Okok a maradásra, külföldi munkák lepasszolására? Miért tennéd?
azt hogyha te elmész innen több lehetőség marad nekem! :D
Te kérdezted én meg adtam egy lehetségest választ!
"minőségi nevelésre gondolok, amikor a gyermeből értelmes, hasznos tagja lesz a társadalomnak"
Fura ezt olyantól hallani, aki épp arról beszél, hogy váljunk ki abból társadalomból, hagyjuk el, amely felnevelt és épp annak ne legyünk hasznos tagjai.
Ha mindenki elmegy, itt sosem lesz jobb. Ez a hely ajándék, amiből a legtöbbet kell kihoznunk, nem pedig egyszerűen eldobni. A vonalat pedig, aminek az átlépéséről beszélsz, nagyapáink vérével festették fel. Ne vesszen kárba.
"Fura ezt olyantól hallani, aki épp arról beszél, hogy váljunk ki abból társadalomból, hagyjuk el, amely felnevelt és épp annak ne legyünk hasznos tagjai. " Részben igaz amit írsz, de engem a szüleim neveltek fel és nem a társadalom :D
akkor már rég tömeggyilkos lennék XD
"Arra lettem, vagyok kíváncsi, hogy az utóbbi pár évtized milyen hatással volt az életcélok tekintetében az emberekre? "Milyen jövőt látsz idehaza, mennyire érzed úgy, hogy az államod megbecsül téged, lehetőséget kapsz arra, hogy túlzott erőlködés nélkül felnevelhess 2-3 gyereket (minőségi nevelésre gondolok, amikor a gyermeből értelmes, hasznos tagja lesz a társadalomnak stb) Mert ugye tény, hogy van kb 3-5 évünk és ha nem születik elég magyar gyermek, (nem magyar állampolgár!) vissza fordíthatatlanul fogyásnak indulunk. Milyen pro és kontra okokat látsz idehaza a minőségibb életre szélesebb társadalmi rétegekre vetítve a közeljövőben?"
Nos olvass szociológiai kutatásokat és megtudod :P
Ez nem csak itt Magyarországon probléma!
Kicsit leegyszerűsíted a világot nem gondolod?
"Részben igaz amit írsz, de engem a szüleim neveltek fel és nem a társadalom :D
akkor már rég tömeggyilkos lennék XD"
Nevelést az iskolában is kapsz, és bármilyen jómódú vagy, az állam valami kis pénzzel mindenképpen támogatja a családod (iskolakezdési támogatás, kedvezményes utaztatás, családi pótlék, ingyen oktatás, esetleg ösztöndíj... stb.).
Persze nem csinálja épp a legjobban, de próbálkozik :)
Egy pillanat Hölgyek, Urak!
Én egy kérdést tettem fel, hogy a hétköznapi ember véleményét és nem a beszólását olvassam el. Hidd el, hogy engem is zavar ami itt megy. Főleg az építőipar faipari részén látom, hogy milyen lehúzások mennek. Nem az állam (nem csak) hanem a nagyobb, tőkeerős vállalkozások húzzák le főként a jó szakembert a melóst aki a fizatésének sokszor a 10x-ét is megkeresi. A legnagyobb zsivány, sokszor az a vállalkozó aki a pénzért szarik az Ősök vérére és a sajátját csapja be. nincs egyetlen konkrét törvényi intézkedés, mely megvédené, érdekelté tenné a jó szakembereket a hazai munkahelyeken. Így a jó melós (mivel ő is emberi lény,vágyik a boldog életre) szeretne jobban élni. Így vagy kifelé vagy kint fog dolgozni. Aztán sokakat a honvágy visszahoz és az ott megszerzett tőkét HAZA hozza. Mert másként nem megy. Jelenleg nincs MAgyarországnak olyan céltudatos, kiforrott rendszere, mely önmagát meg tudná védeni. ennek a mellékterméke a szakmai és egyéb elvándorlás. Ez valóban összetett dolog, amit nem lehet csak úgy leegyszerűsíteni. De ugye nem 50 oldalast kérdést vártatok. No várnám az értelmes, építőjellegű hozzászólásokat.
"A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:06"
Ez hol érdekel bárkit is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!