Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » HOGY IS VAN EZ?? >>>Személyi...

HOGY IS VAN EZ?? >>>Személyi igazolvány ÉRVÉNYESSÉGI ideje... Miért lett 6évre leszállítva?

Figyelt kérdés

Talán nem mindenki tudja még, hogy 2016-tól kezdve a személyi igazolvány érvényességi idejét 6ÉVRE CSÖKKENTETTÉK.

Én akkor már 39(-40) éves voltam,de nem emlékszem ezzel kapcsolatban VITÁKRA/felháborodásra.

Mondjuk nekem sem esett le rögtön, nem olyan régen tudatosodott bennem. Próbáltam érdeklődni a kormányzati vonalon-1818-,de nem tudták megindokolni a változtatást./Pedig szerintem ez egy elég DRASZTIKUS változás ahhoz képest, hogy évtizedekig jól működött az,hogy 10ÉVRE adták ki a személyit.../

Tehát KÉT kérdésem lenne: Hogyhogy nem volt/nincs ebből FELHÁBORODÁS, hiszen mind az

ÁLLAMPOLGÁROKNAK,mind a hivatali dolgozóknak egy(elég

feleslegesnek tűnő) plusz LETERHELÉST JELENT.>>>>

6ev alatt szerintem nem változik annyit egy ember,hogy erre szükség legyen...

II.kérdés:

MI VOLT A CÉLJUK EZZEL?

Valamiféle extra kontroll gyakorlása az állampolgárok felett?>>>>Én nem hinném, nem vagyok paranoiás...De azok,akik a "MEGFIGYELNEK MINKET","befolyásolnak minket","MEGSZERZIK AZ ADATAINKAT" -vonalon mozognak, vajon erre miért nem "ugrottak rá?"

#demokrácia #közigazgatás #állami kontroll
nov. 28. 19:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű, mivel mindenkinek máskor jár le a személyije, így amikor ez kiderült, valszeg a többséghez el se jutott az infó, vagy csak legyintett,h most ez még nem érdekes. Aztán mindenki max akkor bosszankodott, amikor szembesült vele a megcsináltatás közben.

Természetesen fölösleges bürokratikus baromság az egész, de annyi ilyen és ehhez hasonló fölösleges papírmunkával kell szórakozni nap mint nap, hogy ez igazából már fel se tűnik a sok egyéb hülyeség között.

Akik meg paranoiásan az adataik megszerzésén rettegnek meg azt hiszik, h az egész titkosszolgálat azt nézi,ahogy ők a parizeres kenyeret eszik uborkával, miközben nézik a barátok közt-öt. Valszeg önmagában tagadják a személyi igazolvány létezését és eleve nem is csináltatják meg. (Lásd: "Nem vagyok személy, ember vagyok"...)

nov. 28. 19:47
 2/4 Justinianus ***** válasza:
62%

Pontosabban az érvényesség vége: a jogosult kiállítás napjától számított 6 évet követő születési idejének napja.

Az enyémen például a kiállítás: 2023. 06. 03., az érvényesség vége: 2030. 06. 01. Azaz két nap híján 7 évig érvényes.

És ha 2030-ban is a születésnapom után 2 nappal megyek megcsináltatni, akkor megint két nap híján 7 év.

nov. 28. 22:31
 3/4 Justinianus ***** válasza:

Amúgy meg egy dolog az érvényesség vége.

Amikor az egyetemet elkezdtem, egy évvel később lejárt, de gondoltam, hogy négy év múlva úgyis menni kell névváltozás miatt, úgyhogy csak akkor mentem, amikor befejeztem az egyetemet - a négy éve lejárt igazolvánnyal. Négy évig minden vizsgára jogosítvánnyal mentem. 😅

nov. 28. 22:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha van jogsid, akkor teljesen mindegy, nem is kell személyi, aztán problem solved. (kivéve, ha külföldre is mennél)
tegnapelőtt 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!