Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Korlátozni kellene egyes...

Korlátozni kellene egyes életveszélyes kutyafajták tartását?

Figyelt kérdés
Mint egyes országokban egyes pitbull fajták tartási körülményeit és szaporodását. Gyerekek élete múlhat rajta.
júl. 20. 18:11
1 2
 1/17 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
24%

Már szabályozva van.

[link]

júl. 20. 18:13
 2/17 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk a szomszédban is ez van, tépi a lamellás kerítést, az udvarban gyerek játszik, a gazdájára nem hallgat. Ha egyszer átjön, vér fog folyni. Kár, hogy a törvényalkotónak fontosabb a kutyafajták diszkriminációjának elkerülése, mint az emberéletek megóvása, és vérnek kell folynia ahhoz, hogy veszélyesnek soroljanak be egy ilyen kutyát, és komoly tartási feltételeknek kellene megfelelnie (amivel elkerülhető lenne az emberéletek veszélyeztetése)...
júl. 20. 18:15
 3/17 anonim ***** válasza:
#1: a veszélyes eb besorolását csak súlyos "baleset" után lehet kérvényezni. A fajta nem predesztinálja azt, hogy az ebet automatikusan veszélyes eb besorolás szerint kell tartani! Bizony!
júl. 20. 18:18
 4/17 anonim ***** válasza:
Mindenképp!
júl. 20. 18:19
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

Én be is tiltanám.

Nincs szükség pitbullokra.

Gèpfegyvert sem legális tartani.

júl. 20. 18:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak pitbull veszélyes!
júl. 20. 18:29
 7/17 anonim ***** válasza:
Valamelyik ausztrál egyetem végzett egy felmérést. Szerintük a harapós kutyákra nem a fajtájuk, hanem a gazdájuk a jellemző. Valószínű, hogy ha valakinek a kutyája harapott, akkor a következő is fog.
júl. 20. 18:32
 8/17 anonim ***** válasza:

Tudjátok miért nem lett betiltva? Mert valami fejes kis köcsögnek ilyen kutyája volt, hogy megmutassa ki a faszagyerek az utcán. Az is elképzelhető, hogy pár maffiózó is odaszólt nekik, hogy nem kéne szórakozni ilyenekkel...

Más értelmes magyarázatot nem tudok azok alapján, hogy milyen "emberek" tartanak ilyen "szeretetteljes" kutyákat és milyen okokból...

júl. 20. 18:33
 9/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha találsz olyan megoldást, amivel emberi sérülés nélkül is lehetne kérni ilyen minősítést egy kutyára, akkor ne kímélj, mert én nem találtam ilyen lehetőséget, pedig hidd el, nagyon érdekelt a téma!

Csak ezért megyek késsel a kertbe minden egyes alkalommal, illetve vettem gumilövedékes fegyvert, hogy távolról is el tudjam riasztani, hátha egyszer áttöri a kerítést...

A szomszéd is látta, amikor vicsorogva tépte a lamellás kerítést, azt mondta, hogy "nem kell félni tőle, csak barátkozni szeretne..."

júl. 20. 18:39
 10/17 anonim ***** válasza:
39%
Tiltani!
júl. 20. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!