Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Egyet értetek –e a...

Egyet értetek –e a kormány ellen tartott demonstrációkkal?

Figyelt kérdés
2010. nov. 4. 17:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%

13:06:

Köszi, hogy válaszoltál!

"1., A Fidesz 8 éven keresztül hazudott, amikor a kisemberek sarcolását kérte számon a kormánytól, és azt mondta, hogy ő megszorítások nélkül is tudná biztosítani a gazdasági növekedést. Most megszorítások sorát vezeti be, még ha burkolt formában is (jellemző fideszes sunyisággal)."

Neked konkrétan melyik "megszorítás" fog fájni? A bankadó? (Azon vannak, hogy a bank ne terhelhesse rá az ügyfelekre ezt az adónemet.) Netán a kommunikációs cégekre kiszabott adó? (Olyan sokat telefonálsz, hogy ezt majd valóban, jelentősen megérzed?) Vagy a 98%-os különadó? (Amiről már ezerszer elmondták, hogy nem a 20 évet ledolgozott tanárembert fogja érinteni?)

"2., Az Orbán-kormány sérti a magántulajdonhoz való alkotmányos jogot azzal, hogy megszerzett megtakarításokat vesz "kölcsön"."

Te most hozzányúlhatsz ahhoz a pénzhez, amit a magánnyugdíjpénztárba eddig befizettél? Elárulom, nem. Annyi történik, hogy a pénz az egyik számláról átkerül egy másikra, és nem egy bank, hanem az állam fekteti be, ő forgatja neked tovább. A valóságban ezzel semmi kárt nem szenvedsz el, de milyen jó, hogy van min puffogni, ugyebár.

"3., Amikor ellenzékben voltak, folyton "a nép megkérdezésének szükségességéről" papoltak álszent módon, most pedig meg akarják szüntetni az Alkotmánybíróság döntési jogkörét éppen olyan kérdésekben, amelyekkel korábban ők támadták az előző kormányt."

Ez a lépés azért szükséges, hogy vissza lehessen venni az elsikkasztott, és sikerdíj, stb. néven pofátlanul kifizetett pénzeket. Tartani akarják magukat a választási kampányban tett vállalásaikhoz, ez pedig másképpen nem megy. Az, hogy e mögé a dolog mögé az ellenzék miféle rémmeséket talált ki mint okot, az nem a Fidesz felelőssége... Persze, tudjuk, a kommunikáció nagy úr, és a szegény ember mindent elhisz, ha sokáig mondogatnak valamit a fülébe.

"4., Az már csak a hab a tortán, hogy a sunyisággal, megosztással és a nép heccelésével szerzett 2/3-os többségüket (amely valójában csupán az összes választásra jogosult polgár 1/3-át jelenti), nagyképűen forradalomnak titulálja, és mindezt nyilatkozat formájában kötelező érvénnyel kifüggeszti és az Alkotmányba is bele akarja foglalni."

Aki nem ment el szavazni, az hallgatólagosan elfogadott bármilyen eredményt. Rájuk hivatkozni szerintem eléggé vicces. Akit érdekel az országa jövője, az véleményt nyilvánított a szavazófülkékben, a választás jogszerűen zajlott le, a Fidesz megkapta a kétharmados felhatalmazást. Nem volt elég egyetlen "Orbán-királyságtól" rettegő kampányfilm sem ahhoz, hogy ezt megakadályozza. Ettől kezdve a változás a szavazópolgárok akarata, így a Fidesz minden lépése jogilag támogatott.

2010. nov. 7. 13:30
 22/28 anonim ***** válasza:
23%

"...így a Fidesz minden lépése jogilag támogatott."

Ezt a gondolatomat még annyival kiegészíteném, hogy addig, amíg azt teszik, amire a választások során felhatalmazást kaptak. (Tehát amíg tartják magukat a választási programjukhoz.)

2010. nov. 7. 14:51
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Leiah! Engedd, hogy én egy másik oldalról közelítsek. A példáim csak kiragadások lesznek, nem akarok oldalnyi átfogó magyarázatot írni.

1. "Neked konkrétan melyik "megszorítás" fog fájni?" Mondjuk nem megszorításnak veszik, de nekem már a 18%-os adókulcs is nagyon fáj. "A bankadó? (Azon vannak, hogy a bank ne terhelhesse rá az ügyfelekre ezt az adónemet.)" Talán a híradóban láttam, hogy már most is le vannak terhelve a számlák mindenféle különdíjjal. De pl. vegyünk egy hitelt vagy megtakarítást. Meddig tart játszani egy kicsit a kamatokkal egy frankértékelődéskor? "Vagy a 98%-os különadó? (Amiről már ezerszer elmondták, hogy nem a 20 évet ledolgozott tanárembert fogja érinteni?)". De csak a tanáremberről volt szó. Aki 20 évet lehúzott pl. titkárnőként a köszférában, nem szóltak. Kiragadtak a tanárokat, mert az ő fizetésüket az ígéreteik ellenére sem emelték.

