Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Igazságosnak tartód hogy egy...

Igazságosnak tartód hogy egy 25 éven aluliaknak elengedi a kormány SZJA-T?

Figyelt kérdés

10 év tapasztalattal 250 ezret keresek a 25 éven aluli munkatársam 306 ezret mert nem kell fizet SZJA-T.

Más országokban úgy szokott lenne hogy a 25 év aluliak a minimálbér alatt kereshetnek 20%-a Magyaroszágon a Fidesz hozzájuk vágy +20%.

Csak nem zavaró ,hogy én kevesebbet viszek haza 56 ezer forinttal.

Igazságos ez így.

2023. máj. 26. 14:15
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom, ez miért releváns egy adózási kérdésben, de feltételezem bruttó 600-700 körül.
2023. máj. 26. 20:43
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
#15 Azért ez csak részigazság. A diákmunka eddig is más adózási kategóriába esett, amikor egyetemista voltam, akkor is csomó helyen fújtak a diákokra, mert jobban kerestek mint az ott dolgozók.
2023. máj. 26. 21:06
 23/41 anonim ***** válasza:
75%
Nem vág hozzájuk semmit a kormány, csak simán nem veszi el. De egyet értek veled, szerintem az lenne az igazságos ha senkinek se kéne SZJA-t fizetnie.
2023. máj. 26. 21:10
 24/41 anonim ***** válasza:
66%

"Nem tudom, ez miért releváns egy adózási kérdésben, de feltételezem bruttó 600-700 körül."

Azért releváns, mert az SZJA mentességet úgy is meglehetett volna oldani, hogy pályakezdő évedtől kezdve járjon neked 3-5 éven át, így teljesen mindegy, hogy milyene egyetemre mész, az egyetemi diplomával ígérkező nagyobb bér reményében (a te esetedben 600-700 körül) ösztönözve vagy, hogy ki is járt azt a lehető legjobban és leggyorsabban. Mellé tesszük, hogy a diákszövetkezeten keresztüli foglalkoztatottság ne számítson pályakezdésnek, elvégre tanulmányok mellett dolgozni se nem luxus, se nem kíváltság, hanem általában szükség és voálá, a fiatalok arra vannak ösztönözve, hogy minél nagyobb hozzáadott értékű képzéseket végezzenek el, mintsem, hogy a középiskolából kiesve (vagy ahelyett) csak a munkának éljenek kisebb hozzáadott értékű pozíciókban.

De biztos jól eshetett neked és/vagy másoknak lepontozni engem.

Amire utalni szerettem volna, hogy csakmert jelenleg kedvezményezettje vagy egy intézkedésnek, nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna azt jobban, igazságosabban, hatékonyabb kigondolni és végrehajtani, ahelyett, hogy elkényelmesednél a helyzetedben és ignorálnád a kritikus gondolatokat.

Jelen formájában ez a törvény azt sugallja a fiataloknak, hogy több munkával több pénzt szerezhetnek, DE kifutnak az időből. Ebből logikusan következik az, hogy a több pénz reményében lemondanak olyan dolgokról, amiről úgy gondolják, hogy az idejüket rabolja, vagy rabolhatja és nem tudnak mellette teljes állást végezni. Ilyen a továbbtanulás.

Amit pedig én mondok, azt sugallja, hogy jobb munkával is szerezhetsz több pénzt, csak fektess magadba időd, mi megvárunk. Természetesen itt is lesznek olyanok, akik nem fognak továbbtanulni, de legalább nem adtam többletokot eme döntésükhöz.

2023. máj. 27. 09:20
 25/41 anonim ***** válasza:
67%
Az életkor néha előny, néha hátrány. Sok kedvezmény létezik életkorhoz kötötten. Szerintem ezt el lehet fogadni. Általában oka van a kedvezményeknek, van akinek előnyös, van akinek nem.
2023. máj. 27. 15:50
 26/41 anonim ***** válasza:
78%
Én 28 éves voltam, amikor bevezették, szóval nem részesültem már belőle. Alap esetben nem irigylem és nem is sajnálom tőlük, egy korábbi hozzászólással értek egyet, aki azt írta, hogy amíg az államkassza elbírja, addig nem probléma. A gond csak az, hogy jelenleg nem igazán bírja el, minden bevételre szükség lenne. F*sott a Fidesz, hogy elveszti a választásokat, emiatt voltak ezek a nagy adakozások a választások előtti utolsó fél évben, de utólag már lehet ők is megbánták, hogy ilyen bőkezűek voltak.
2023. máj. 28. 22:22
 27/41 A kérdező kommentje:
csak az a gond hogy az államkassza az pénzemből is van.
2023. máj. 29. 11:57
 28/41 anonim ***** válasza:
74%

Pontosan. Az államkassza azt jelenti, hogy a te pénzed, az én pénzem, meg a szomszéd Józsié is.

Nyilván jól jön mindenkinek, ha kedvezményt kap, csak épp mondjuk a tanárok bérére nincs pénz.

2023. máj. 29. 12:59
 29/41 A kérdező kommentje:
Úgy ahogy írod, csak sajnos sokaknak eddig nem jut el elméje.
2023. máj. 29. 13:12
 30/41 anonim ***** válasza:
37%
Meg kell fogni valamivel a fiatalokat.orbán egy kupec,jóhogy csak a pénz jut eszébe ilyenkor,a nyuggereknél már bevált.
2023. máj. 29. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!