/33 árokpart ***** válasza:
Kérdező! "Gratulálok"! Igazi szolgalelkű, szervilis magatartás. Bármekkora is legyen az adókedvezmányed az állami kórházat esetleg ki tudod kerülni, bár azt sem mindegyiket, mert nagyon kevés teljes fekvőbetegellátást nyújtó magánkórház van ma Magyarországon. A vasútat is ki tudod kerülni ha veszel kocsit, viszont az oktatást és a különböző állami ellátórendszert bizony nem tudod és sosem tudhatod, hogy mikor lesz velók dolgod és akkora nagyon nem mindegy mégha kevés dolgod is lesz velük, hogy ott milyen a színvonal és milyen emberek dolgoznak. Mondok egy nagyon egyszerű példát. Teszem azt megbüntettek szabálysértésért, kapsz egy csekkett a postaládádba, megnézed természetesen van pénzed kifizetni, de azt mondod, hogy jól van majd holnap befizetem és megkapjátok. Ugye aki jól keres annak más teendői is vannak, pörgőbb az élete és akár véletlenül el is felejtheti befizetni. Teszem azt átváltoztatják elzárásra és már nicsen arra idő és mód, hogy kifizesd és be kell vonulnod teszem azt 15 napra valamelyik BV intézet megyei házába. Mivel, hogy sima rövid időre kerülsz be szabálysértésért így nem fognak rendes letöltő házba behívni, mert ilyen kevés idő miatt nem fognak veled adminisztratlag sem bajlódni. Mivel a megyei előzetes házakban nem igazán van fogház kategória így bizony semmi garancia nincsen arra, hogy azt a 15 napot nem valamilyen nehézfiúkkal fogod eltölteni akik nem éppen az esztétika-filózófia szak hallgatói ugyebár ha az értelmi szintet nézzük. Magyarán fogház járna neked, de a gyakorlatban erre nem lesz lehetőség, mert nem fognak veled kivételt tenni, hogy fogházasként, szabad mozgóként egész nap céltalanul járkálhass szabadon a börtön területén. Lehet, hogy gyermeteg példa ez és automatikusan mindenki azt mondja, hogy velem ilyen nem fordulhat elő no de honnan lehet azt előre tudni, hogy mikor mi fordul velünk elő. Netán bekerülsz egy rosszabb állami kórházban és igazi ápolókat az intézmény már nem nagyon kapott és a részlegeden segédápolókra szorulsz majd netán abból sem a legintelligensebbekre. Ha netán bármire panaszkodsz még képesek lennének ( mert ugye ezek nem szakképzett ápolók, hanem utcáról bekerülő emberek, viszont annak ellenére közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek) azt mondani, hogy verbálisan támadtad őket és ezt több hamis tanuval simán tudják igazolni és nem lesz elég, hogy beteg vagy még közfeladatot ellátó személy elleni verbális erőszakért is felelhetnél. Na tetszene ha ilyen ellátórendszerek lebegnének folyamatosan a fejed felett függetlenül, hogy otthon esetleg svájci szinten élnél? Mert annyi pénzed azért nem lesz, hogy más fejlett országokban is elélj ebből a pénzből.
ma 13:27
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig a Fideszre akartam szavazni, de ezzel most meggyőztek, hogy ne rájuk szavazzak.
ma 13:38
 17/33 A kérdező kommentje:

#15: nincs olyan, hogy leültetnek 15 napra mert nem fizetsz be egy büntetést 😂😂😂

Küldenek csomó felszólítót előtte + max a fizudból letiltják ha arról van szó.

Az állami kórházakat pedig ki lehet kerülni, hisz vannak teljes ellátást nyújtó magánkórházak. Akár rákos vagy daganatos megbetegedést is lehet már magánúton kezelni (nem olcsó az tény, de van rá lehetőséged)

Verbális erőszakot nem elég csak tanúkkal bizonyítani... Egy bíróság sem foglalkozna azzal, hogy én állítólag verbálisan bántalmaztam egy segédápolót, hiába hív oda 15 másik tanút. Sőt, további kérdéseket vetne fel, hogy ha 1 egész osztályra van 1 ápoló, akkor hogy volt jelen több más dolgozó is ott? Kellenének tárgyi bizonyítékok is. Egy sima hazugságvizsgálat engem igazolna

ma 13:39
 18/33 A kérdező kommentje:
#16: akkor kérlek utald vissza az összes támogatást, amit eddig kaptál.
ma 13:40
 19/33 anonim ***** válasza:
Normális gazdasággal meg simán lehetne havi 1 milliót keresni havi 400 ezer helyett (ami most kb az átlag), az havi 600 ezer pluszt jelentene
ma 13:46
 20/33 árokpart ***** válasza:
"Verbális erőszakot nem elég csak tanúkkal bizonyítani... Egy bíróság sem foglalkozna azzal, hogy én állítólag verbálisan bántalmaztam egy segédápolót, hiába hív oda 15 másik tanút. Sőt, további kérdéseket vetne fel, hogy ha 1 egész osztályra van 1 ápoló, akkor hogy volt jelen több más dolgozó is ott? Kellenének tárgyi bizonyítékok is. Egy sima hazugságvizsgálat engem igazolna." Már ne haragudj de nagyon naív vagy. Szerinted a kórházigazgató egy ilyen kataszrófális ápolóhiányban ki mellé állna, mert , hogy nem a beteg mellé az biztos. Ne a külföldi filmekből vegéyl példát, nálunk semmi nem úgy működik. Ha meg a másik oldalát nézzük akkor meg igazságtalan lenne, hogy az átlagembereknek nem jutna minőségi egészségügy, nem mindenki tud magánellátást igénybe venni.
ma 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!