"2. "Te most hozzányúlhatsz ahhoz a pénzhez, amit a magánnyugdíjpénztárba eddig befizettél? Elárulom, nem." Valóban. De ha nyudgíj előtt elpatkolok, legalább megkapja a gyerekem. Dde az állami volt-nincs. "A valóságban ezzel semmi kárt nem szenvedsz el, de milyen jó, hogy van min puffogni, ugyebár." Bocsánat, de azon puffog a nagy nép, hogy a következő hónapok befizetéseit a kormány egyszerűen elveszi, kisajátítja! Nem érzed a különbséget? Ha azt mondaná, hogy ezt az összeget beteszem a számlátokra, csak gyertek át, még jól is állnék hozzá. De az én kiskeresetem befizetését veszi el azért, hogy legyen miből fedezni a 2-3.000.000 Forintot adózók adóját, amit a 18%-kkal veszít.

3. "Ez a lépés azért szükséges, hogy vissza lehessen venni az elsikkasztott, és sikerdíj, stb. néven pofátlanul kifizetett pénzeket. Tartani akarják magukat a választási kampányban tett vállalásaikhoz, ez pedig másképpen nem megy. Az, hogy e mögé a dolog mögé az ellenzék miféle rémmeséket talált ki mint okot, az nem a Fidesz felelőssége... Persze, tudjuk, a kommunikáció nagy úr, és a szegény ember mindent elhisz, ha sokáig mondogatnak valamit a fülébe. " Valóban, az utolsó mondatot mintha magadra szabtad volna, olyan elvakultan látsz mindent.

A 4. ponthoz nem írok semmit, mert nem vagyok sem elvakult Fidesz-párti, sem ellenzéki. Kisember vagyok, van saját véleményem, és meglátom, mi a jó nekem, és mi nem. Bevallom, a választások után nagyon bíztam Orbánban, olyan elánnal indult. De aztán összeugrottunk a szlovákokkal, ellentétes infókat adtak az ország helyzetéről, amivel hazavágták a forint árfolyamát... soroljam? És ha hozzáveszem a mostani intézkedéseket, is... Nekem valahogy ez az egész kép nem tetszik. Ez van.

2010. nov. 7. 18:28
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Leiah! Amellett, hogy az előttem szóló soraival is többnyire egyetértek, magam is kiegészíteném a gondolatokat.

1., "Neked konkrétan melyik "megszorítás" fog fájni? A bankadó? (Azon vannak, hogy a bank ne terhelhesse rá az ügyfelekre ezt az adónemet.) Netán a kommunikációs cégekre kiszabott adó? (Olyan sokat telefonálsz, hogy ezt majd valóban, jelentősen megérzed?) Vagy a 98%-os különadó? (Amiről már ezerszer elmondták, hogy nem a 20 évet ledolgozott tanárembert fogja érinteni?)"

A kormány nem tudja -és hidd el, nem is igazán akarja- megakadályozni, hogy a vállalatok az adók minél nagyobb részét közvetlenül, vagy közvetve a fogyasztókra hárítsák. A bankok emelik a tranzakciós költségeket, csökkentik a kamatokat, és kedvezőtlenebb feltételek mellett nyújtanak hitelt -ami mellesleg az annyira támogatni kívánt vállalkozókat sem fogja kedvezően érinteni. Emellett csökkentik a beruházásaikat, leépítik a létszámot, ami érthető is, hiszen nem ellenségeik saját maguknak, valahonnan ki kell gazdálkodniuk a kieső összeget. Az Orbán-kormány végső soron a vásárlók zsebéből húzza ki a pénzt, de mint eddig sosem, most sem volt gerincük bevallani, hogy megszorításokat alkalmaznak. Ami a különadót illeti, a Fidesz szava számomra annyit ér, mint például a magas keresetűek családi pótlékának "megvonása" esetén: nagy dumalabda, ami belül teljesen üres.

"2., Te most hozzányúlhatsz ahhoz a pénzhez, amit a magánnyugdíjpénztárba eddig befizettél? Elárulom, nem. Annyi történik, hogy a pénz az egyik számláról átkerül egy másikra, és nem egy bank, hanem az állam fekteti be, ő forgatja neked tovább. A valóságban ezzel semmi kárt nem szenvedsz el, de milyen jó, hogy van min puffogni, ugyebár."

