Túlságosan önjáró, szuverén kezdett lenni Novák Katalin köztársasági elnök, ezért kellett a Fidesznek levadásznia? Politikailag hagyták kirepülni egy nyitott ablakból orosz módon?
Önjáró saját politikai megnyilvánulások:
Ukrajna mellé állás,
tanárok mellé állás,
Kastélytörvény elmeszelése,
új NATO tagok mellé állás.
Dehogy, ezeket nem magától csinálta..
Szerintem veszteség ez a fidesznek, mert Novák volt számukra a tökéletes köztársasági elnök. A kirakatban külföld felé lehetett mutogatni, hogy nő, támogatja Ukrajnát, nem pont azt mondja, mint Orbán. Vele talán jobban leülnek a külföldiek tárgyalni, hiszen az államelnök a diplomácia legmagasabb szintét képviseli, ő pedig szépen hozza haza az információkat. És mivel a köztársasági elnök Magyarországon pozícióban felette áll a miniszterelnöknek, ezért kérem szépen nincs itt semmilyen oroszpártiság vagy diktatúra, hiszen nem ugyanazt gondolja a köztársasági elnök és a miniszterelnök...
De hát be kellett áldozni.
Igen, jól látod.
Tavaly karácsony előtt elküldi Lázár János kedvenc törvénytervezetet az AB-nak normakontrollra.
Január közepén az AB elkaszálja a törvényt.
Február közepén már nem Novák Katalin a KE.
Az összes többi púder, bár az elején én is azt hittem, Kövér intézte el Ukrajna miatt. Nos, alighanem nem ő volt, viszont egyetértett a kezdeményezéssel, ahogy Orbán is.
Amúgy az egész történet a közjog, az alkotmányjog megcsufolasa Orbánék részéről. Ilyen nincs, hogy azért, mert esetleg a közvélemény előtt kellemetlen egy KE döntése, ezért kirúgjuk. ( Jó, formálisan ő mondott le, tudom...). Közjogi nonszensz, mivel a KE jogkörét az Alaptörvény szabályozza, nem a közvélemény. Ahogy mondjuk egy sima bírói döntést sem a néptől várható reakciók alapján hoznak meg. Közjogi botrány! 2010 óta mindig a fideszre szavaztam. Itt a vége, fuss el vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!