Egyet értetek –e a kormány ellen tartott demonstrációkkal?
Nem értek egyet. Itt a 14. számú hozzászólásban leírtam, hogy miért: [link]
És azt sem értem, miért volna hatalmas nagy baj. Legalább ekkora baj (volt), hogy 1947 óta kulcspozícióba csak bizonyos szempontoknak megfelelő emberek kerülhettek. (A kulcspozíció és pl. a miniszterelnök nem tévesztendő össze.)
Mikor, hol? Viszek záptojást...
Felháborítóak az intézkedéseik, hogy ránk erőszakolnak minket érintő döntéseket a megkérdezésünk nélkül, nem is dönthetünk, le kell nyelni, persze, hogy egyetértek, ez így diktatúra, nem demokrácia, már vártam, mikor lesz balhé.
20.04: Hát kicsit sem volt meggyőző az írásod. Inkább egy végletes szűklátókörűségről ad tanúbizonyságot. A szabadság nem olyan, hogy vagy vagy vagy nincs, minden nap meg kell küzdeni érte, hogy legyen, de most nálunk az ellenkezője zajlik: A kormányhatalmon levők minden nap tesznek érte, nem is keveset, hogy ne legyen. A te elemző képességeddel lehet a baj, ha az eddigi lépésekből neked nem állt össze a kép: Itt most egy intézményes puccs zajlik, a jogállamiság módszeres megdöntése (Orbán is elismerte, hogy rendszert döntenek), és annak semmi jelentősége nincs, hogy a puccsot végrehajtók viszonylag szabad választáson jutottak hatalomra. De bármennyire is állítják, senki nem hatalmazta fel őket a jogállam megdöntésére és a saját önkényuralmuk kiépítésére.
Itt most egy egyértelmű és egy irányba mutató folyamat zajlik, ami már átlépte a kritikus pontot, amitől kezdve önkényuralomról beszélhetünk. De ez még természetesen és logikusan halad majd tovább, és eljuthat majd egy olyan pontra, amikor nem csak te, de még egy egyszerű dolgozó is észreveszi, hogy önkényuralmi rendszerváltás történt.
"Hallott e valaki olyat, h egy fidesz gyűlésen kifütyültek egy szónokot? Nem! Vajon miért?
És az ellenkezője megtörtént? Igen! Vajon miért?"
Mert a fideszesek parasztok.
ma 21:46
pont erre akartam rávilágítani:D
"Hallott e valaki olyat, h egy fidesz gyűlésen kifütyültek egy szónokot? Nem! Vajon miért?
És az ellenkezője megtörtént? Igen! Vajon miért?"
Mert a fidesz gyűléseken általában csak fideszesek vannak. Míg az mszpseken mszp-s és a végén fideszesek akik fütyülnek.
21:46, kérlek szépen, engem most megsértettél :) Én borsodi parasztcsaládból származom, apukám a kaszálásból hazatérvén született. Lehet, paraszt vagyok, de nem Fidesz-párti. :) (oké, gondolom, csak a megszokás mondatja mindenkivel)
Válasz a kérdésre: igen, egyetértek. Nem részletezem, miért, sok előttem lévő hozzászólással egyetértek az indokokat illetően.
Kíváncsi lennék, hogy konkrétan mi szerepelne a kormány ellen tartott demonstráció főbb pontjaiban.
2006-ban ugye tudjuk, mi volt a demonstráció fő oka. (Őszödi beszéd, kiderült, hogy meghamisított gazdasági mutatókkal dolgozott az akkori kormány, és hogy a választások során tett ígéreteiket soha nem is akarták betartani. E mellé már csak hab volt a "k*rvaországozás", ami egy öntudatos országban már önmagában is elég lenne a közfelháborodáshoz.)
"Kíváncsi lennék, hogy konkrétan mi szerepelne a kormány ellen tartott demonstráció főbb pontjaiban."
1., A Fidesz 8 éven keresztül hazudott, amikor a kisemberek sarcolását kérte számon a kormánytól, és azt mondta, hogy ő megszorítások nélkül is tudná biztosítani a gazdasági növekedést. Most megszorítások sorát vezeti be, még ha burkolt formában is (jellemző fideszes sunyisággal).
2., Az Orbán-kormány sérti a magántulajdonhoz való alkotmányos jogot azzal, hogy megszerzett megtakarításokat vesz "kölcsön".
3., Amikor ellenzékben voltak, folyton "a nép megkérdezésének szükségességéről" papoltak álszent módon, most pedig meg akarják szüntetni az Alkotmánybíróság döntési jogkörét éppen olyan kérdésekben, amelyekkel korábban ők támadták az előző kormányt.
4., Az már csak a hab a tortán, hogy a sunyisággal, megosztással és a nép heccelésével szerzett 2/3-os többségüket (amely valójában csupán az összes választásra jogosult polgár 1/3-át jelenti), nagyképűen forradalomnak titulálja, és mindezt nyilatkozat formájában kötelező érvénnyel kifüggeszti és az Alkotmányba is bele akarja foglalni.
Bocs, de ilyen öntelt, beképzelt és köpönyegforgató despotát nem kívánunk a miniszterelnöki székben látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!