Semmi garancia nincsen arra, hogy ezt az összeget valaki vissza is fizetné valamikor. Ami engem illet, én nem fogok egyetlen fillért sem adni ennek a gazember társaságnak, hogy a magas jövedelműeket és a határon túli haverokat gazdagítsák vele.

"3., Ez a lépés azért szükséges, hogy vissza lehessen venni az elsikkasztott, és sikerdíj, stb. néven pofátlanul kifizetett pénzeket. Tartani akarják magukat a választási kampányban tett vállalásaikhoz, ez pedig másképpen nem megy. Az, hogy e mögé a dolog mögé az ellenzék miféle rémmeséket talált ki mint okot, az nem a Fidesz felelőssége... Persze, tudjuk, a kommunikáció nagy úr, és a szegény ember mindent elhisz, ha sokáig mondogatnak valamit a fülébe."

Ebből az látszik, hogy számodra még a köpönyegforgatás, a korábbi elvek gyökeres feladása is teljesen erkölcsös és elfogadható, hiszen neked tetsző cél érdekében valósul meg. Elég szomorú. A Fidesz egyébként ebbe a szemléletébe bukott bele 2002-ben, és ez lesz a veszte legkésőbb 8 év múlva is - teljesen megérdemelten.

"4., Aki nem ment el szavazni, az hallgatólagosan elfogadott bármilyen eredményt. Rájuk hivatkozni szerintem eléggé vicces. Akit érdekel az országa jövője, az véleményt nyilvánított a szavazófülkékben, a választás jogszerűen zajlott le, a Fidesz megkapta a kétharmados felhatalmazást. Nem volt elég egyetlen "Orbán-királyságtól" rettegő kampányfilm sem ahhoz, hogy ezt megakadályozza. Ettől kezdve a változás a szavazópolgárok akarata, így a Fidesz minden lépése jogilag támogatott."

Jogilag lehet, bár -mint az AB példáján is láthattuk- az sem egészen. Erkölcsileg viszont erősen vitatható, ugyanis korábban egyetlen szó sem esett semmilyen forradalomról vagy szentkorona tanos alkotmányról, amivel hirtelen előhozakodtak, sőt, még a határon túliak szavazati jogát is határozottan tagadták, "szoci riogatásnak" minősítve. Aztán mit ad Isten, már tesztelgetik vele a közvéleményt, amiből erősen lehet következteti a mögöttes -ugyancsak sötét és aljas- szándékra.

2010. nov. 7. 19:56
 25/28 anonim válasza:
100%

Választás előtt kijelentették, hogy a javadat akarják.

Választás után megtesznek mindent, hogy ígéretzsákjukból legalább ez az egy megvalósuljon: akarják a javadat (a pénzedet, autódat, házadat stb)

Írtatok pro-kontra alapon oda-vissza bökve. Látszik, ki mely szín mellett van. Meglep, hogy még mindig van olyan, aki a Magyarországon őshonos déligyümölcsben hisz. (Tudom: a szegfű azért lett szegfű, mert a szeghez kalapács, a fűhöz sarló kell).

Demonstrálni? Mit? Miért?

Nem demonstrációra van szükség. 1/2 év alatt eladósodtam döntéseik miatt Nyilatkozgatnak és utána csodálkoznak, hogy a marhaságuk visszahat. Hozzányúlni az alkotmányhoz? Alkotmányos jogokat elvonni? Egy alkotmányozó testülettől? És ti demonstrációról beszéltek? Ha egy országban megszűnik a demokrácia, miért akarsz demokratikus eszközzel "figyelmet" felhívni? Mert ugye arról szól a demonstráció. Az utcára kivonuló pár 10 vagy 100ezer embert miért vennék figyelembe, ha most milliókat nem vesznek figyelembe?

És akkor idéznék a részükről módosítandó 1949. évi XX. törvényből (azaz a Magyar Alkotmányból)

2.§ (3) bekezdése: (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

2010. nov. 11. 10:08
 26/28 anonim válasza:
0%
nem.
2010. nov. 11. 22:02
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Határozottan igen: [link]
2010. nov. 11. 22:06
 28/28 Hanák József ***** válasza:

A szó már KEVÉS, itt az IDŐpont Magyarország!

Demonstráció Budapest 2011. Április 9. 11.00 Budapest, Hősök tere

Csatlakozz a DEMONSTRÁCIÓ szervező klubhoz!

[link]

2011. márc. 13. 05:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!