A Világbank szerint a korrupció szintje nálunk az európai szinthez képest is alacsonynak számít. Mi a véleményed?
A Világbank egy liberális megmondó szervezet. Ha már szerintük sincs detektálható korrupció, akkor hazugság az ellenzéki mantra...?
A „világhírű” magyar korrupció egész egyszerűen nem létezik a Világbank statisztikái szerint – írja az MCC Gazdaságpolitikai műhelyének vezetője.
„még az EU-n belül is számos ország »büszkélkedhet« magasabb korrupcióval”. Ilyenek például :
Csehország (3,5 százalék)
Belgium (4,3 százalék)
Lettország (2 százalék)
Dánia (3,4 százalék)
Spanyolország (3,5 százalék)
Portugália (7,7 százalék)
Horvátország (6,8 százalék)
Görögország (5,5 százalék)
Olaszország (11,8 százalék)
Összevetésben a fent felsoroltakkal, a magyar mutató ➡1,2 százalék volt 2023-ban.
"Mészáros magyar vállalkozó. Kifizeti a magyar aléváűllakozókat. Lásd a multival szemben, akik felkötötték maguk a hídra"
Jaj, neked ez egy nagyon hülye idegbecsípődésed. :D
Mészáros egyrészt túlárazva egyedüli esélyesként indul és nyer.
Miért gond ez? Lefordítva konyhanyelvre: megrendelnek tőle egy km. út aszfaltozását, azt megcsinálja, de egy becsületes közbeszerzésen talán lenne verseny, és tizedannyiból is megcsinálnák, vagyis ugyanannyi pénzből tízszer annyi betonút készülhetne ugyanolyan minőségben. Nem ez a magyar emberek érdeke azzal szemben, hogy a rendes profit mellett a 9/10 rész Mészáros zsebébe landoljon munka nélkül?
Hogy milyen minőségben dolgozik a Mészáros, nos az elég érdekes, tele van vele a sajtó:
Hogy Mészáros mennyire fizeti ki az alvállalkozóit, szerintem hagyjuk:
Hogy Mészáros mennyire korrekt az alkalmazottaival, szerintem azt is szintén hagyjuk:
Amikor a COVID idején hatalmas támogatásokat markolt fel, azzal a feltétellel, hogy nem bocsájtja el az alkalmazottakat, erre rengetegnek mégis felmondott...
Elég sok pénzt merek tenni rá, hogy erre nem fogsz reagálni, legalábbis korrekten nem. :D
Az, hogy Mészáros magyar részletkérdés, attól függetlenül Magyarországot károsítja.
Ha a testvéred kirabol, akkor azt mondod, hogy jaj, de jó, családon belül maradt a pénz?
Hosszú szenvedés után rákban haljál meg, ha nem így van?! :D
nem teljesen mindegy, hogy milyen elbaszott statisztikák szerint van "rendben" görényország?
kirabolták az egészet, tökmindegy mit gondol erről a világbank.
Tervezőirodában dolgoztam korábban, ne beszélj itt nekem a világbankról, B+.
Állami megrendelésnél (az egyik stadiont építettük pár éve) jöttek a minisztériumi emberek, hozták a listát, hogy melyik munkafolyamat, tétel árazásnál hogyan kell számolni - mindenhol a piaci ár minimum 3-4-szerese, a csúcs kb. a 16-szorsa volt, csak szórakozásból kiszámoltam magamnak.
Itt tanultam meg, hogy ezt (nem hivatalosan) úgy nevezik, hogy "alkotmányos költség".
Elhúztam ebből az országból olyan gyorsan ahogy csak lehetett - most már 4 éve Ausztriában melózom, ott még nem találkoztam ilyennel, persze nem lehet kizárni, hogy itt is van ilyesmi, de legalább nem a trambulinról szarnak a medencébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!