Mi lesz az MKKP-val?
Azt "érzem" a MKKP-val kapcsolatban, mintha megrekedtek volna egy bizonyos szinten.
Azt tudom, hogy nincsenek könnyű helyzetben, mert eddig nem kedvezett nekik egyik választás sem. Pénz nélkül meg igen nehéz labdába rúgni a politikában. Viszont azt is érzékelem, hogy mindezen hátrányos helyzetük ellenére is egyre több értelmesen gondolkodó ember szimpatizál velük és próbálja a párt munkáját segíteni és népszerűsíteni őket.
A megrekedés alatt azt értem, hogy úgy tapasztalom, mintha csak a nagyobb városok lakóinak lennének mondanivalóik. Ez tudatosan van így náluk, vagy ez is inkább a pénznélküliségre vezethető vissza? A "vidéki", mondjuk falusi, kisvárosi emberekre egyenlőre nem tudnak így koncentrálni? A vidék még nem elég passzív az MKKP számára?
Szerintem be fognak jutni az EP-be, és talán később l kormányt tud majd alakítani a Tisza párttal.
A DK fél az MKKP-tól és a Tiszától mert ők a 3. erő, ezért próbálják gáncsolni őket ahol csak tudják.
Ennyire támadó jellegűre sikerült volna a kérdésem? Isten bizony, hogy nem ilyen szándékkal fogalmaztam meg, sőt, építő jellegű kritikának szántam, de úgy látszik, hogy a magyar politikai gondolkodásban nincs helye a kritikus hangvételnek, mert ez már csak tisztán az érzelmekről szolhat.
A többi párttal kapcsolatban nem fogok feltenni ilyen kérdést, mert már abszolút nem érdekelnek.
Akkor ezek szerint csak én látok egyfajta megrekedést a pártnál és ezt rosszul is érzékelem. Szuper, úgy legyen és hajrá MKKP!
Nem annyira pénztelenek. Az utóbbi két országgyűlési képviselő választáson tudtak pártlistát állítani, 1% feletti eredményt értek el (2018-ban 1,73%-ot, 2022-ben 3,27%-ot), így negyedévente kapják az állami párttámogatást.
A felmérések szerint nőtt a támogatottságuk, biztosan 5% fölé mérik. Független a programjuktól, meg hogy hol ismertebbek, nagyobb részt a megunt pártokból kiábrándultak választják őket.
Inkább az a gondjuk, hogy megkomolyodtak, erősödött önkormányzati pozíciókra, EP képviselői helyre esélyesek. Bekerültek a politikai adok-kapokba (most éppen a DK-val birkóznak); elvesztik a vonzó kívülállóságukat, extrémitásukat. Így nem lesznek a más pártoktól menekülők menhelye, úgyhogy ezután inkább csökkenni fog a támogatottságuk, pláne, hogy a menekültek most Magyar Péterhez gyűlnek.
#7 "a magyar politikai gondolkodásban nincs helye a kritikus hangvételnek,"
De van. Ha nem esik az eső, a Fidesz/DK a hibás, ha esik az eső, a Fidesz/DK a hibás. Ez mi, ha nem kritikus gondolkodás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!