Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A Fidesz hogyan lett haladó...

A Fidesz hogyan lett haladó liberálisból maradi despota párt?

Figyelt kérdés

A rendszerváltáskor még úgy fogalmazott Orbán hogy ő egy liberális személy és Magyarországot csak egy liberális kormány tudja sikeresen vezetni.

Ehhez képest 2020-ban már azt mondta hogy a liberális az diplomás kommunista. Aztán volt egy rakás másik megnyilvánulása is ami tökéletesen szembe megy azzal amit 30 éve mondott.

Hogyan jutott el idáig Orbán és a Fidesz?

2023. jún. 22. 09:08
1 2
 11/12 Alex Fly ***** válasza:
49%
@4: azért arről nem a politikai törésvonalak tehetnek, ha egy párt hirtelen hátraarcot csinál és megtagad mindent, amiért annak idején létrejött. És ez még mindig nem ad választ arra, hogy azóta, a fidesz által kialakított és változatlan politikai színtéren miért is kellene állandóan változtatni az ideológiát...
2023. jún. 22. 13:10
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"arről nem a politikai törésvonalak tehetnek, ha egy párt hirtelen hátraarcot csinál és megtagad mindent, amiért annak idején létrejött"

Én nem is ezt állítottam, hanem szimplán arra válaszoltam, hogy hogyan távolodott el a liberális gondolatoktól a Fidesz. Erre válaszoltam azt, hogy a politikai törésvonalak azt hozták ki, hogy keresztény, polgári és liberális asztal nem jött létre Magyarországon, és nekik választaniuk kellett. A többi meg jön lépéséről lépésre; hirtelen hátraarcról nincs szó, hanem szép lassú kifordulásról.

"ez még mindig nem ad választ arra, hogy azóta, a fidesz által kialakított és változatlan politikai színtéren miért is kellene állandóan változtatni az ideológiát..."

Arra nem, de nem is ez volt a kérdés. Amúgy szerintem a Fidesz nem váltogatja az ideológiát, jelenleg nagyon is fix ideológiát követ, csak éppen az az ideológia nem éppen nyomdaképes, ezért nem teszi ki az ablakba. Helyette inkább trendi marketingbe csmagolják, ami így rettentő demagóg eredményt hoz.

2023. jún. 22. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!